Přejít na obsah

Laetryho černá RS.

Doporučené příspěvky

Na tohle mám trochu jiný názor, ale respektuji ten tvůj. Taky jsem měl auto s lpg a bylo to nejlepší, co jsem kdy měl. Kamarád měl jeep Cherokee v8 s lpg a pěl na to ódy. Ono s tím mazáním a chlazením to je trošku jinak. V dnešní době je přimazávání na dost vysoké úrovni a mnohem dál než bylo dřív. Maže se speciálními aditivy atd. Přimazávání ovšem slouží hlavně jako ochrana pro ventily, taky se to dá řešit "přívstřikem" benzínu, ale technik jedné vyhlášené firmy ze Strakonic mi tvrdil, že u těch starších koncernových motorů to ani není třeba. Nechci aby to znělo nějak ofenzivně a vůbec to není mírěný vůči tobě sulciku, ale já prostě budu věřit firmě, která má víc než dobré reference a stovky přestaveb zasebou než lidem, kteří většinou problematiku znají z pohledu "jedna baba povídala"... Nechci se nikoho dotknout. To, že se myšlenka lpg v RS nelíbí respektuji, ale je mi to celkem fuk. Mě se líbí a proto si to do auta dám (i když to ještě není na 100% jisté). Taky respektuji názory ostatních a když někomu komentuju, že se mi něco nelíbí, tak vždycky tak, že je to můj názor a hlavní je, že se to líbí majiteli... Ale psát mi sem něco o prznění auta, to mě fakt naštvalo...

Odkaz ke komentáři

Laetry, samozrejme naprosto chapu, ze LPG je o osobnich prioritach. Pokud mas velky najezd a je to jedine auto, je to pochopitelny krok. A urcite bych se toho nebal. To RS ve kterem jsem jezdil ma s plynem ted aktualne namotano pres 200 tisic km a nema jediny problem. Ale je pravda, ze v dobe kdy to kamos dodelaval to stalo skoro 50 tisic, aby to byla opravdu kvalita...

Sve RS jsem kupoval pro radost s tim, ze najezd v dobe porizeni byl cca 15 tisic km rocne. Ze to bude zrat vic nez predchozi nafta jsem vedel a byla to pro me akceptovatelna obet po financni strance. Kdyby me trapila cena na ujety km tak jsem si mohl koupit naftu. A treba kdybych si nekdy mohl koupit nebo koupil Dodge RAM ci Ford Raptor tak je jasny, ze tam ten plyn pujde taky. ;)

Odkaz ke komentáři

Jako já jsem původně o lpg taky neuvažoval, ale řekněme, že teď budu mít nějakou tu kačku navíc a při mém nájezdu se mi taková investice do roka max do roka a půl vrátí.. Každému, kdo umí počítat, je jasné, že to je z ekonomického hlediska velice výhodná investice. A to, jestli se to někomu líbí nebo ne... :-) Auto mi dělá moc velkou radost a bude ji dělat i na plyn a to je pro mne důležité. ;-)

Odkaz ke komentáři

bixenony rozhodně jo, sám je mám předělaný, litinový Hella 3G s kotvícím kroužkem pro D2S, celkově montáž a samotný projektory mě vyšly na 5tis., když jsem vyndal ty svoje původní plastovky po 215tis. km, tak jsem z nich setřel odraznou plochu prstem na holý plast, nehledě na to, že u vstupu výbojky byly i zdeformovaný trochu

Odkaz ke komentáři

Tak když už mě tu někteří zmínili, tak se taky vyjádřím. Mám OI RS combi na LPG. Je to zástavba Prins, origo dělaná v Holandsku do téměř nového auta, stav km byl při zástavbě necelých 26 tis. km. Auto jsem už s tím koupil v dubnu 2015 při stavu 269 000 km, k dnešním dni mám najeto 309500 km. Olej měním po 10000 km a pořád šlape jako hodinky, olej mi neveme žádný od výměny do výměny. Nejel jsem sice s normálním RS, ale když jedu na benzín i na LPG, necítím žádný rozdíl ve výkonu.

Všichni kdo máte 200 tis. a více najeto už budete mít méně výkonu v porovnání s novým stavem. Auto na LPG jsem nijak zvlášť nevyhledával, ale po roce a půl ježdění jsem spokojený. Nejsem ale zatvrzelým zastáncem jednoho nebo druhého. Plyn beru často na Shellce, benzín Shell nebo Benzina s aditivem VIF a no problém.

Rozhodně ale neberu ty kecy typu, že je to kacířina a pod. dát LPG do těchto aut. Nikomu to nenutím, tak ať mě nekritizuje, že chci mít dostatek výkonu na bezpečné předjetí. Vozím rodinu, kočárek...takže v plném obsazení, a výkon je třeba. Navíc Octávka je jen sportovněji vypadající auto, nikoliv sporťák, takže bych to neviděl tak kriticky. Pořád je primárním účelem přeprava, a když k tomu je i trochu toho výkonu, je to jen líp. A v RS výbavě i interiér vypadá k světu.

Každý dle svého, takže pokud někdo chce do RS LPG, tak ať si ho tam dá. Já jsem se svojí RSkou spokojený, a věřím, že díky její kondici ještě dlouho budu.

Upraveno uživatelem surfman
Odkaz ke komentáři

Kamarád má O2 1.6mpi v plynu. Musím potvrdit, že vůbec není poznat, jestli jedu na plyn nebo benzín. V obou případech to nejede ?. Jen jsem zaparkoval v krytých garážích, že půjdu na jídlo. Prostě klasika, jak jsem zvyklej od sebe. Než jsem došel ke dveřím, tak mě kámoš hnal na střechu do mrazu. Jinak ať si dá do RS každý co chce. Teda krom nafty ?

Odkaz ke komentáři

O tomhle se budou pořád vést diskuse, ale to už k tomu patří. :-) Jak jsem psal, že mi auto dělá jen radost, tak jsem si asi přivolal první opravdu "velkou" závadu. Přítelkyně přijela z Plzně s tím, že ji pořád svítí brzdová světla... Takže návštěva autokelly pro nový brzdový spínač. Koupil jsem origo a za 5 min byl v autě. Kéž by všechny závady byly tak jednoduché na odstranění. :-D

Odkaz ke komentáři

Já osobně bych do plynu nešel, ale nemám nic proti těm, co to chtějí do auta. U RS už obzvlášť proti tomu nic nemám. Je potřeba si uvědomit, že to je víceméně obyčejná O1 se silnějším motorem.

Ty dvě IC jsou zbytečnost. Pokud máš serii, stačí Ti bohatě seriové IC, které je použitelné i u chipnutého motoru na Stage 1. Zbytečně prodloužíš vedení a vznikne Ti větší turbodíra, proto je zbytečné i FMIC. Já můžu porovnat serii, serii s FMIC a pak i chip. FMIC a jiné vymýšlení s chlazením má největší smysl u většího turba. Jak říkám, než dát na "suprové rady" druhých, lepší si to všechno ověřit sám. S diagnostikou není problém kontrolovat teplotu nasávaného vzduchu.

Odkaz ke komentáři

Ta perforace je spíš pro dobrý pocit, nějak zásadně nepomůže. Pokles teploty tam je, ale ne takový, aby to bylo poznat. S chlazením na seriovém sw problém není. Když se kdekdo u nás ohání zahraničními úpravami, tak mi přijde, že teorii přeskakují. Běžně se v zahraničí setkáš s názorem, že na seriové turbo je škoda peněz za FMIC. Samozřejmě to není jen o zahraničí, najdeš spoustu lidí i u nás, co tomu rozumí. Ale přijde mi, že FMIC, BOV atd tam chtějí, protože to je "hustý". A nenarážím na nikoho konkrétního :)

FMIC je až následná úprava na autě. Osobně bych šel cestou chip, pak komplet výfuk a až potom FMIC.

Odkaz ke komentáři

Tak já se určitě nebudu hnát za zvyšováním výkonu. Těch 132 kW mi bohatě stačí. Výfuk bych chtěl pořešit hlavně kvůli zvuku, ale na to je taky čas. Teď se snažím vymyslet jaký použít denní svícení q pořád mi nejlíp vychází http://www.skodaoctavia.cz/navody-skoda-octavia/tvorba-led-denniho-sviceni-na-octavii-i-rs. Nevěděl by někdo poradit nějaký zajímavý denní svícení pro o1 rs? Chtěl bych něco, co bude na autě vypadat opravdu dobře. Moc toho v nabídce není, takže mě asi opravdu čeká to, co je v odkazu.

Odkaz ke komentáři

Laetry: V tom případě bych se na nějaké vymýšlení s IC vybodnul, pokud zůstaneš u 132kW. Na zvuk výfuku Ti stačí koncový díl. Pokud Ti jde čistě o zvuk, asi bych Milltek neřešil, ten má takový decentní, dával jsem tu někde video.

Daniel: Tak první díl smysl určitě má, pokud máš dozadu širší trubky. Pokud de-cat, tak minimálně potřebuješ odstínit druhou lambdu, ale ideální je k celému výfuku naladit jednotku. Já si budu nechávat dělat první díl, ale já budu dávat kat. A k té teplotě, zkus si přes VAG zkontrolovat v létě teplotu nasávaného vzduchu.

Odkaz ke komentáři

To mi nepřijde jako vhodné řešení, jedině, že by jsi upravil i vstup/výstup na katu na tento průměr. Otázkou pak ale zůstává propustnost katu. Pokud nepropustí víc, než seriový průměr, tak je rozšiřování prvního dílu zbytečné. A myslím si, že kat nějak velkou rezervu mít nebude.

Upraveno uživatelem LadikRS
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Tak tu máme první "zásadnější" závadu. Odešel levej zadní brzdič, tak jsem objednal novej za bratru krásných 2200 kč a příští týden se pustím do výměny. Když už jsem byl v tom objednávání, tak jsem koupil i desky a kotouče, tak zadní brzdy budou zase ok. :)

Odkaz ke komentáři

Mě to děsně dře, a asi to taky vypadá na přidřený píst. Přemýšlel jsem o té opravné sadě za pár stovek, ale pak jsem se rozhodl pro celý brzdič nový. Chci to mít top, pravej vypadá, že už někdo měnil přede mnou, tak udělám i ten levej a snad nějakou dobu bude klid. Objednal jsem i nové vodící čepy do držáku, tak snad po výměně bude vše ok. Jinak jsem z auta každej nadšenej jak malej kluk. Nakonec asi ani lpg nebude, ale koupím další auto (ideálně naftu). :)

Odkaz ke komentáři

Pro mě nepřichází v úvahu, že bych si oktu zazimoval a celou zimu s ní nejezdil. Koupil jsem si to auto, protože mě baví a chci s ním jezdit, pokud možno, co nejvíc. Další auto budu kupovat a si pro přítelkyni, takže s oktou budu jezdit pořád já a doufám, že dost často. :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...