Přejít na obsah

Problémy s vybíjením baterie .........

Doporučené příspěvky

Čaute chlapy, mohl bych se zeptat vás , co máte OII FL 2.0TDI CR (mám v r. 2011) ,hlavně těch co kupovali nové a na 100% tak vědí že je to původní baterka, .... co tam mají za baterii ? Já měl 60ah Akuma , což se mi zdálo docela divné , podle toho jakou jsem měl v O1 1,9 TDI . (74Ah)

Naskytla se mi možnost ji vyměnit za Vartu Silver 63Ah , údajně rok starou, ale nikdy se mi to na ní nepodařilo najít , jestli je to pravda, nicméně fungovalo vše bez problémů tak cca 1 rok. , takže kdyby to byla pravda , měla by tak 2 roky .

Teď po návratu z dovolené kdy auto stálo asi 10 dní v garáži, najednou špatně zastartovalo, (ale naskočilo) myslel jsem že se to dobije jízdou, ale den poté už ani ťuk (moc jsem nenajel) , tak jsem ji dal nabít a snad 18 dní to jezdilo a pak zase !!!

Takže zase nabít , ale už tak jen 4-5 dní a zase K.O. ,, no a od té doby už stejně po tech 4-5 dnech už nejde nastartovat .

Myslel jsem , že je baterka v čudu , ale kamarád mi ji měřil jakým si bazmekem :) a tvrdil , že jí nic neni, takže jsem jel do autorizáku , auto tam postálo 7 hodin, skásli mě pěkně - cca 2,5 litru a nic nespravili, nic nenašli,........že prej aby to nebyla baterka, TAK NEVÍM KDE HLEDAT PRAVDU a hlavně se nenechat obírat. :(

Mechanik v servisu mi řekl , že nic nenašel co by tam nějak moc žralo. Po uspání všech jednotek tam je prej odběr tak 20 až 35 mA , akorát každých deset minut prej vyskočí na 2 sekundy odb. 160mA, ale nevěděl co to dělá , ale prej , že to by nemělo vadit. Zajímalo by mne ale stejně co se může každých 10 minut probudit na 2 sekundy/160mA , myslíte že je to normální ???

Takže mám nervy jak hovado, kdy zase nebudu moct nastartovat , jak budu mít někam jet :wacko: :( Myslíte , že by to mohlo být tou baterkou, a že by to mohla její výměna vyřešit ?

... v případě její koupě, jakou by jste mi doporučili. Já kupoval vždycky Varty Blue 74Ah, teď jsem se ale díval na tu Silver 77mA , je to dobrá volba pro tuto motorizaci ? Jen aby to ale nebyly jen zbytečně vyhozené peníze :unsure:

Byl bych vděčný za jakoukoliv radu, nebo názor , díky moc :)

Teď se mi podařilo něco objevit a rozluštit ,doufám že správně (to číslo na baterii), dokážete to někdo dekódovat, co to je za rok výroby ?

C9C1110511121
827954

post-2502-0-21410000-1440783728_thumb.jpg

post-2502-0-82378700-1440784365_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Niečo som našiel, aby si mal na čom dumať. Netvrdím, že je to pravda.

1.-3. místo = údaje výrobního závodu

4.-9. místo = rok, měsíc a den výroby, číslo směny

4.- 6. místo = rok a měsíc výroby

7.a 8. místo = den v měsíci

9. místo = číslo směny ve dni výroby

10.– 13. místo = pořadové číslo

C - výrobní závod Česká Lípa

Teda 5.11.2011 v 1. smene a poradie v smene 1121

Odkaz ke komentáři

Tak zhruba tak, jak sem to z toho vydedukoval i já , čili 4 roky . Teď je otázka jestli to může dělat ta baterka , když je už poměrně stará a na tu motorizaci i slabší . .... Jedna strana řekla , že baterka dobrá, na vině auto, servis zase , že v autě neni chyby , že to musí být baterka, .... do řiti a ještě ze mně vytáhli dva a půl tisíce :( .... a jsem pořád na tom stejně !

Možná jsem měl hned jít a koupit radši baterii, tak bych za ty peníze měl aspoň něco v ruce :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Jo, taky mě tato věc napadla, ale za boha sem nemohl žádnou zehnat. Až včera mi půjčil , jeden známý z obchodu novou varu blue 74ah.

Nevím jestli jsou ty nové úplně nabité, bo sem ju tam hned namontoval (včera tak 14:30). Dnes mi měřak ukázal jen 2 ledky. Což by mělo být napůl nabité. Auto nejelo, stálo jen v garáži, ale teda nastartovalo to normálně.

Odkaz ke komentáři

No ale jak mám zjistit co to dělá , když mi v autorizovaném servisu řekli , že nikde nic nenašli ? a ještě si za to nic naúčtovali dvaapul tisíce. Za to by byla nová baterka a ještě by mi zbylo :-(

....a ještě mi řekl že si myslí že je to baterka. To je pak těžké , když jsou tam takový odborníci.

Odkaz ke komentáři

:palec: Zistis to jednoducho!!! :lol:

Zapojis multimeter a vyberas poistku po poistke. Kde klesne hodnota tak v tom okruhu je problem. :palec: :palec:

Baterka sa da tiez jednoducho otestovat. Treba si kupit multimeter!!!

Multimeter stoji par eur-korun!!! cca 5eur-120kc. :prcprc: :prcprc: :smich:

No ale jak mám zjistit co to dělá , když mi v autorizovaném servisu řekli , že nikde nic nenašli ? a ještě si za to nic naúčtovali dvaapul tisíce. Za to by byla nová baterka a ještě by mi zbylo :-(
....a ještě mi řekl že si myslí že je to baterka. To je pak těžké , když jsou tam takový odborníci.

:prcprc::lol: Do toho servisu uz v zivote nechod!!!! Ked nevedeli na 100% ze baterka je K.O.

Ved v kazdom lepsom servise maju tester na baterky!!!! :wallbash: :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Njn, když máš ale potíže tak ti nic jiného nezbývá než jet i tam . Když se ti podaří už několikrát po sobě dojít do garáže a nenastartovat, když máš někde nutné za chvilu byt tak proste nic jiného nezbývá, zvlášť když nejsi odborník, nebo aspoň fanda do elektriky.

Odkaz ke komentáři

chtel jsem napsat neco podobneho, ze bych prochymu zakazal vsechny smajliky a hlavne, bych mu na klavesnici prelepil vykricnik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jinak obdobny problem mel jeden byvaly clen, ale on dodelaval nejake elektroinstalace (osvetleni nohou, stropni osvit pro cestujici vzadu apod), nicmene mu "neco" porad vybijelo baterii ...

zkus jestli ti nesviti kastlik u spolujezdce, udajne ten mechanismus se rad odporoucel a nez se auto uspalo, tak to svitilo cca 20 min ...

Odkaz ke komentáři

..skusím na to mrknout . Akorát teda nevím, co by každých deset minut mohlo na 2 sekundy naběhnout s odb. 160mA

... no a taky teda nevím , proč mi tam posílá obrázky a vykřičníky jak pro blbečky , když já s tím co umějí v autorizovaném servise nemám shola nic společného ..... ale já to raději ignoruji, sem to sem dal s tím , že mi někdo třeba může pomoct ....,a nee abych se s někým hádal .

Mám dost starostí s tím problémem s autem a neee abych si ještě víc kazil náladu :(

Odkaz ke komentáři

zkus jestli ti nesviti kastlik u spolujezdce, udajne ten mechanismus se rad odporoucel a nez se auto uspalo, tak to svitilo cca 20 min ...

Tak dneska jsem zkoušel kastlík i kufr , zapl sem kameru a nechal ji v kufru jít , všechno ale zhasíná . V pátek jsem tam dal na zkoušku novou vartu 74Ah a pořád na zkoušečce svítí všechny 3LEDky ,což má znamenat plně nabitý akumulátor .

...akorát ten druhýden co jsem ji tam měl to pokleslo na 2LEDky (napůl nabitý akum.) Po krátké projížče ale začali svit už 3 , takže to asi mohla být ta "nová" autobat. trochu vybitá, kdoví jak je v tom obchodě už dlouho.

Ale je to funglovka , takže asi má větší výdrž , navíc je o 11Ah výkonější .

No a ta moje 4letá 63Ah Varta Silver , je odložená v garáži po pátečním dobití, a je stále na 3 LEDkách (měřák) dokonce tam svítí i jedna nad tím co svítívá po změření po jízdě .

Jsem zvědavý jestli to tak vydrží do pátku .

Ale nicméně ty naměřené hodnoty klidové spotřeby mě nenechávají v klidu :-(

Odkaz ke komentáři

I kdyby ta baterka 70Ah už měla jen poloviční kapacitu a i kdyby byla nabita jen na 50%, tak z celkové teoretické doby vybíjení asi 80 dní při 35mA by se vybila za cca 20 dní.

Něco ti to asi žere, pátral bych po tom občasném vyskočení proudu, nebo je ta baterka opravdu KO.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Dneska sem zkoušel změřit tu spotřebu v klidovém stavu na rozpojené kostře . Odemkl / zamkl jsem auto , zacvakl zámek kapoty a hodinu jsem do toho čuměl a něco natočil .

Multimetr ukazuje 0,01 ......přeskakuje to pravidelně na 0,02 ,.... sem tam, ale ne moc často, vyběhne na 0,03 až 0,04 .

No , a každých asi 9,45 minuty to vyběhne na mžitku na 0,06 / 0,08 / 0,09 , ale to je tak vteřina , možná ani ne . Tohle jsem měřil sám , to co jsem napsal výše mi řekl ten chlap v servisu .

Je to normální spotřeba , nebo je to moc ? Co to krátké navýšení do těch 0,09 má tam něco takto fungovat ? Nevíte někdo ?

Chtěl jsem sem vložit video , ale nemůžu to sem prostě nějak nacpat .

post-2502-0-62467900-1442530406_thumb.jpg

post-2502-0-41094800-1442530418_thumb.jpg

post-2502-0-15091200-1442530432_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ty nie som do eletriky ale 0,01-0,02 by mal žrať imobilizér to je normál ale to poskakovanie na 0,09 neviem ako keby sa v tom el. systéme pravidelne niečo budilo.Ja som mal tiež problém z vybíjaním baterky a po piatich hodinách merania a postupného vyradzovania poistiek podľa systémov sme zistili že je vadná jednotka pod volantom ,proste bol v nej nejaký skrat a brala mi z baterky 0,26 A .Keď mi postálo auto v zime nejaké tri dni ,zo štartovaním som mal veľký problém.Skús odpojiť rádio a potom premeraj,poprípade skontroluj káble v prechodkách dverí a kufra či nie je niečo prelomené.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...