Přejít na obsah

Octavia TDi black combi

Doporučené příspěvky

Představuji i já svůj dehtový chrochták:

Škoda Octavia

Motor: 1.9 TDi (66kw AGR)

Karoserie: combi

Barva: Černá matalíza

Rok výroby: 1999

Výbava: SLX (klimoška s kolečkama, elektrický okna, loketky...)

Dodělávky exteriér:

• Předek facelift + face zadní lišta se zavařeným zámkem
  • RS boční blinkry „černé“
  • Alu "16" Metalica (tuším z modelu Rider) + R16 plechy na zimu (poklice Superb)
  • Zadní stěrač OII
  • Hagusy

Dodělávky interiér:

• Interiér facelift Elegance
  • Carbon dekor + zadní nízké opěrky Octavia 2
  • Volant O2 facelift - kožený s úsměvem
  • RS pedály (nerez)
  • Vyhřívané přední sedačky
  • Řadička Superb 2 (kůže s chrom plaketkou)
  • L&K ručka (kůže a chrom čudlík)
  • L&K rámečky budíků + facelift ručičky
  • Tempomat
  • Stropní lampička Superb s difuzním podsvícením + lampička "social" nad druhou řadou sedadel a další nad kufrem.
  • Dvojitá podlaha origo Škoda
  • Alpine 9880 + MDF podložky + PARROT MK6000 + Panasonic Strada + Beltronics Vector 995CZ
  • HU Alpine 9880 + kompa Rainbow + 5K Denon (4k v můstku) + monoblok Cruch + SW Crunch "8"
  • Držák nápojů Golf IV Highline
  • Bederní opěrky

Dodělávky ostatní:

• EGR off
  • Komfortní blikání originál VW (trippling)
  • Silentbloky ramen Audi TT, tlumiče Bilstein B4, zadní kotoučovka
  • "16" léto/zima
  • Originál parkovací asistent Škoda
  • Vystřelováky Škoda přestavěné s vnitřkem Rakso
  • Podlaha vytlumena STP gold + STP silver

Plány:

• Alarm
  • Dodělání hudby
  • Climatronic
  • Dostat se na cca 80-95kw
  • Fólie 20%

post-2422-1266401375_thumb.jpg post-2422-1266401399_thumb.jpg

post-2422-1266402201_thumb.jpg

post-2422-1266402208_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No měl jsem problém se stabilitou ve vyšších rychlostech a v táhlých zatáčkách. Navíc na nerovnostech bylo slyšet vůle v nápravě, tak snad to bude teď ok. Na jaře dám ještě zadní silenbloky nápravy (dají se sehnat také tvrdší, nebo stačí origo?) a snad to bude 100%.

Ještě mi zbývá vyřešit problém s klimou, asi někde uniká hadice a hlučí kompresor. Ale nevím, komu to svěřit.

Odkaz ke komentáři

Facelift zadek možná časem, hlavně lištu 5. dveří. Nárazník budu řešit, až mě někdo zezadu napálí. Už jsem dostal dva polibky v kolonách, ale zatím tam drží :angry:

Pružiny sportovní rozhodně ne, potřebuju auto co nejvíce nahoře. Jezdím každý den, teď převážně tady ve východních čechách a ten nárazník + kryt pod motorem dostává zabrat. Plus o víkendech v zimě lyže, v létě kolo...

Navíc komfort je pro mě důležitý. Z tvrdých podvozků a nízkých pružin jsem vyrostl, bylo a už nechci (jedině až budu jednou mít M3 :D ). Je to užitkové auto a snad časem doladím hudbu dle svých představ a možná Lauin Klement interiér. Spíš mě bere luxus než racing... světlá kůže, chrom hagusy, lišty kolem oken a tak :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

ja nechapu, jak jezdite, ze to auto dostava zabrat na origo pruzinach :angry: ja jsem sel s autem dolu pruzinama o 40 mm a jestli jsem skrtnul 2x, tak je to hodne :rolleyes: kryt pod motorem snad neni ani skrablej... :D

Odkaz ke komentáři

:angry: budu citovat: "Jezdím každý den, teď převážně tady ve východních čechách a ten nárazník + kryt pod motorem dostává zabrat." Tak me zajima, jak se s tim jezdi, ze dostava zabrat i na origo podvozku :rolleyes: to musi byt prasarna ta jizda. Nedokazu si to predstavit...

Spooky: a jestli si to nepochopil, tak i s tema pruzinama je to auto niz nez na origo... a neskrtam, to byl smysl ty vety :D a porovnas neporovnatelny...

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři

Například centrum Hradce Králové, dva týdny zpět. Koleje projeté, mezi nimi 15cm zmrzlého sněhu. Cca půl km jsem vláčel spodkem do ledu. Po straně to nešlo, protože tam byla zaparkovaná auta. Do práce jezdím takovou kamzičí stezkou, asi 10 km cestou která ráno v 7 není prohrnutá:-(

Někdo možná nevyjíždíte když sneží, prší, já nad tím nepřemýšlím, kdykoliv a kamkoliv, 50tis km/rok :rolleyes: Klidně bych bral i vyšší 4x4:-)

Odkaz ke komentáři
Pružiny sportovní rozhodně ne, potřebuju auto co nejvíce nahoře. Jezdím každý den, teď převážně tady ve východních čechách a ten nárazník + kryt pod motorem dostává zabrat. Plus o víkendech v zimě lyže, v létě kolo... Navíc komfort je pro mě důležitý.

Jo tak tomuhle ja rozumiiim :angry: Ja mam auto v komfortu upe na hovno, jsem dole max co to jde na origo tlumicich, takze jsem vlastne na dorazech a auto netlumi,

tudiiz je to fakt strasne tvrdy a nepohodlny..

Tahle zima je pro me masakr a kdyz pokazdy nekam jedu, bojiim se o auto..

Treba vcera jsem byl na vylete na rozhlednu. Silnice na jedno auto a proti se zene nejaky pežotíík..

parada, ale ja do lesiika nepojedu abych se vyhnul.. uz bych se pak nedostal zpatky :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Jo tak tomuhle ja rozumiiim ;) Ja mam auto v komfortu upe na hovno, jsem dole max co to jde na origo tlumicich, takze jsem vlastne na dorazech a auto netlumi,

tudiiz je to fakt strasne tvrdy a nepohodlny..

Tahle zima je pro me masakr a kdyz pokazdy nekam jedu, bojiim se o auto..

Treba vcera jsem byl na vylete na rozhlednu. Silnice na jedno auto a proti se zene nejaky pežotíík..

parada, ale ja do lesiika nepojedu abych se vyhnul.. uz bych se pak nedostal zpatky :)

V zimě mě asi nejvíce štvou ty ledový trojhrany co padají autům a náklaďákům ze zástěrek. Třeba při předjíždení se tomu nedá vyhnout a občas to je rána jako prase, auto povyskočí :loool:

Auto je teď v servisu na geometrii, tak jsem včera musel 300 km s půjčeným Formanem 40kw, to je tlak do sedaček , panečku :D

Odkaz ke komentáři
Guest chipmann
V zimě mě asi nejvíce štvou ty ledový trojhrany co padají autům a náklaďákům ze zástěrek. Třeba při předjíždení se tomu nedá vyhnout a občas to je rána jako prase, auto povyskočí :loool:

Auto je teď v servisu na geometrii, tak jsem včera musel 300 km s půjčeným Formanem 40kw, to je tlak do sedaček , panečku :)

Jj to znám taky trpím je to jako by jsi najel na šutr :D

Odkaz ke komentáři

Po GO nápravy mám ujeto pár set km, tak napíšu resumé. Někdo se mě ptal v SZ, někdo mailem a sám jsem si nebyl jistý pri objednání správností volby. Tak snad pomůžu někomu koho to čeká také.

Bilstein B4 + silentbloky TT:

Auto je citelně tvrdší, lépe čitelné, jsem si jistější v kramflecích při prudkých manévrech. Když jsem objednával silentbloky, tak mě Sebo trochu strašil ztrátou komfortu. Měl bohužel pravdu. Na velkých výmolech je to rušivé, rázy se přenáší dost ostře do celého auta. Avšak i jako člověk preferující pohodlí této investice nelituji. Je to tak na hraně, co jsem byl ochoten obětovat. Ten zisk kontroly nad autem za to stojí, hlavně si myslím je to zásluhou silentbloků, je dobře cítit, že ramena necestují nekontrolovatelně nezávisle na karoserii :smich:

Co se tlumičů týče, jsou trochu tvrdší než byly původní. Hlavně to oceňuji v rychlostech 100+... například při předjíždění, kdy si i přes obutí 195/65 R15 můžu dovolit více než jsem očekával. Bývalé Legacy to sice není (ale zase díly stojí polovinu :smich: ), ale dle mě povedený kompromis pro lidi preferující naladění stylu "německý podvozek" (pro "frantíky" by to asi nebylo).

Jinak doporučím vyměnit také horní uložení tlumičů i s tím ložiskem. Jsou to sice peníze navíc, ale zmizelo takové to jemné drkotání od přední nápravy, které jsem si prakticky neuvědomoval (například na kostkách)...

Odkaz ke komentáři

Tak taky pochvalym octu. Konecne se nasel jeden normalni clovek tady na foru ktery auto nebude snizovat a ani ho to nebavy :smich: ! Mam par otazek, potreboval bych odpoved pokud mozno. Treba ty praskle pruziny, jak se to poznalo za jizdy? A jestly se vubec poznalo? (opticky to uricte jde poznat ale zatim jsem na ne necumnel). Dale take jsem cetl ze jste neco rekl o tech zadnich selenech, tak jak se to ukazuje za jizdy ze odesly? Mne taky neco trapy v zadni naprave ale jeste jsem neprisel na to! A pokud mozno cena za ty pruziny a tlumice! Uz delsi dobu potrebuju dat predni napravu do poradku ale s ohledem na cesty se my to neda podarit. Dik za odpoved.

Jinak co se tyce toho strouhani, tak mam seriofku a po montazy novyh mysek a lozisek mam auto na predepsane visce (13,5cm) a problem se skrtanim nemam (nepocitam zimni obdobi, v nem vic jedu "brichem" a krytem motoru nez na kolama :smich: ), a to rozhodne nejdezim po normalnich silnicih, spis po tankodromu ale s tim moc problemu nemam. Obcas se stane ze negdy skrne naraznikem o nejakej breh, nebo o nejakej vysokej obrubnik ale muzu potvrdit ze octa je fakt povedene auto co se tyce svetle vysky mezi temi novymy autami (VW Bora nebo Seatyna tom o hodne hur).

Odkaz ke komentáři

Miroslav:

Nedokážu odpovědět, co bylo největším problémem. Zda unavené silentbloky, nebo prasklá pružina.

Prasklá pružina se našla v servisu při opravě něčeho jiného. Auto bylo vždycky níž než ostatní, ale pružiny byly OK. V posledních dnech mi došlo, že auto svítí nějak do země. A jak říkám, nebyl jsem spokojen se stabilitou ve vyšších rychlostech. Auto plavalo, houpalo se, musel jsem pořád držet volant.

Tlumiče byly cca před 40 tis km na kontrole, kde bylo řečeno, že jsou ještě v normě a není důvod je zatím měnit. Když jsem ale dával nové pružiny, tak jsem objednal rovnou i tlumiče a všechno kolem, abych to nemusel pořád rozdělávat.

V kuloárech domácího opravárenství se radí na vyndaném tlumiči následující test. Pístnice se musí při vytahovaní a zatláčení pohybovat konstantní rychlostí, nesmí se zadrhávat a ani místy propadat. Prostě je to olejový tumič, tak to dá rozum, jak má fungovat. Samozřejmě je nejlepší si to nechat odborně prověřit na mašině s výsledkem a grafem z PC.

Zadní silentbloky? No auto má svoje najeto, všechny díly na podvozku jsou ještě prvovýroba Škoda, tak si myslím, že ač to nehrká, tak by si to výměnu zasloužilo. Například u Felicie jsem to udělal a opravdu to prospělo jízdním vlastnostem :smich:

Co se podvozku týče, tak má jednu nevýhodu v porovnání například s motorem. Odchází pomalu a zvykáš si. Pokud máš motor v nouzáku, tak to jasně poznáš. Že jedou tlumiče na 20% není tak snadné poznat, pokud nejezdíš více stejnými auty :smich:

Odkaz ke komentáři

Jasne, dik za odpoved a dik za OZ! Jinak mne nejvic zajimalo jak se ty zadni selebloky poznaji ze jsou KO krome vzhledu. Mam totiz uz 10 let starou octu s 200.000km a vse na ni je puvodi takze uz budu muset neco menit a zda se my ze ty zadni seleny jsou v haji!

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

http://www.dstechnik.cz/autoalarm-magicar-...adani-3062.html

Viděl jste někdo tohle v reálu? Stávající sada Rakso vystřelováků se již brzo odporoučí a Magicar není špatná značka, tak by ten klíč něco mohl vydržet.

Hlavně bych chtěl do auta dodělat alarm.

Konfort vystřelováku je super, ale zase uvažuju takhle. Pokud by měl být alarm formou přívěšku ke klíči, tak nepotřebuju utrácet za origo vystřelováky a přestavbu na 3G komfort.

Ještě mě zaujala tahle verze, která kombinuje alarm, pevnost origo klíče a připadá mi to jako dobrý kompromis.

http://www.tuningexpert.cz/component/virtu...category_id=215

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...