Přejít na obsah

výměna těsnění pod hlavou

Doporučené příspěvky

ahoj všem, prosím vás jako laik o radu: objevila se mi emulse na víčku oleje, a prý jde o těsnění pod hlavou,které je nutno vyměnit, v servisu chtějí cca 10.000 korun, což se mi nezdá. Můj dotaz ní, kolik takové těsnění stojí a kolik je reálná cena výměny, děkuji, Ludvo

jedná se o oktavia 1, r.v. 2004 1,6 75KW.

Odkaz ke komentáři

emulze na víčku je normální je to tím že se jezdí krátký trasy a sráží se tam vlhkost takže pokud nepozoruješ jinej problém jako lítání teploty,tlakování chladící soustavy,nelítá ti voda z expanzky,nestrácí se voda,chvílema to netopí tak neni jedinej důvod dělat těsněnípod hlavou,jen bys zbytečně vyhodil peníze :wallbash::palec:

jinak těsnění dle výrobce do 1500kč ,ale ta výměna neni jen o těsnění pod hlavou,je třeba dát i nový termostat,měli by se dávat nový šrouby do palice ,ta palice by se měla nechat porovnat na magnetce,měli by se dát nový gufera ventilů,já bych doporučil i nový těsnění pod sání a vejfuk no a pak už ta cena skáče

jinak desítka se mi zdá taky hodně de to zmáknout i do sedmi záleží na tom kam to dáš :palec:

Odkaz ke komentáři

Emulze v tomto období je docela normální jev, hlavně pokud jezdíš kratší trasy. Pokud se ti nestrácí voda, tak bych to neřešil, popř. si můžeš vzít třeba starší žehličku (nebo nějaký vařič), rozpal plochu naplno a kápni na tu žehličku olej z měrky. Pokud bude olej bublat, tak obsahuje vodu a značilo by to špatné těsnění pod hlavou, pokud se nic nebude dít a z oleje se jen bude kouřit, tak je vše v pořádku a nemá cenu to řešit ;) .

Jinak cena 10tis je opravdu hodně. Pokud by se měnilo těsnění, tak nové těsnění pod hlavu stojí kolem 1000,-, těsnění pod výfuk asi kolem 200,- rovnání hlavy kolem 2000,- (toto nevím, to je jen odhad) a práce v servisu 1500-2000,-, takže jseš v tom max. za 6000,- . Šrouby by se měly vždy měnit, ale realita je jiná. U nafty se mění, protože tam jsou víc utažené, ale u benzínu to není potřeba. Já jsem měl hlavu dole tuším 2x a šrouby mám pořád origo a ničemu to nevadí, protože u benzínu se tolik nenatahují jako u nafty. Jinak termostat a gufera na ventilech se taky nemusí měnit, pokud je vše v pořádku... :)

Odkaz ke komentáři
  • o 7 let později...
V 27. 2. 2016 at 9:17, pavel71 napsal:

emulze na víčku je normální je to tím že se jezdí krátký trasy a sráží se tam vlhkost takže pokud nepozoruješ jinej problém jako lítání teploty,tlakování chladící soustavy,nelítá ti voda z expanzky,nestrácí se voda,chvílema to netopí tak neni jedinej důvod dělat těsněnípod hlavou,jen bys zbytečně vyhodil peníze :wallbash::palec:

jinak těsnění dle výrobce do 1500kč ,ale ta výměna neni jen o těsnění pod hlavou,je třeba dát i nový termostat,měli by se dávat nový šrouby do palice ,ta palice by se měla nechat porovnat na magnetce,měli by se dát nový gufera ventilů,já bych doporučil i nový těsnění pod sání a vejfuk no a pak už ta cena skáče

jinak desítka se mi zdá taky hodně de to zmáknout i do sedmi záleží na tom kam to dáš :palec:

Mám otázku, mám Octaviu 1.6 75kw kód motora bfq taktiež mám emulziu na viečku, taktiež pozorujem biely dym a horšie ranné štarty, ohľadom bieleho dymu si nie som istý keďže je zima tak to je iba rozdiel teploty vonku a výparov čo idú z výfuku... Takže neviem povedať čo z toho je para alebo dym, emulzia je žlto biela nie sivá, a horšie studené štarty neviem čomu dať na vinu... Vždy chytí len je to trocha dlhšie. Ževraj je to normálne pri týchto zimných teplotách. Príde mi že pri -10C° nebol štart až taký zlý oproti nižšej teplote. Na konci výfuku sa tvorí rosa, ak auto dlhšie stojí na mieste od dymu je orosena taktiež aj zem... Príde mi zbytočné hovoriť polovicu veci ale istota je istota keďže všetko môže mať na niečo následky... Ešte chcem doliat chladiacu kvapalinu na Max a budem pozorovať či sa míňa z nádržky alebo nie, aj či sú hadičky tvrdé na dotyk. Vďaka.

received_1106137417042680.jpeg

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Jj, emulze se tam tvoří normálně odpařováním vody. Po delší jízdě se to ztratí. Nicméně jsem zjistil, že olej z Lidlu 5W 40 motoru BSE nesedí - emulze se tvořila i po 40km jízdě, byl hlučný chod a musel jsem dolévat - cca 0,3litru na 2000km. Použil jsem ho jako "proplachovací olej" poprvé a naposled. Po výměně za Total 9000 je po nepříjemnostech, žádná emulze a bez dolévání.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...