p.dohny Odesláno Březen 11, 2016 Sdílet Odesláno Březen 11, 2016 Ahoj, mám problém s naštelováním světel. Světla mi svítí aktuálně kousek před auto a nejsem schopný je pomocí kolečka na vertikální ladění posunout ani na jednu stranu (kolčkem co dávám v příloze). Nevím jeslti je tam nějaké lanko, které se přetrhlo? Je mi jasné, že se dají nastavit dvěma šroubky i přímo u světel, ale když je tohle ovládání v inteéru mimo, tak nevím jestli to bude mít nějaký efekt - spíš si myslím, že ne, protože jestli je tam lanko a je někde utržené tak by za to na druhém konci netahalo. Řesil jste to někdo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Březen 11, 2016 Sdílet Odesláno Březen 11, 2016 Žádné lanka tam nejsou, sklon světel se nastavuje servomotorky, které jsou ve světlech. Buď je rozeber, vyčisti a namaž nebo vyměnit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 11, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 11, 2016 Tak jsem našel: http://www.skodaoctavia.cz/clanek/oprava-naklapeni-svetel Ale přijde mi divné, že mě se nehýbe ani jedno světlo... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mufman Odesláno Březen 15, 2016 Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Mám stejný problém a taky to přestalo u obou zároveň (nebo v tak krátké chvíli po sobě, že to vypadá jak najednou). Jak se dá ověřit funkčnost toho ovladače (kolečka), jaká pojistka k tomuhle je, případně co dalšího kromě motorků by to mohlo být? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Tak já už jsem o kousek dál a světla jsem i rozdělal a na jednom odešel ten motorek a u duhého ten čip co to ovládá - byl prasklý. Jeden jsem dal dohromady podle návodu, ale tomu potenciometru moc nevěřím, je to dost ochozené. Jediné řešení je tedy výměna pro plnou fukčnost osobně to vyřeším tím, že to nastavím přímo na světlech a prostě nebude fungovat kolečko. Pojistka tam je a je společná pro obrysová světla, či-li jestli ti ta svítí tak to pojistkou není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Davidos1980 Odesláno Březen 15, 2016 Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Tak já už jsem o kousek dál a světla jsem i rozdělal a na jednom odešel ten motorek a u duhého ten čip co to ovládá - byl prasklý. Jeden jsem dal dohromady podle návodu, ale tomu potenciometru moc nevěřím, je to dost ochozené. Jediné řešení je tedy výměna pro plnou fukčnost osobně to vyřeším tím, že to nastavím přímo na světlech a prostě nebude fungovat kolečko. Pojistka tam je a je společná pro obrysová světla, či-li jestli ti ta svítí tak to pojistkou není. no naklon jsem udělal...konečně mi šel zastrčit motorek tam kam má...ale dnes v servise kde mi to zkoušeli seštělovat "svítivost"..tak mi nejde naklon do stran :-( koleškem krotil a nic...prý to tam je asi vymeltý..a nejde to přitáhnout ..svítí mi to víc do silnice a né do pangejtu...dá se tohle nějak vyřešit?...a ještě ta parabola se začala hýbat :-(... takže pojedu a podle mě bude kmitat :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Jakým kolečkem? Jestli myslíš to v interiéru, tak to je jen pro výškové nastavení... o jiném "kolečku" teda nevím. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mufman Odesláno Březen 15, 2016 Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Tak já už jsem o kousek dál a světla jsem i rozdělal a na jednom odešel ten motorek a u duhého ten čip co to ovládá - byl prasklý. Jeden jsem dal dohromady podle návodu, ale tomu potenciometru moc nevěřím, je to dost ochozené. Jediné řešení je tedy výměna pro plnou fukčnost osobně to vyřeším tím, že to nastavím přímo na světlech a prostě nebude fungovat kolečko. Pojistka tam je a je společná pro obrysová světla, či-li jestli ti ta svítí tak to pojistkou není. Obrysovky svítí, takže pojistku vyřazuju. Kromě ovladače, pojistky a motorků tam už nic není, co by to běžně dělalo (mohlo dělat)? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Tak samozřejmě ještě poškozený kabel a rozbyté to kolečko, ale to bych viděl jako vysoce nepravděpodobné. Taky jsem se tomu divil, že odešly obě najednou a i když u kažého to bylo něco jiného, tak to bylo právě v motorcích. Sehnat ho někde za stovku tak se to podle mě vyplatí, ale jelikož světla se jednou nařídí a když s tím není problém, tak se na to nesahá, tak se mi 900 Kč za 2 motorky dávat nechce - jsou i nějaké levnější, ale ten těžko říct, jak dlouho vydrží. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mufman Odesláno Březen 15, 2016 Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Já bych to právě taky neřešil, ale pokud Ti to nefunguje, tak Tě nepustí na STK. A jelikož mě čeká STK v dubnu, tak to právě potřebuju vyřešit. Podívám se tedy na ty motorky. Případně Ty už jsi našel někde na webu, kde se dají sehnat za normální cenu? Těch 900 Kč je celkem OK ještě - to je nejlepší, co jsi našel? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 15, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 15, 2016 Taky jdu v dubnu na STK :) Mě teda osobně když už nastavoval (seřizoval někdo světla na stk), tak právě tím šroubem přímo na světle a tuším, že se mi to stalo snad jen jednou, protože když je to nastavené dobře, tak to nikdo neřeší. Záleží co máš na O1 já mám rv. 2002 a mám tyto: http://autokelly.cz/Product/40-14-126/4676353 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mufman Odesláno Březen 16, 2016 Sdílet Odesláno Březen 16, 2016 No správný seřízení světel je jedna věc (seřizuje technik přímo na světlech) a výškový nastavování z místa řidiče věc druhá. A pokud jím je auto vybavený, tak musí fungovat. Kontrolovai/buzerovali mě za to zatim na každý STK na který jsem kdy v životě byl. A vzhledem k tomu jak se teď straší, o kolik je to přísnější, tak snad to raději riskovat nebudu. V každém případě moc díky za všechny poznatky, budou se hodit. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p.dohny Odesláno Březen 16, 2016 Autor Sdílet Odesláno Březen 16, 2016 Tady jsou za 286 Kč ;) http://www.skoda-dily.cz/eshop/1U0941295A.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radek81 Odesláno Březen 26, 2016 Sdílet Odesláno Březen 26, 2016 To kolečko jen reguluje napětí - "referenci" do světla v určitém rozsahu (cca 1-10V). O zbytek se stará ten servomotorek uvnitř. Ten dojíždí na referenční hodnotu. Takže funkčnost kolečka lze jednoduše ověřit voltmetrem na jednom z pinů motorku viz http://www.skodaoctavia.cz/clanek/octavia-zapojeni-svetel-piny Stranově se seřizuje na světlometu šroubem - jsou na každém světlometu dva - jeden seřzuje výšku a druhý odklon. Když je ale někdo pako a přetáhne tím šroubem fest, může prasknout vniřní mechanismus plastového ozubení. Jo a výškové nastavení funguje jen na potkávačkách - protože z nich je napájen motorek. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.