Přejít na obsah

Pro a proti?

Doporučené příspěvky

Zdravim, mám auto chvilku a byla jsem posledním majitelem podvedena a jedna závada za druhou, můžete ale natrefit na dobrý kus.

A preco ste to neriesili s byvalym majitelom? Zo zakona je predsa kazdy predavajuci povinny do pol roka sa podielat financne na skryte zavady na vozidle. Brata chcel takto isto oje*at jeden chalan,jednalo sa o mercedes a casom sa z toho auta vyklul cisty vrak. Brat to dal pravnikovy,skoncilo to az na sude ale dotycny musel vratit peniaze. Je to sice beh na dlhe trate ale stoji to za to.

Co sa tyka tychto motorov,jednoznacne patrili a podla mojho nazoru stale patria medzi spolahlive motory. Jasne ze do motora nik nevidi,ale ak ma pekny zvuk ze nekolisu otacky,dobry tah,netrasie sa tak by som sa toho urcite nebal. Tieto motore maju pri nezanedbanej udrzbe vysoky nabeh km ktore ani neucitis na vykone.

Odkaz ke komentáři

mám 81kw pátým rokem s toho 4 roky čip a dá se říct že největší investice byly na počátku při koupi -rozvody,přihlášení,pojistka,ložisko v kole,náká elektrika

pak byl léta relativní klid no a letos sem do toho zahučel za 35000 -nový Turbo neb repas sem nechtěl,těsnění pod hlavou,nechal sem rovnou zas udělat komplet rozvody,měnil sem ložisko v druhém kole,zadní tlumiče,novej fridex ,olej,filtr,jeden simering na diferáku plus novej olej převodovkya náký další drobnosti

jo když se jezdí tak věci odcházej a já chci jezdit a mít to v pořádku :palec:

naproti tomu máme už 4 rokem 1:6 74KW oktávku combi 2000 není to sice žádnej letec a jezdí sní většinou jen ta moje ale za poslední dva roky krom oleje,filtrů,předních destiček nic dělá mi to auto jen radost zatim :palec:

vše je o tom na jakej kus natrefíš,jak se mu budeš následně věnovat a jak se budeš k autu chovat :) obecně platí čím víc se autu nakládá -volně přeloženo -jízda jako prase :D tím víc na něm věci odcházej :)

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři

Ahoj, tyhle motory, dovolím s říct, jsou velmi spolehlivé. Avšak nic se nemění na tom, že velmi záleží, jak s tím zacházeli předchozí majitelé. Já osobně měl při pořízení 1.9 tdi 81kw (r. v. 2002) větší výdaje, než jsem to hodil do dobrého stavu. Tím mám na mysli preventivně nové rozvody, prasklé těsnění pod hlavou, tlumiče apod. Na druhou stranu, co chce člověk od auta, které v tu dobu mělo najeto 216000 km a 12 let na krku (km sice nejsou nic extra, ale otázka je, jakým stylem se těch 216 tisíc km najelo).

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Ja mam octu ASV 81kw 3 roky, při koupi měla 235 xxx, ted ma 290 xxx, musel sem měnit turbo, a dělat repas hlavy ale u obou věci sem si za to mohl sám, turbo sem zkoušel sam doma vyčistit ale nejak to nevyšlo... :) po druhe sem zas sedl do chladneho auta totalně nasrany okamžitě sem plyn zarazil na podlahu (ja vim, sem debil...), to odneslo těsněni pod hlavou... Chci ale řict že na "stare" TDi octy 81/66 nedam dopustit. I rodiče maji ASV octu, maji ji cca 7-8 roku a pokud vim tak nikdy nebyl žadny problem ...

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...