Přejít na obsah

ol@fuv EXlunarni individual ....

Doporučené příspěvky

Naposledy jsem hral neco vylozene, kdyz vysel BF2 Bad Company a predtim COD6 MW2. Ted cekam na NFS HotPursuit. Takze jestli z roku hraju tak tak3 tydny s tim ze k tomu sednu v tydnu denne max na hodku a o vikendu max 3 denne nez to dohraju tak moc. Nemam deti tak mam cas na co si ho udelam a momentalne si ho delam na dodelavani a vysperkovani bytu kterej jsem koupil.

PC musi byt funkci pac me zivi a s grafikou na desce si nezahraju ve fullHD holt nemoc.

Odkaz ke komentáři

A co takovej Starcraft II co teď vyšel, prej je to celkem good a zase to vypadá, že se z toho stane hitovka. Nebo Mafia II, na tu nečekáš, tenhle typ tě nebere?? ...Já osobně sem zrovna na tu Mafiu celkem zvědavej, jedničku jsem měl rád :lool:

Odkaz ke komentáři

Tak já to upřesním, zastřelte mě až budu rozprodávat věci abych měl na difusor. Ale páč se i pro mě stalo auto asi největším koníčkem tak to chápu. Naštěstí ale mě nevadí nebýt originální takže mě to stojí podstatně míň byť to pak nikoho nezaujme (ale já vše dělám jen pro sebe, na ostatní se moc neohlížím). Dokonce čím víc úprav dělám a chci, tím víc se mi líbí i dřív mnou nepochopeny věci jako plameny (samolepka) nebo vytuněná felicie. Teď když už vím kolik práce to musí dát byť je to felicie tak mám respekt před každou úpravou.

Odkaz ke komentáři

jinak v sobotu pri vyletu ala vyplach podbehu zase mensi vyroci 0000 me utekli tak jsem to vyfotil takhle simetricky. Kvalita na pikacu ale lip to v tech podminkach neslo. Docela ficak od 16.6. jsem najel 5 000 km, timhle tempem budu delat rozvody za 4 mesice

IMG00042_20100807_2214.jpg

Odkaz ke komentáři

tak jsem si na chvili pustil kalkulacku a nafta najizdejici mescine moje km pri spotrebe 7l/100km prijde na 5400 Kc benzinak jezdici za 10l/100km by prisel na 8000 Kc, docela penize co Michale ? V podstate o nadrz a pul vice benzinu mesicne.

Odkaz ke komentáři

Tak je to rozdíl cca 2,5tis měsíčně, no. Ale zase je potřeba si uvědomit, že nafta je zpravidla dražší při pořizování. Když sem teď mrknul konkrétně u SII tak mezi 1.8TSI a 2.0TDI (což jezdí prakticky stejně) je rozdíl +- 50tis Kč, takže návratnost je po nějakých dvou letech. Tak to se celkem dá, i když na druhou stranu zas kdyby člověk ty peníze na ty dva roky do něčeho investoval, tak se mu třeba zhodnotí a bude to šul nul, no. Asi je to celkem jedno bych řekl, záleží na prioritách ;)

Odkaz ke komentáři

kdyz uz jsme u toho SII tak tam zustanme pac tech 10l/100km bylo mireno na SII C ale na 3.6FSI pac bych rekl ze 1.8TSI za tech 10 snad bude jezdit min casteji nez 3.6tka. Dalsi veci je ze jak se lidi tech 3.6tek boji a slysi na naftu tak usetris jeste vic navic dostanes jeste DSG s haldexem coz jina motorizace nema. Ale jak se rika koupit auto je jedna vec, druha vec jsou naklady na provoz. Kamarad ma V6 z roku 2004 a od te doby co to ma menil svicky a hlavne civky kazdej valec ma vlastni civku, mikdo znas asi presne nevi jestli nahodou naklady na provoz V6 benzinu ze superba nejsou dost podobne nakladum na provoz 125kW dvoulitru

Odkaz ke komentáři

no kdyz vecne tak vecne bavme se o referenckach ty 3.6ky jsou levnejsi jak ty 125kW nafty, zaruka e ve vetsine pripadu jeste dva roky takze jen naklady na garanci prohlidky, priklad ta V6 muze spolknout o litr vic oleje sice je to 500 Kc ale treba se najde neco dalsiho

Odkaz ke komentáři

A to se jízdně nemůže ten V6 FSI s 2.0TDI 125kW absolutně srovnávat, to je nebe a dudy, žejo. Proto si osobně myslím, že ta výhodnost nafty je do jisté míry pouze zdánlivá, ale v praxi to bude trošku jinak a proto jsem psal, že kromě těch financí za palivo je potřeba započítat i rozdíl při pořizování a následný servis atd atd a pak se může stát, že v dohledné době to bude vycházet hodně těsně :P

Ano, pokud budu zvažovat, že si koupím auto na 10 nebo 15 let, tak tam je to jasný a nafťák by měl teoreticky hodně šetřit, pokud se mi např po dvou letech vrátí prvotní investice a pak už spořím, ale jestli chci auto na 3 až 5 let, tak bych o nějaké výhodnosti pochyboval. A to ještě nemluvím o tom, jestli dnešní nafťáky těch 10 let vůbec vydrží viz slavný 2.0TDI, kde když odejde vstřik, tak je to hned investice v řádu několika desetitisíců a veškerý úspory jsou ty tam. Samozřejmě, u benálu to může být něco podobnýho, byť konkrétně ten V6 FSI bych osobně považoval za méně náchylný vzhledem k absenci turba a dalších věcí, ale to je jedno. Prostě záleží, na co člověk narazí, můžeme se tady bavit o úspoře v řádu několika tisícikorun ročně a pak najednou bum a po třech letech provozu si motor řekne o investici 30tis Kč. Já osobně si myslím a asi je to i cítit z toho co píšu, že dnešní nafťáky už s těma starýma jedna-devítkama nemají nic společnýho a tak jako 1.9TDI v deset let staré fábce se dneska jeví jako ideáka, tak u novýho auta bych to hodně zvažoval (respektive neuvažoval o tom ani minutu, ale to je věc druhá).

Nicméně nikomu nechci brát názor a nikomu nevnucuji ten svůj, jen přemýšlím nahlas. A to jsem byl vždycky TDIčkař a doma máme tři okty v naftě, od 1.9 66kW přes 1.9 77kW až po 2.0 125kW :)

Odkaz ke komentáři

zazitek z jizdy bych se vybec netahal, no halt az prijde na vyjednavani o novy platu budou muset minimalne 3T v cistym pritlacit (takze to znamena ze budu muset zmenit praci pac to mi Tyco urcite neda) Zkusim napsat Igorovy jestli nemaji nekde soupis garancek na 3.6FSI a jejich predpokladane ceny.

Odkaz ke komentáři

cena by byla velice podobna jako u FL liza takze, firma je to benet automotive tady v PDF najdes i fotky te RS+ pred FL ze je to jima realizovane.

Pokud bys do toho sel ty komplet a ja vim asi o dalsich 3 difuzorech, treba by dali slevu na vetsi nakup, a jeste idealne najit nekoho kdo to da do nakladu a vratil by vetsi cast DPH

Tak to mozna jeste zdrazili, je to kdyz jsou lakovane do sahary.

Přední spoiler Kč 5 500,- bez DPH

Obě ceny jsou včetně lakování a montáže u nás.

Provedení montáže by bylo možné cca. 2-3 týdny od objednání (přesný termín

dle dohody).

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...