Přejít na obsah

AAA Auto – Recenze & zkušenosti (Výkup aut)

Guest uriel

Doporučené příspěvky

Moje zkušenost je následující: Vykoupí jakékoliv auto aniž by ho tolik kontrolovali. Mám zkušenost s AAA auto a s Auto Esa a auto esa to auto aspon pořádně shlédnou. Ale třeba pro příklad dal jsem do Áček Octavii II 1.9 TDI, elegance 77Kw zlatá metalíza najeto 242 500 km. Na tom autě byly potřeba udělat rozvody (už akutně), vyměnit zadní tlumiče a všechny brzdy, zárověn ještě olej a filtry. Auto vykoupili napsali k němu že je pravidelně servisované a že je po rozvodech, když jsem viděl ten inzerát řekl jsem přítelkyni ať tam jen tak zavolá a poptá se a oni jí řekli že je to auto bez investic, že je po čerstvé výměně oleje atd. Takže akorát kecají !! Takže tohle ohledně výkupu.

A teď ohledně koupě. Chtěl jsem tam koupit auto: Takže jsem si vybral auto nechal jsem se s nim projet vše bylo dcl v pohodě, tvrdili mě že je české a že má skutečný stav km, že to mají ověřené. Jednalo se o Volkswagen Passat b6 rv 2006 2.0 TDI 125 kw sportline, Passat se mě dcl líbil a měli i pěknou cenu, tak jsem zavolal známemu do VW autorizáku, nadiktoval mu VIN a zjistili jsme že je o minimálně 200 000 km stočenej a že byl bouranej. Ale jinak oni dávají garanci :D A když čtete ty jejich smlouvy, tak by jste neměli nárok na nic. Takže jí bych u nich nevzal vůbec nic. A když jsem jim řekl že je to stočené tak se strašně omlouvali že o tom nevědí.

A když už jsme u srovnávání tak jsem dával do výkupu Volkswagen Passat B6 2007, 103 KW do Auto Esa, tam to teda všechno projeli, zvedli na hever a vše pořádně zkontrolovali, přístup jako měli lepší a povídám si s tím technikem a ptá se mě na km. Tak mu říkám že jsou 100% 203 506 km, když jsem ho kupoval tak jsem měl vše důkladně ověřené a já to nestáčel, takže jsem si byl jistej. A on mě na to řekl že to je první nestočenej passat, kterého vidí :D Takže jak to tam asi musí vypadat.

PS: a teď mě ještě napadlo jak jsou v áčkách označení drobné kosmetické vady - tak to jsou většinou pořádně bouračky a stočenky. A to jsou ty auta na kterých to je už fakt poznat. K tomu jsem se jednou dostal s vedoucím AAA Auto, když jsme spolu jednali tak mě řekl že odtamtud by nevzal nikdy. Ale tak občas s přítelkyní když je tma se chodíme do áček projít, mají to tam pěkně osvětlené, tak vidíme často jak lidi ty auta kupují jen podle vzhledu a je jim jedno co je pod kapotou, nebo jestli to bylo či nebylo stočené nebo bourané.

Odkaz ke komentáři

Kdyz nemas v Ackach zname a nebo v servisech ktery tam ty auta po leasingach prodavaj tak bych tam nekoupil, nebo nedas nekomu prachy tak bych tam nekoupil. Mam tam znameho a vim jak to tam chodi - auta v dobrym stavu, s malo km ackama sice projdou ale z 90% se vubec nedostanou na bazar. Konkretne vsechny dobry Octavky se prodavaj znamejm a lidem ktery si zaplatej a nebo uz tam dou rovnou domluveny ksefty z leasingu a acka si na to daj jen marzi.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Já kdysi málem koupil auto v Auto ESA. Krásný Renault Laguna ani né moc starý top výbava. Už jsem měl i vybrané peníze a byl jsem u nich podepisovat smlouvu. Jenže po důkladném prostudování smlouvy a předávacího protokolu jsem naznal, že jakmile vyjedu z bazaru a 10 metrů od brány mi např. vyskočí motor z auta nebo upadne náprava apod tak to nebudou skryté vady. V předávacím protokolu byla snad napsaná každá součástka co v autě je a popsány všechny možné závady. Říkali, že ty závady auto nemá, ale že se musí chránit jako bazar. Což jsem odmítl podepsat a chtěl jsem od koupě ustoupit. Načež jejich argumentace, že tohle tu denně podepisují stovky lidí a jenom já si stěžuju, mě strašně rozesmála. Nejsem ten co podepíše smlouvu a ani si ji nepřečte.

Následně mě uchlácholili tím, že do protokolu napíšou teda jen závady co auto opravdu má že mám vydržet. Přiběhli za 10 minut s novým protokolem kde ale bylo napsané úplně to samé jenom jinými slovy. Opět jsem se jim vysmál, že co to jako na mě zkouší. Pak, že prý když se mi to nelíbí tak ať tam už nechodím. :-D To jsou lamy :-D

Upraveno uživatelem jaskope1
Odkaz ke komentáři

Nevím, jak to je při koupi, ale při prodeji lidi kývnou na ledacos už jen díky té jejich strategii, jak tam všechno trvá... Když tam kamarád dával passata, tak jsme ho prodávali snad 6 hodin, vždy řekli nějakou částku, kamarád jeho požadavek a pak nás nechali půl hodiny čekat, než to údajně probrali s vedením v Praze... :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Bohužel nejhorší je na tom to, že pak lidi srovnávaj šroty s normálníma autama, že to tam mají levnější apod. Přístup, že když koupíš auto, tak seš rád že dojedeš do nejbližšího servisu nebo dom, je zcela běžný a praktikovaný u většiny bazarů, proto já na to lidi taky upozorním, když s něma jdu vybírat auto, že auto je OK, ale když se něco vyskytne, musí platit všechno sami, ale holt, první dojem prodává.

Odkaz ke komentáři

@Laurin Klement - to máš ještě dobrý, že jen do čekacího chlíva. :D Mně při jedné návštěvě řekli, že mi důrazně doporučují opustit areál autobazaru (AAA Brno) poté, co jsem se jich zeptal, jestli to mám stočit, nebo jestli to už zvládnou oni... :D

Odkaz ke komentáři

Jo mám stejnou zkušenost :D Když jsem jim prodával auto tak to fakt je na celé odpoledne :D Je fakt nejlepší se připravit na nejhorší. Chtějí Vás tak otrávit a zároveň se chovají slušně že nabízejí neustále kávu čaj, něco ke čtení nebo přepnutí programu v TV aby člověk přikývnul na nejmenší nabídku a když nepřistoupí tak čeká dál. Ale zas oni jsou tím motivovaný. Dostávají za to prachy tak se není asi čemu divit.

Odkaz ke komentáři

Když jsem naposled v áčkách kupovala auto, tak jsem je tam trochu pohonila (oni mě samozřejmě taky vydeptali, srovnala bych to s psychickým terorem). Na fotkách prostě auto normálně vybavený, na place taky, byla jsem to projet a za den, že si ho vyzvednu, nakonec to bylo za dva dny kvůli problémům s financováním. Přijedu tam, auto nachystaný a úplně prázdný. Tak jim říkám, kde je druhá sada kol, kde je povinná výbava...? Kola jsem uhádala, povinnou výbavu jako lékárničku, trojuhelník, to ne. Takže jsem jela z Liberce bez povinné výbavy :) a doufala, že mě nezastaví policajti, protože ta dálniční známka, co dali na sklo, jaksi nebyla platná.

Tahle druhá zkušenost byla hodně bolestná, takže z áček už nikdy, co jsem s tím strávila času a ty nervy. Člověk tam přijede odpoledne a zdržujou ho do 9 do večera, bez jídla, bez pití, neustále zdržujou.

Odkaz ke komentáři

Znameho nedavna zkusenosti s AAA:

Streda: Ucinil jsem klik na sauto.cz, ze mam blizsi zajem o Skoda Octavia, rv. 2012, 8 tisic km najeto
Ctvrtek: Vola slecna z AAA Auto - dobry den pane V., dekujeme za vas zajem o nase vozidla. Vidim v systemu, ze jste vznesl dostaz na vuz v nasi nabidce.
Ja: Ano
AAA: A o jaky vuz byste mel konkretne zajem?
Ja: No o ten, na ktery jsem klikl na sauto.cz - cernou O2 kombi, rv. 2012, 8 tisic najeto
AAA: Aha - pockejte, podivam se do systemu... (dramaticka pauza)... ja bohuzel tento vuz nemuzu nalezt
Ja: Je to na sauto.cz a i primo na Vasich strankach - ja vas donaviguju.. (na to jsem zenske rekl, co ma zadat za parametry, aby nasla to, co ja na internetu)
AAA: Tak bohuzel tento vuz ja uz nevidim v nasem systemu.. Ale muzu Vam nabidnout podobny vuz - stejny rok vyroby, 24000 km.. Stoji na nasi pobocce ve Zline.
Ja: Ok, proc ne?
AAA: A kdy se na ten vuz prijedete dneska podivat?
Ja: Dneska bohuzel nemuzu.. Pracuju a potom mame pozvane hosty.
AAA: Rozumim.. Ale pokud byste se - pane V. - rozhodl pro tento vuz jeste dneska, tak pouze dnes mam pro Vas specialni akci - zimni gumy zdarma. Jak se vam tato nabidka libi pane V.?
Ja: To byste musela prihodit trosku neco vetsiho, abych zrusil vecirek, ktery u nas poradame a jel misto toho do Zlina
AAA: Rozumim. Jeste prosim vyckejte na telefonu - prepojim vas na naseho manazera
Ja: Ok
AAA man: Dobry den pane V. (uz mi ten pan V. leze silne krkem). Slecna mi rikala, ze byste mel zajem o nas vuz, ale pry vam nevyhovuje cas. My nabizime nasim klientum sluzbu - nas technik pro vas prijede kam si reknete a v kolik si reknete a odveze Vas do Zlina zcela zdarma. Kdy by se vam to dnes hodilo?
Ja: Jak uz jsem vysvetloval slecne pred vami - dnes nemuzu a vase sluzba mi v tom nepomuze. Navic citim na sebe tak trosku natlak - ja vam ve Zline reknu za 5 minut, ze auto nechci a vas technik mi potom misto odvozu domu ukaze cestu k nejblizsimu vlakovemu nadrazi..
AAA man: Ne, samozrejme je to zcela na vas, odvezeme vas i domu.
Ja: Prominte, ale dopravim se sam.. Bude to pro me i pro vas jednodussi
AAA man: Dobre. Kdy se tedy prijedete na vuz podivat? Abychom ho mohli pro vas pripravit?
Ja: Zitra (patek)
AAA man: V kolik?
Ja: Asi mezi 18-20 po praci..
AAA man: Dobre, vuz budete mit pripraven, tesime se na Vasi navstevu

Patek: (Asi 2 hodiny odpoledne)
Zvoni telefon: Dobry den pan V. jmenuji se XY a volam z AAA Auto.. Chci si jen potvrdit, ze se dnes prijedete podivat k nam do Zlina.
Ja: Ano, vcera jsme se na tom dohodli
AAA XY: Dobre - v kolik prijedete?
Ja: Jak jsem rikal vcera - mezi 18. - 20. po praci.. Jak mi to vyjde...
AAA XY: Dobre, ja jsem si jen chtela potvrdit schuzku, vas vuz bude pripraven, dekuji. Dovi(Slovenka zjevne:))

V patek vecer jsem po praci sedl do auta a jel do Zlina.. Prijel jsem do AAA.. Uz pri prijezdu me zmercili mistni prodejci a nez jsem stihl zaparkovat, tak uz se ke me hnal typek.

Vystoupil jsem a
on: - dobry den, muzu Vam nejak pomoct?
Ja - ano, mam tu pripraveny vuz k prohlidce.
on: Vazne?
Ja - ano - volali jste mi vcera a dnes a 2x potvrzovali schuzku
on - a co by to melo byt za vuz?
Ja - skoda Octavia, 1.6 benzin, kombi, 2012, najeto neco pres 24000
on - Octavia? Benzin? Kombi? Nic takoveho tu nemam.
ja - to si delate legraci, ze? 2x jste se ujistovali, jestli prijedu a ja prave urazil 120 km a ceka me to stejne domu...
on - Ne.. nic takoveho tu ani nikdy nebylo.. Pojdte se mnou a spolecne se podivame do systemu a po place, ale tady jste na Valassku - tady jsou vsichni na naftu. Benzin se tady neproda jak je mesic dlouhej.. To bych si pamatoval.

Nasledne mel asi nasledovat uragan a rev, ale byl jsem ve stavu totalniho vycerpani z predchoziho dne (vecirku), ze jsem uplne rezignoval. Typkovi jsem rek, ze kdyz jsem ujel pres 100 kilaku "jen tak", tak se mnou projde cely bazar a na ktery auto si ukazu, od toho vezme klicky a pujdem to projet.. Typek souhlasil, jmenem AAA se mi omluvil (pry chyba v Praze na "helpdesku")
..
Uplynuly 2 dny a z AAA Auto mi prisla sms:
"Dekujeme za navstevu v nasem autocentru. Mame pro Vas reseni. Volejte prosim p. Mares" (Asi ten z Evropy 2 zas prodava Ferrari:)

Pro vsecky - obe 2 akce se odehraly na konci minuleho roku a ted uz mame auto koupene (dovoz). Jen jsme si chteli projit bazary a zjistit jak to chodi a projet si par aut, abychom meli real experience, kterou ctenim netu clovek neziska;)

Odkaz ke komentáři

Určitě bych volil taky dovoz nebo klubovou ověřenou. Ale když si zadáš někomu Dovoz tak se ti bude věnovat a určo něco najde. Mám známého který tahá auta z Rakouska přímo z autorizáku, takže vždy ověřené km. Třeba to bude 2-3 týdny trvat, ale najde se. Tak kdyžtak napiš a pošlu ti na něj kontakt.

Odkaz ke komentáři

Může bejt aj 2007 :palec:

:palec:

Určitě bych volil taky dovoz nebo klubovou ověřenou. Ale když si zadáš někomu Dovoz tak se ti bude věnovat a určo něco najde. Mám známého který tahá auta z Rakouska přímo z autorizáku, takže vždy ověřené km. Třeba to bude 2-3 týdny trvat, ale najde se. Tak kdyžtak napiš a pošlu ti na něj kontakt.

Upraveno uživatelem Tonyoctavia
Odkaz ke komentáři
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...