han.ji20 Odesláno Srpen 9, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 9, 2012 No tu řadičku úplně normálně, sháněl jsem ji snad rok, nakonec dobrá náhoda objevila se na aukru za rozumných 600kč i s poštovným, je to přímo na tu tyč to mají 1,6 55kW, přišla v orig krabičce škoda auto, kdybych ji našel tak ti pošlu přímo přesné číslo dílu. jinak je perfektní. Tak jinak oktávečce byly dopřány další menší úpravičky jako je palubní PC ( díky moc Vašovi - můžu jen a jen doporučit, opravdu profík a perfektní ceny ) hlavně díky spotřebě a teploměru, který hrozně chyběl. Dále přibyli na autě orig skla se zeleným tónováním ( zaměněny za původní čirá skla ) , lišta kufru v barvě vozu, a jsou v plánu lakovat zrcátka, ale to až budu mít v pořádku nohu. Za chvíli z ní bude téměř GLX ;-) až na elektrické zrcátka a ABS. A časem je v plánu výměna prvního dílu výfuku, zavaření svodů budou li prasklé, a pravděpodobně i montáž plechového krytu pod motor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 A během týdne bude i namontován šíbr. Hold není klima, musí si člověk zpříjemnit cesty jinak. A je to značně levnější. Za 1500Kč originál nový nepoužitý orig. příslušenství Škoda KCA 310 001 ... by byl hřích nevzít a nedodělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 14, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 uf ,pekne pekne ,ale nie je ti luto tych penazi? Ja by som radsej setril na nieco lepsie, ale tiez chapem tie pohnutky vzdy nieco vylepsovat Minuly vikend som daval zadne kotucove brzdy na svoje AEE. Ale co ma zaujalo je ten palubny PC. To by sa zislo aj mne. Ako to dosiahnut,kolko stoja diely,popriadne cisla dielov a postup ,ako si to zapojit, treba menit budiky? Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 Tak montáž šíbru 800 Kč domluvená... takže za 2300Kč celkem mi to za ten vyšší komfort stojí... je v super stavu a málo najeté a komplet po servisu a počítám s ní ještě tak 5 let. No k tomu palubnímu počítači, největší problém sehnat budíky pro tuto motorizaci s palubním pc. Já sháněl rok a podařilo se mi za 500 i s pinem. Jinak ideálně montáž člen fora Vaša v Prostějově, můžu jen a jen doporučit. Není to nic lehkého jak jsem to viděl. Je potřeba kabeláž k teploměru, teplotní čidlo, pravá páčka pro ovládání palubního pc, šikovné ruce a vědět kde co je a hlavně diagnostika. Musí se nakodovat klíče, nastavit tachometr atd. hlavně je třeba i pájet. Ale nemůžu si stěžovat, perfektní věc, když se i člověk podle toho hlídá dá se jezdit i v průměru cca za 6 litrů lehká noha. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
duke_luke Odesláno Srpen 14, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 no to aj ja so svojou pocitam este tak 5 rokov,ze ju budem mat Taktiez sem tam nieco vylepsim a mam ju tiez vo vynikajucom stave.A aj tak ju potom darujem do rodiny,ak niekto bude chciet,lebo toto je skoda predat. Fuu,no ked si mi vysvetlil,co s tym vsetko treba zrobit, tak to asi necham tak,ako to je a budem zit aj nadalej bez PC. Uz rok a pol zijem bez neho a zatial mi to staci. Tak vela zdaru do uprav a hlavne aj vela volnych financnych prostriedkov 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 14, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 14, 2012 no diky tobě taky ať slouží :-) já taky nečekal že to bude taková šílenost ten palubak :-) ale když už sem sehnal ty budíky tak jsem si řekl jdu do toho... žádné další úpravy už neplánuju, jen co mě čeká tak první díl výfuku vyměnit... a pak jen obvyklá údržba :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 15, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 15, 2012 Šíbr už namontovaný, vše krásně udělané,zaspárované, brzo sem dám fotky. Výborná věc, nelituji toho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Srpen 15, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 15, 2012 Dej fotky, dodělání šíbru mě fakt zajímá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Mám zlomenou nohu, fotky na autě budou brzo. Můžu dát kontakt na člověka co to prodává za tu cenu zatím třeba dávám manuál a fotku jak vypadá vybalený zevnitř. Je to jak vyklápěcí, tak vyjížděcí nahoru. Originál Škoda, origo komplet zabalené, včetně manuálu a šablony. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Tak jsem se vydal do garáže aspoň tak nafotil šíbr, omluvte kvalitu, foto je z mobilu, jak budu OK tak nafotím pěkně venku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luigi5 Odesláno Srpen 16, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 tak to je hodne luxus, taky ho chci dodelat, ale radeji elektriku.... Jak to mas udelany s odtokoma? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 16, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 16, 2012 Tady u tohodle odtoky nejsou, nezajíždí totiž dovnitř. Nemá se tam kudy dostat voda, leda teda by někdo jel za deště s otevřeným oknem. A kdyby se tam něco dostalo tak to steče to takove plastove ryny jakokdyby, ktera lemuje po obvodu celé okno... a nějaká ta kapka ta se odpaří. Jel jsem s tím zatím jen jednou... bohužel mám zlomenou nohu, ale paráda, když není klima je to perfektní věc. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
xshreck Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Na tmavé to vypadalo pěkně, u našéj červené mi to s černým rámečkem nějak nesedí. Budu se muset stavit :D stejně to je nejpěknější s rovnou střechou :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Srpen 17, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 17, 2012 Moc pěkně ji upravuješ ! Držím Ti palce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Mišel Odesláno Srpen 18, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 18, 2012 já nevím, ale když bych teda dodělával věc jako střešní okýnko (také jsem jej na oktávce měl) dodělal bych už určitě elektrické. Taky daleko líp vypadá.. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2012 Myslíš přímo takové jaké dávali od výroby do okty? šíbr co zajíždí dovnitř do střechy? O tom jsm uvažoval také, vyšlo by cca na podobnou cenu, možná trochu víc, ale klempíř co dělá šíbry říkal že to tam nepůjde, že to má jinak dělané výztuhy nebo co. Tady není problém dodělat el. motorek přímo od výrobce toho šíbru ( INALFA FARMONT GERMANY ), dělá i elektrickou verzi, ale já osobně jsem to nechtěl. Pár otočení a je otevřeno :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Srpen 19, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 19, 2012 jo jo a když se ti pak ta elektrika sere, tak je to spíš pro zlost. Já mám el. šíbr a nedávno jsem ho otevřel, ale už nezavřel...teda skoro zavřel. Vždycky když dojížděl do konce, tak hodil zpětný chod a opět na úplné otevřeno. Po hodinovém boji jsem nakonec díky tomuto fóru zjistil jak ho zavřít-RUČNĚ takže -"mechanika je mechanika" :palec: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Srpen 20, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 Na tom elektrickom je niekde zakrytovane nejake koliecko na manual ked el. zlyha, ci? Na tom elektrickom je niekde zakrytovane nejake koliecko na manual ked el. zlyha, ci? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tommasAHC Odesláno Srpen 20, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 Nevypadá to špatně, ale origo šíbr je origo šíbr. Ale za tyhle peníze není o čem diskutovat ano klička u elektrického je, vždycky musí být možnost manuálního zavření 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Srpen 20, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 20, 2012 Na tom elektrickom je niekde zakrytovane nejake koliecko na manual ked el. zlyha, ci? Na tom elektrickom je niekde zakrytovane nejake koliecko na manual ked el. zlyha, ci? ano přesně tak. Já to nevěděl. Ale zde jsem se to dověděl. Stačí vycvaknout ten ovládací panel s otočným knoflíkem ze stropu a je tam v držáčku zacvaknutá klička, ta se nasadí do otvoru v motorku a už se pěkně točí. Čili mám teď taky manuální pohon.I když raděj šíbr nepoužívám. Musím prokoumat jak to opravit. Prý stačí promazat mechanizmus, ale nemám na to teď čas ani chuť :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Srpen 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Srpen 25, 2012 Tak ja to neresil nejak... kdyby stalo nebo bylo k sehnani eletricke treba o 500-1000 drazsi tak bych bral radsi elektriku, ale tak nebylo a toto mi nijak nevadi. Je to otevrene a zavrene par otockama klickou, navic kdyz se klička pekne zaklopi dovnitr tak to ani nevypada blbe. Jsem rad za neco, kdyz uz neni klima, a dodelavka klimy u tohoto motoru nema smysl. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 4, 2013 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2013 Tak po delší době zde přidávám další příspěvek. Před 4 měsíci přišlo na výměnu Lambda sondy VDO. Byl problém na emisích a byla lehce vyšší spotřeba. Sehnal jsem lakované kryty zrcátek, vak pod plato kufru a konečně už jsem narazil na originál Hella Laurin&Klement cira svetla. Tak uz konecne vidím dal nez pred sebe v noci. Fotky budou, jen co bude lepsi pocasi a cistejsi auto. Tim serie vsech uprav nejspi koncí, mam ji podle svych predstav a ted jen jezdit a opravovat nutné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Červen 10, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 10, 2015 Momentálně najeto kolem 123 000 km, naprostá spokojenost, kombinovaná spotřeba 6l/100km, už čeká jen zatónování auta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 11, 2015 Sdílet Odesláno Červen 11, 2015 Tak to máš krásný průměr spotřeby ! Ať dobře slouží ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Červen 11, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 11, 2015 Tak to máš krásný průměr spotřeby ! Ať dobře slouží ! Tak jako před úpravou vačky a chipem byla spotreba o pul litru vyssi... takze spokojenost... samozrejme umi jezdit i za 8... ale proc pri dnesnich cenach paliv... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.