Přejít na obsah

Kdo máte chip a odkud?


Doporučené příspěvky

Ahoj chlapi,

chtěl bych se zeptat kdo máte čiplé auto a kde jste si to nechali dělat?

Můžete přidat nějaké zkušenosti a komentáře jak negativní, ale doufám, že hlavně pozitivní.

Já jedu v sobotu k TDI Fun :) už se těším jak malej kluk, tak pak mohu také doplnit.

 

Mějte se Míra

Odkaz ke komentáři

Jo omlouvám se :)

Chip proběhl v pořádku, dokonce mi Fun řekl, že mám lepší průměr stavu motoru, čeho jsem se strašně bál, co mi řekne, když to píchne na diagnostiku. Ale hodně mě potěšil a mám to čiplé na 140PS a 317Nm :)

Velká spokojenost! :)

Odkaz ke komentáři

Zatím jsem spotřebu nějak nevypozoroval, opravoval jsem tu spojku a jen tak jsem ji projel.

Ale proti originálu se to nedá srovnat :) jede to fakt parádně. Já to mám čiplé na 140PS a 317Nm.

Funovo ladění včetně měření na brzdě a podobně trvalo +/- 1h 45min byl jsem u všeho jen když upravoval výkon v PC, tak jsem mu přes rameno nekoukal :) mohl jsem i fotit. Ale na brzdě je to teda velkej rachot :D

Jsem moc spokojenej, když se šlápne na plyn tak auto vyrazí jak splašený. Na dálnici to bylo hodně znát :)

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Sam ;) nove turbo 2.2 bar 125kw necelych 400 nm pristi mesic na brzdu ;) dam foto kdyztak turbo 17 tis mapy na xxx aut 9500kc a kabel s programem 5 tis ;) kdo by mel zajem mam tu mapu overenou 109 kw foto z brzdy mam na obyc 1.9 nalitano 230 v roce 2014 po chipu dalsich 30 tis nalitano a zakaznik spokojen jen jeste pred chipem melil spojku a jde mu pry tezko ;) kdyztak kontaktujte me na tel 776570022 spis sms rano po nočni spim a nejedna se o zadny mapy stazeny vse je odzkouseno min 50% vozu mam od diesel power mapy napiste mi vuz rok motor mrknu co mam a ozvu se ;) moravskoslezky kraj jinak vypnuti imo mapy na miru a pod trva i tyden! Zatim map mam dost ;)

Odkaz ke komentáři

Chip si pořád nemůžu vynachválit :) dokonce přemýšlím o větším turbu nebo vstřiky a že by šla na víc :) je to fakt paráda. Ale tohle bych řešil až po spojce, chtěl bych to předělat na jednohmotu a až odejde turbo :) spotřeba pořád stejná, když jedu trochu svižněji, tak je stejná jako v sérii a když jedu normálně tak o malinko míň +/-0.4-06l :) spokojenost velká! TDIFun doporučuji

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o 4 týdny později...

Dobrej lidi , právě sem se sem připojil po nedávné koupi O2 v kombi 1.9 TDI 77kw s filtrem pevných částic :wacko:
Semnou za volantem má cca 4000km a na tachu se mi ukazuje garantovaných 191 tkm

​Po koupi v bazaru sem sledoval po delší jízdě a řádně zahřátým motorem že trošku škube na volnoběh , co sem se zde dočetl něco málo o tom ale po denodenním jezdění se to srovnalo tak snad je to cajk.

​Servisní minulost je úplná a holka je původem němka :) pouze autorizované servisy a taky i já sám ji na první kontrolu a výměny kapalin a filtrů svěřil autorizovanému servisu.

​Ale abych tady neplácal jen zbytečnosti tak moje otázka směřuje na vás znalce těhle strojů ohledně CHIP tuningu na takto zajetém vozu
​zda li se nemusím bát a nebo bych měl motor ještě opatřit nějakou tou investicí.
​Napadly mě ložiska na klice o kterých sem četl . že by se jim hodila péče po tolika kilometrech a záměrem zvyšování výkonu.

​Myslíte že bych se měl něčeho bát , nebo jestli jsem moc neuspěchal tuning (přecijen po 4tkm ještě auto nemusím zcela znát) ale jsem mlaďas co chce výkon :D

​Díky za rady :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj, já mám ten samí motor a najeto mám necelých 210tis km a já jsem s ní najel necelých 12tis km. Na čip zhruba asi půlku, to znamená 6tis km.

A to šubání by mohla být spojka - setrvačník na ni. Ale to ti na prohlídce všechno řeknou.

Na co bych koukal jsou rozvody :) ty jsou důležité, pak filtry - vzduchový, palivový. (mann nebo bosch)

Určitě se tu i dočteš, kam by si s ní měl jet na čip. Já doporučuji TDfun, absolutně v pohodě.

Odkaz ke komentáři

Díky , filtry mám všechny kromě vzduchovýho nový , ale už ho mám objednaný od boschky , měl sem v hledáčku Xtuning v praze , známej tam dělá všechny auta a je spokojenej...
​Rozvody jsou podle servisky dělaný ale osobně sem je ještě neviděl tak stačí jen doufat nebo až to někdy rozdělám

​Ale díky za rady :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • No ono po výměně brzd vibrace nejsou, ale kolo se hřeje vyměnilo se vše kolem brzd a bez výsledku. Proto se ptám jestli to může dělat náboj když při jízdě nehučí, každopádně už je objednaný takže v úterý by měl dorazit a ve středu se hned vymění tak doufám že bude klid už.
    • Při brzdění vibruje volant a zahřívá se Ti zadní pravé kolo. Pokud víš, že je zadní ložisko v háji, tak jej vyměň. Pokládat otázku, když jsem si vědom toho, že mám závadu na autě je trochu mimo, nemyslíš ?
    • Ahoj,prosím o radu začalo mi vibrovat pri brzdění auto a volant ... Přední brzdy a ložiska jsou rok staré, zvednul jsem auto na hever a pravé zadní kolo šlo hůř otáčet, tak jsem koupi zadní kotouče a destičky po výměně je klid ale zadní kotouč pravý  po jízdě o proti zbytku auta pálí aj litak byl teplý. Původní kotouč byl zkroucený ale desky sjeté rovnoměrně. Při výměně šel aj pistek hůř zatlačit oproti levé straně, tak jsem koupil nový třmen a brzdovku vyměnilo se to ale výsledek beze změny, takže včera ještě výměna držáku destiček + vodící čepy a vyměnil jsem i brzdovou hadici a trubku znovu se to odvzdusnilo ručka chodí nádherné na doraz kolo se točí úplně samo volně takže v brzdě problém není ale kotouč je stále rozpálený takže v brzde problém nebyl ... Moje otázka zní, může to dělat zadní náboj? Kolo nemá vůli s nábojem jde točit v pohodě ani nehuci nic ale prostě se to hřeje a hodně. Po zchladnutí jsem projel k večeru auto nebyl provoz asi 10 km zkoušel jsem nebrzdit jel jsem pomalu zastavil jsem a pravý kotouč horký takže jedině zbývá už jen náboj. Ale projevuje se takto náboj? Vím že hučí ale může se i hřát už nevím co by to mohlo dělat.
×
×
  • Vytvořit...