Přejít na obsah

Alu kola

mar.cz

Doporučené příspěvky

4 milan II : ja som mal na 7 disku 225/45(bridg. turanza)... po precitani si nazorov podobnych tvojim som toto leto kupil 205/50(contisportcontact3)... a vysledok? auto neporovnatelne viac plave. nevravim ze nedrzi stopu ale proste sa naklana ovela viac ako na 225/45. ked teraz pri 90kmh rychlosti spravim volantom jemnu mysicku normalne citim ako si auto veselo tancuje davno potom ako vyrovnam volant. to mi predtym nerobilo... asi tak. kazdy ma ale ine skusenosti. jedno vsak viem... dalsie pneu na moje auto budu v rozmere 225/45

Odkaz ke komentáři
4 milan II : ja som mal na 7 disku 225/45(bridg. turanza)... po precitani si nazorov podobnych tvojim som toto leto kupil 205/50(contisportcontact3)... a vysledok? auto neporovnatelne viac plave. nevravim ze nedrzi stopu ale proste sa naklana ovela viac ako na 225/45. ked teraz pri 90kmh rychlosti spravim volantom jemnu mysicku normalne citim ako si auto veselo tancuje davno potom ako vyrovnam volant. to mi predtym nerobilo... asi tak. kazdy ma ale ine skusenosti. jedno vsak viem... dalsie pneu na moje auto budu v rozmere 225/45

Je tu spouta jiných expertů, oni ti určitě objasní důvod, proč ti tvoje Octa šmatle víc na pneu 205/50/17

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ja mám Dezent V 7x17 ET 38, gumy 205/50 R 17 a maximálna spokojnosť, no v techničáku mám od výrobcu diskov doporučené aj pneu 215/45 a 225/45. Že by Nemci nevedeli, čo obuť na svoj disk? Ono veľa záleží aj na konkrétnej značke pneu, lebo šírka pneu sa odlišuje aj medzi jednotlivými výrobcami, aj keď sa jedná o rovnaký rozmer. Ja som mal podobný problém, tiež som sa pri kúpe pneu nevedel rozhodnúť, aký zvoliť rozmer, nekoniec vyhrala voľba rozmeru origo RS a vidina menšej spotreby, ale ďalšie pneu budú 215/45, na skúšku a pre porovnanie.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

chlapi, jeste se znova vratim k tomu zapisovani kol do technicaku... ke kolum mi na vyzadani poslali dokumenty a k tomu mi do mailu napsali tohle:

Posílám slíbené dokumenty k Vašim kolům. Důležitý je TUV a příslušné KBA k Vašemu vozu dle typu.

jak tomu mam rozumet? ;) S tim TUV prijdu na STK, tam mi vystavi typovy list a s tim pujdu na urad, kde mi to zapisou do technicaku? :( Jsem z toho jelen

Edit: uz jsem na to asi prisel :palec: takze jsem napsal ne zrovna lichotivy mail prodejci a budu cekat na reakci. Dovolil jsem si ho poucit o potrebnych dokumentech, snad to napravi, dementi... :palec: nebo si me uzijou :)

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
K té motorizaci. Mám 1,9 TDI, 81 kW (zatím) a spotřeba je teď na najetých 39217 km průměr 5,1 l

Já mám 225/45/18 OI castle RS i s podvozkem,takze je to tvrdsi i podvozkove a neni to vudec strasny...trochu drnca,ale treba kdyz das jen snizeny pruziny je to horsi...a motorizace tdi 66 kw,a spotreba dlouhodoba za 2000 km je 4,9l/100km...takze bych se toho nebal....

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Ahoj,

koupil jsem si:

17" AEZ Excite Dark

Rozměr: 7.5x17

Rozteč: 5x100

ET: 35

jaké optimální pneu byste mi doporučili? BYlo by možné tam dát 215/50? Teď mam 205/40 a vypadá to dost hrozně a hlavně je to na mě dost tvrdý....

Díky za rady..

rohm

post-386-1257717665_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

215/45 nebo 225/45, nic jinyho bych tam nedaval... :) zadny jiny rozmer neni na 17" kolo pro OI povoleny, teda krome 205/50, ale to uz bych na 7,5J rafek nedaval, bude to asi dost sprcka a navic je to relativne draha guma.

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Při rozhodování jestli kola 17 či ne, jsi nenapsal zásadní info! A to jaký máš k dispizici motor. Pokud to není 1.6 55 a 74kw, tak kola 8x17 ET 35" s pneu 215/45 R17. Počítej s tím, že se trošku zvedne spotřeba - teda moje Octa 1.8 92 kw s těmito pneu to cítí. Pak je tu "spořící" alternativa 205/50/17.

Tak že konečná volba je zcela na tobě. Taky záleží na tom, kolik na to máš připravených bankovek. Pokud preferuješ vzhled a super brzdný účinek, tak jako já, pak 215/45, pokud bude větší nárok na spotřebu, tak bych volil 205/50. Ono položme se na otázku, na 25 - 30 tkm ročně to už nějaká ta kačka na víc bude...

Já mám dvě auta, Favorita do práce a oktávku jen když je sucho... Tak že nějaký ten litr sem, nějaký tam? To neřeším. Jen když se svezu pořádným autem.

Kdyz toto auto mam tak NEMUZU ?? A ca na 1.6 teda ??

DIky

Odkaz ke komentáři
  • o 4 měsíce později...

Potreboval bych pomoct se zapisem kol. Moje nastavajici nejsem schopen zapsat a tak mi kamarad pujci sve o rozmeru 8x18 ET 30. Potreboval bych tam zapsat pneu 215/40 R18 a 225/40 R18. Kola ma kopie, takze cina. Kdyby mel nekdo moznost sehnat TP na zapsani na technicke, budu za nejaky uplatek vdecny.

DIky moc

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...