Přejít na obsah

Laetryho černá RS.


Doporučené příspěvky

Tak pro začátek bych vás chtěl všechny pozdravit a napsat něco málo o sobě. :) Jmenuju se Karel, jsem novější rok výroby, ale už jsem pár aut vlastnil. Ovšem jedno auto mi zůstalo v srdci tak nějak hlouběji. Asi před dvěma roky jsem si pořídil o1 ASZ, žádná voňavka, ale jela fakt pěkně. Ovšem jednoho "krásného" dne se sešlo moc špatných náhod a chudinka umřela, takže jsem se poohlížel po něčem zajímavějším a pořídil s BMW e87 120d. Zjistil jsem, že zkratka BMW opravdu znamená: "Budeš mít velké výdaje" a auto jsem prodal. Už před prodejem jsem věděl, že moje další auto bude opět o1, ale teď už jedině benzín a jedniě RS. :) A teď bych vám ji rád představil.

 

Auto má v podstatě "základní" RS výbavu, nemá dešťák ani maxidot,ale bez toho dokážu žít.

 

R.V: 7/2005

 

Tacho: 177**** Km

 

Auto není zprzněno žádným tuzingem, takže mám více než dobrý základ pro decentní úpravy, takže se vám tady něco málo pokusím nastínit.

 

Plány: GO brzd (rozborka, čištění, natírání, sborka, případně výměna kotoučů a desek),

 

Strojní třífázové rozleštění laku.

 

Čištění podběhů, údržba dutin. (vystříkat, vyplnit voskem)

 

Výměna čelního skla.

 

Výměna podtlakových hadiček (barva pravděpodobně červená)

 

Výměna svíček.

 

Rozvody.

 

Nově obšitý volant. (stávající je v top stavu, ale chtěl bych silnější věnec a bicepsy)

 

Lízátko leon cupra. (přemýšlím jak to udělat aby na černém autě nějak vyniklo)

 

Výměna středového dílu výfuku za TDI verzi (doufám, že se decentně zlepší zvuk

 

BlowOff ventil. (tady si budu muset nechat poradit od vás :)

 

Výměna uložení stabíku za polyuretan.

 

Kontrola čepů a silentbloků na předku i zadku a případná výměna za polyuretan.

 

Výměna stěračů. (za něco kvalitnějšího, asi valeo)

 

Montáž 2din radia.

 

Vytlumení dveří a instalace lepšího audio-systému.

 

No to je prozatím tak nějak vše, co mě napadá. Rozhodně se moje auto nikdy nebude snižovat, tedy možná ano, ale jen až to bude mít sériový podvozek za sebou a rozhodně jen opravdu decentně. Tím jsem došel tak nějak k tomu, že jsem tak trochu alergický na přehnané snižování auta. Nebo trochu jinak... Každý ať si dělá co chce, rozhodně nikoho neodsuzuju za to, že má snížené auto, ale pro mě to je (v případě, že to není decentní) nepochopitelná úprava, obzvlášť u dailycar. Ale jak říkám nikoho nesoudím.

 

Foto:

 

post-31777-0-04721700-1474802768_thumb.jpgpost-31777-0-68952500-1474802816_thumb.jpgpost-31777-0-12172800-1474802858_thumb.jpgpost-31777-0-16460400-1474802892_thumb.jpgpost-31777-0-13471100-1474802929_thumb.jpgpost-31777-0-36965200-1474802960_thumb.jpgpost-31777-0-65711200-1474802995_thumb.jpgpost-31777-0-84012400-1474803022_thumb.jpgpost-31777-0-03425900-1474803053_thumb.jpgpost-31777-0-61062800-1474803085_thumb.jpgpost-31777-0-60051200-1474803115_thumb.jpg

 

 

Odkaz ke komentáři

Díky, kouknu na to, ale blowoff má ještě čas. První přijdou na řadu rozvody, filtry, oleje a vzhledem k tomu, že s tím bude jezdit i přítelkyně, tak potřebuju dodělat senzory. Nevíte někdo o něčem, co by vypadalo jako oem, ale stálo nějaký rozumný peníz? Za originální parkovací asistent se mi nechce dávat 6k. Nebo bych měl zkusit vrakoviště/bazar?

Odkaz ke komentáři

Dík,snad to bude ještě o něco hezčí. :-) Četl jsem, že blowoff je lepší uzavřený, ale jak říkám, ten má čas. Volal jsem teď na čtyři vrakoviště a nikde nemají ani kabeláž na ty senzory. :-/ Jako nemusím mít za každou cenu originál, ale chci něco, co nebude trčet z nárazníku a na to jsou prostě nejlepší origo.

Odkaz ke komentáři

Zkus mu napsat email, měsíc zpět se mnou komunikoval po emailu ohledně jiných věcí. Bude to mít podle mě kompletní, je to z RS z Anglie, co dotáhnul.

 

Ventil nemusí být nutně Forge. Důležité ale je, aby byl uzavřený. Forge je takový nejčastější "tuningový" ventil, ale dají se sehnat i "lepší". Nejdřív koukni, jestli Ti seriové číslo na ventilu nekončí 710N. Pokud ano, na nějaký Forge bych se vykašlal, protože ten 710N poslouží velmi dobře, ne-li dokonce lépe, než ten Forge. Určitě tady někde dohledáš další info, protože jsem tu o tom nejednou psal ;)

Odkaz ke komentáři

Ok, ok. Dík moc, napíšu mu. Ten forge co jsem koukal stojí docela ranec, ale kdo chce opičku... Podívám se na ten svůj co tam je, ale když teď jedu, a dám tomu trochu víc, tak je slyšet, že si turbo tak jako odfoukne, ale ne jako když je otevřený blowoff, ale jen tak decentně.

Odkaz ke komentáři

Vyzkoušel jsem asi 6 ventilů a do otevřeného bych už nešel. Motor je konstruovaný pro uzavřený, takže otevřený bude na škodu (i ten, co odfukuje do sání a zároveň ven). Ten decentní zvuk mají všechny uzavřené, zvuk se dá "zesílit" ještě otevřeným sáním.

 

Do nového Forge bych nešel za ty peníze (když už, zvolil bych APR), vzal bych spíš bazarový Forge (neříkám to proto, že ho sám prodávám :D ). Funkčně je Forge obdobný jako seriový Bosch. Forge má výhodu, že je kovový, tzn. téměř nesmrtelný, a dá se v něm vyměnit pružinka, aby udržel větší tlak (oproti klasickému Bosch, Bosch 710N udrží i přes 2 bary). Každopádně se koukni určitě na svůj. Nedivil bych se, kdyby jsi tam ten 710N měl. Co jsem si všiml, tak v novějších 1.8T se běžně vyskytoval.

Odkaz ke komentáři

Zatím se s autem tak nějak seznamuju, učím se jezdit úsporně a užívám si ho. Děkuju moc za rady, vim, že některé moje otázky jsou možná hloupé, ale s tímhle motorem nemám úplně moc zkušeností. Víceméně přijíždím fórum a čtu to, co mě zajímá a případně by se mi mohlo i hodit. Mám na vás, zkušenější hochy, zase další otázku. Určitě mě nemine repas brzdičů, chci dělat předek i zadek, nechat opískovat a natřít do origo RS zelené. Jde mi o to, co všechno bude potřeba na repas,stačí ta opravná sada co se prodává za pár stovek? Hádám, že bude potřeba ještě něco na táhlo ručky.

Odkaz ke komentáři

do zadních brzdičů jsem dával nové pístky s gumičkama a přídavné pružiny z dvojkové octavky kvůli ruční brzdě a fungují bez problémů. s předníma brzdama jsem nikdy neměl jediný problém a za pár let co auta dělám se mi nestalo aby byl s nějakým předním brzdičem problém...

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se dovolal na ten nárazník se senzorama, který sem dával LadikRS a pán mi do telefonu řekl, že kabeláž vede někam do svazku a že mi to klidně vystřihá, ale půjde to pak zapojit do auta? Jsem elektrikář (i když mě to neživí), tak bych si s tím měl poradit, ale nevím vůbec jak je to řešený. U minulého auta jsem to dodělával a tam se jen připojila jednotka na zpátečku a do ní 4x senzor a reprák. Co by mě čekalo tady?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak Rapid neprošel na STK. Uvolněná spona před středním dílem výfuku. Je to ještě originál, takže budu muset vyměnit, jinak obal na zadním dílu výfuku je první vrstva již hodně zničená, tak budu muset odstávající přebytky odřezat abych byl minimálně dva roky pojízdný. průměr objímky na trubku před střední díl výfuku náhodou nevíte ? dělají se dva typy. @Lancelot, četl jsem tvůj příspěvek, že jsi také řešil zadní díl výfuku, někdy 202x. Již jsi měnil ? Nesvítí nám jedna dioda ve třetím brzdovém světle- řešil jste někdo opravu ? je to za zadním sklem a mám takové tušení, že se jedná o led.
    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
×
×
  • Vytvořit...