Sborez Odesláno Srpen 5, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2016 Zdravím místní osazenstvo, jsem nový na foru i novým vlastníkem starší O2 1,9TDi 77kW DSG kombi a mám problém s vysokou spotřebou. Pár údajů: Stáří vozu 10let Najeto poctivých 135tis Autorizovaný servis po celou dobu provozu Auto mám od včerejška Přejížděl jsem po Brně, kde jsem ho koupil a tam nešla spotřeba průměrně pod 9l. Pak dálnice a cesta do Jihlavy. Jel jsem opravdu langsam (100-120 km/h) a spotřebu jsem stáhl na průměrných 6,1l. Vzhledem k tomu, že jsem si o DSG v 1,9 trochu přečetl, čekal jsem po deseti letech o něco vyšší spotřebu, ale tohle se mi zdá moc. Do práce to mám 10km, takže relativně se studeným motorem, spotřeba 7,2l Volnoběh se vším vypnutým (klima, světla, rádio) a s plně zahřátým motorem ukazuje 0,5l, což si myslím že je OK. Rozvody byly dělané ve 114tis, poslední výměna oleje 123tis Nějaká rada čím by to mohlo být? Spojka je bez problémů, ředí v pohodě, bez prodlev nebo škubání, na poslech klidná. Děsí mě hlavně parametr spotřeby, když se snažím akcelerovat do kopce třeba na 4st, podřazení na 3st a okamžitá spotřeba přes 24l? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
gondro Odesláno Srpen 5, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2016 Jazdil som na vela 1.9 dsg a mozem ta ubezpecot ze spotrebu na combik s dsg mas v norme 6,1 je fajn necakaj ze to bude chodin na vzduch tieto ,, novsie auta " uz niesu ako dakedy rotacka 66 a 81kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Srpen 5, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 5, 2016 Taky bych řekl, že je to v pohodě, pokud chceš aby ti to žralo 4l, tak si kup starou rotačku. Já jezdím bez DSG za 5 a něco, jak kdy +-, ale jezdím denně do práce 50km po státní, takže žádné město. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
COBRA Odesláno Srpen 6, 2016 Sdílet Odesláno Srpen 6, 2016 Mam tez dsg a kombinace mesto statni silnice 6,5 s klimou bez klimi 5,5 , po meste klidne i 7-8 zalezi na provozu rozjizdeni atd. Jinak to podrazovani tam tak je nastavene podle toho jak slapes na pedal rididici jednotka zvoli o kolik podradi atd , jde jen o zvyk aby jsi vedel jak slapnout na plyn aby ti to moc zbytecne nevytacelo. <br /> 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jane Odesláno Prosinec 12, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2016 Zdravím místní osazenstvo, jsem nový na foru i novým vlastníkem starší O2 1,9TDi 77kW DSG kombi a mám problém s vysokou spotřebou. Pár údajů: Stáří vozu 10let Najeto poctivých 135tis Autorizovaný servis po celou dobu provozu Auto mám od včerejška Přejížděl jsem po Brně, kde jsem ho koupil a tam nešla spotřeba průměrně pod 9l. Pak dálnice a cesta do Jihlavy. Jel jsem opravdu langsam (100-120 km/h) a spotřebu jsem stáhl na průměrných 6,1l. Vzhledem k tomu, že jsem si o DSG v 1,9 trochu přečetl, čekal jsem po deseti letech o něco vyšší spotřebu, ale tohle se mi zdá moc. Do práce to mám 10km, takže relativně se studeným motorem, spotřeba 7,2l Volnoběh se vším vypnutým (klima, světla, rádio) a s plně zahřátým motorem ukazuje 0,5l, což si myslím že je OK. Rozvody byly dělané ve 114tis, poslední výměna oleje 123tis Nějaká rada čím by to mohlo být? Spojka je bez problémů, ředí v pohodě, bez prodlev nebo škubání, na poslech klidná. Děsí mě hlavně parametr spotřeby, když se snažím akcelerovat do kopce třeba na 4st, podřazení na 3st a okamžitá spotřeba přes 24l? Díky Zdravím místní osazenstvo, jsem nový na foru i novým vlastníkem starší O2 1,9TDi 77kW DSG kombi a mám problém s vysokou spotřebou. Pár údajů: Stáří vozu 10let Najeto poctivých 135tis Autorizovaný servis po celou dobu provozu Auto mám od včerejška Přejížděl jsem po Brně, kde jsem ho koupil a tam nešla spotřeba průměrně pod 9l. Pak dálnice a cesta do Jihlavy. Jel jsem opravdu langsam (100-120 km/h) a spotřebu jsem stáhl na průměrných 6,1l. Vzhledem k tomu, že jsem si o DSG v 1,9 trochu přečetl, čekal jsem po deseti letech o něco vyšší spotřebu, ale tohle se mi zdá moc. Do práce to mám 10km, takže relativně se studeným motorem, spotřeba 7,2l Volnoběh se vším vypnutým (klima, světla, rádio) a s plně zahřátým motorem ukazuje 0,5l, což si myslím že je OK. Rozvody byly dělané ve 114tis, poslední výměna oleje 123tis Nějaká rada čím by to mohlo být? Spojka je bez problémů, ředí v pohodě, bez prodlev nebo škubání, na poslech klidná. Děsí mě hlavně parametr spotřeby, když se snažím akcelerovat do kopce třeba na 4st, podřazení na 3st a okamžitá spotřeba přes 24l? Díky Predevsim Trysky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jogyyyy Odesláno Prosinec 24, 2016 Sdílet Odesláno Prosinec 24, 2016 O2 1,9TDi 77kW DSG. plná verva diesel 60% dálnice 40% město při dojezdu 10km už jsem se bál tak jsem natankoval. najel jsem 898km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.