Přejít na obsah

DPF Off a STK 2016


Doporučené příspěvky

Ahoj, letos v červnu mě čeká technická. Jak už víme, od r.2016 bude nejspíš problém s emisemi. Už jste je letos někdo dělal s vybraným DPF?? Mám DPF off od předchozího majitele, Egr mám novej. Je šance, že díky absenci DPF neprojdu?? Auto normálně nekouří, pouze na dálnici při 160km/h avýše vidím ve zpětným zrcátku dým :/

Odkaz ke komentáři

Teoreticky do 30.6.2016 platí přechodný režim, který je relativně volnější a technici na emisích mají možnost ignorovat readiness kódy, můžou smáznout paměť závad atd. Takže rozhodujícím faktorem by zůstávala reálná kouřivost, která se měří v každým případě. Pokud by se vozidlo vlezlo do limitu kouřivosti, mohlo by projít. Ale musel by technik chtít to auto pustit. Pokud by jel poctivě, měl by DPF off zjistit a tím by to pro něj mělo skončit.

 

Každopádně bych si zkontroloval paměť závad, jestli to tam něco háže, případně kouknul na readiness kódy, co ukazují.

 

A další věc je, jak vypadá ten DPF fyzicky. Protože i kdyby to na ME pustili, tak pokud by technik na STK viděl nějaký "podezření", mohl by to stopnout bez ohledu na papír z ME. Takže záleží, jestli tam ten filtr fyzicky je, jestli není nějak rozřezanej atd. Takže standardní cestou bych tomu taky moc šancí nedával, možná přes nějakýho servisáka, kterej má známý a dokáže to protlačit.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Dneska jsem byl na emisích a dělal jsem, že nic nevím, že mám to auto teprve měsíc a pod. No, kdyby nepřimhouřil všechny oči, tak bych neprošel. Mluvil o nějakých hodnotách, že je normální 0,1, max. je 0,5 a já jsem měl nějakých 0,64:( Tak to tam nakonec přepsal, aby dobře bylo:) A součástí je výpis z diagnostiky a tam bylo 0 chyb :-) V pátek jdu na technickou, tak pak dám info.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...