finnnp Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Auto neuvěřitelně hučí asi jako když jede sněhová rolba po betonu.Hluk jde od přední nápravy.Vyměnil jsem ložiska přezul jsem na letní gumi a hluk neutichá. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 byl jsi na geometrii? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
finnnp Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Na geometrii sem nebyl.....Nemyslím si,že by tak veliký hluk mohla způsobit špatná zbíhavost....Je to takový valiví rolující zvuk.Při náklonu auta v zatáčce se i hluk přenáší z jednoho kola na druhé kolo......Já osobně jsi myslím,že to je něco z diferenciálem.......Volal sem známému co má servis a ten mě zase řekl,že u TDíček se převodovky nerozbijej.Vůbec navím co s tím dělat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Pokud myslíš že převodovka tak se podívej kolik tam máš oleje nebo zkus vyměnit (pokud už není pozdě)patří tam převodový syntetický specifikace API GL4+ Třeba tento: http://www.olej-prodej.cz/produkt_info.php?products_id=53 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Divily by jste se jak jsou negdy TDI prevodovky rozbytelne a poruhove. Moje se uplne rozesipala na 140.000km (opravdovyh ne stocenih) a to bez nejakeho naznaku, proste z niceho nic, bum, neco se tam urvalo, prorazylo deklo a bylo po ni. Takovej zvuk jsem u predhoziho auta (Citroen BX diesel) uz zazil ale si nemuzu spomenout cim to bylo, ale opravylo se to. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Mně auto dělá něco podobného....takový hučivý zvuk. Snad to převodovka nebude teda. Taky by mě docela zajímalo co to bude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
finnnp Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Ze záčátku bych dal krk,že to jsou ložiska...Nejhorší věc je,že člověk neví co má opravit.Asi půjdu cestou výměny převodovky.Jediné štěstí je,že převodovka na TDI se dá sehnat za pár korun.Ono už tam totiž těch součástek co by mohlo hučet moc není. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
finnnp Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Ještě něco písnu.Auto hučí pořád stejně at jedu se zařazeným stupněm nebo na volnoběch.Ani když za jízdy vymáčknu spojku tak hluk nepřestává. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Divil by jsi se jak dokáže hučet sbíhavost já v autě pomalu naslyšel ani rádio 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Tak gdyz to furt huci tak to jdeod neceho co se furt toci (a prevodovka by nemnela hucen gdyz je neutral nebo seslapla spojka). Tak mozna ta geoska, ono to moc drahe neni a stejne to neuskodi udelat. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Tak gdyz to furt huci tak to jdeod neceho co se furt toci (a prevodovka by nemnela hucen gdyz je neutral nebo seslapla spojka). Tak mozna ta geoska, ono to moc drahe neni a stejne to neuskodi udelat. stále se v převodovce něco točí a je jedno jestli máš vymáčklou spojku a nebo zařazenej neutrál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MfM Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Jo jasne ale s tim jsem se jeste nesetkal ze by pri neutralnu neco v ni hucelo, spis pri zarazenem stupni. Hele a co zkusit v nekterem servisu co by to mnelo byt? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Jo jasne ale s tim jsem se jeste nesetkal ze by pri neutralnu neco v ni hucelo, spis pri zarazenem stupni. Hele a co zkusit v nekterem servisu co by to mnelo byt? No právě když máš vyřazeno a hučí to stále tal bych to spíš viděl na tu zbíhavost a nebo diferák ,ale to by nejspíš přeskovalo ještě to může dělat nedostatek oleje 0 Citovat Odkaz ke komentáři
finnnp Odesláno Březen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Záhada je vyřešena.U známeho v servise mě to dali na zvedák zařadili pětku a pěkně rozeběhli kola.Vzápětí mě řekl,že mě ve škodováckym servisu pěkně omrdali.Po vylisování ložisek řekl,že ty ložiska nikdo neměnil.Ted auto nehučí,ale zase jsem o 3500 Kč okradený autorizovaným servizem.Zítra ráno tam jedu a asi je postřílim zmrdy.A já už scháněl novou převodovku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Záhada je vyřešena.U známeho v servise mě to dali na zvedák zařadili pětku a pěkně rozeběhli kola.Vzápětí mě řekl,že mě ve škodováckym servisu pěkně omrdali.Po vylisování ložisek řekl,že ty ložiska nikdo neměnil.Ted auto nehučí,ale zase jsem o 3500 Kč okradený autorizovaným servizem.Zítra ráno tam jedu a asi je postřílim zmrdy.A já už scháněl novou převodovku. No vidíš a je po záhadě !!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 3, 2010 Sdílet Odesláno Březen 3, 2010 Tak to je fakt síla, ty servisy. Mně to auto dělá stejné příznaky....taky to vidím na ložiska. Rovnou ještě budu měnit i tlumiče a uložení, nějak to po zimě začalo vrzat. :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 3, 2010 Sdílet Odesláno Březen 3, 2010 Dnes jsem se po dlouhé době svezl autem a musím říct že mám taky obě přední ložiska v prr.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pepa007 Odesláno Březen 3, 2010 Sdílet Odesláno Březen 3, 2010 Tak to je fakt síla, ty servisy. Mně to auto dělá stejné příznaky....taky to vidím na ložiska. Rovnou ještě budu měnit i tlumiče a uložení, nějak to po zimě začalo vrzat. Vrzání dělají silentbloky stabylizátoru- při propružení, nebo horní uložení tlumičů. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 No tak ložiska vyměněné za nové FAGy, hluk se krásně stišil, ale pro změnu to začalo za jízdy "vrumět". Ložiska mi měnil známý, dám za něj ruku do ohně. Ale připadá mi to jako kdyby odcházelo nové ložisko, přesně tak mi to dělalo to staré na začátku, když se chytlo. Geometrie dělána a v pořádku. Tak jsem z toho pěkně na prášky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 No tak ložiska vyměněné za nové FAGy, hluk se krásně stišil, ale pro změnu to začalo za jízdy "vrumět". Ložiska mi měnil známý, dám za něj ruku do ohně. Ale připadá mi to jako kdyby odcházelo nové ložisko, přesně tak mi to dělalo to staré na začátku, když se chytlo. Geometrie dělána a v pořádku. Tak jsem z toho pěkně na prášky. No jen aby byla provedena výměna tak jak má aby při lisování ložisek to nějak nepomr... :D potom to začne velmi brzo hučet 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 snad to bude jen špatně nalisované, ve škodovce, když jsem byl dělat geometrii mi ještě říkali, že by to mohol dělat homokinetický kloub. BTW. když by to bylo jen špatně nalisované, je potřeba kupovat ové ložisko, nebo jen jej zpět nalisovat dobře? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 pardon za chyby, baterie v klávesnici nic moc. Nicméně, toho borce, co mi měnil ložiska znám osobně už hodně let, a není to žádný pokoutný opravář. Jezdíme k němu již přes 15 let s rodinnými vozy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 pardon za chyby, baterie v klávesnici nic moc. Když to bude špatně nalisované tak je ložisko v háji prostě jak se to tam lisuje a místo aby si dával pozor a tlačil na úplný okraj toho ložiska tak tlačí víc ke středu a tam se to opírá o kuličky a ty okamžitě odejdou a pak to hučí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
blizard Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 No v každém případě je to krásný vrtulový zvuk, jako malé sportovní letadlo. Příští týden dám vědět co to bylo, chce auto nazpět ať to může dát do kupy. No do pondělka mám nějaké cestování, tak to bude muset vydržet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Petan.VUT Odesláno Březen 4, 2010 Sdílet Odesláno Březen 4, 2010 Tak to bylo ložisko na pravém kole. Už to mělo aji dost vůli, že to hučelo jak letadlo. Ted to je super. Ještě sem měnil tlumiče, uložení horní a brzdové desky. Snad je holka ráda. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
amon Odesláno Duben 8, 2010 Sdílet Odesláno Duben 8, 2010 u mé octavie mi tohle dělaly kotouče. Při výměně je předchozí majitel kvůli urvaným šroubům nepřidělal a ted občas v zatáčkách zahučí... Jinak mám taky problém, kdybyste někdo věděl, dejte vědět. Mám cca před 500km měněnou spojku a od té doby se mi podle mě zavzdušňuje. Válec byl prý OK, tak ho neměnili, ale ložisko měněné bylo. Hučí při vyšlápnutí, ale při našlapání jde OK. Tím pádem jde i zařadit, narozdíl od toho kdy hučí. To nezařadím a i na dálnici, když jsem řadil ze 4 na 5ku tak to škrtlo o zuby. Nevíte někdo? Dííííky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzz Odesláno Duben 25, 2010 Sdílet Odesláno Duben 25, 2010 Mám dotaz.Octavii mám krátce tak se chci zeptat, jak zkontrolovat olej v převodovce a poznat že je ho tam dost? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Duben 25, 2010 Sdílet Odesláno Duben 25, 2010 Mám dotaz.Octavii mám krátce tak se chci zeptat, jak zkontrolovat olej v převodovce a poznat že je ho tam dost? Když si lehneš pod auto tak na levé str.u řidiče je velký imbusový šroub je z boku toe kontrolní a zároveň nalejvací otvor a zespodu máš vypouštěcí šroub nejprve si zkus povolit ten kontrolní šroub!!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzz Odesláno Duben 25, 2010 Sdílet Odesláno Duben 25, 2010 Jo dík kouknu na to.a když o vyšroubuju, tak by měl být olej po okraj? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.