Přejít na obsah

Napůl odemčené/zamčené PP dveře

archanTP

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém s origo centrálem u PP dveří. Při odemykání vyskočí kolíčky u všech dveří až na ty PP. Ten je vyskočený tak napůl. U starýho zámku, když jsem chtěl dveře otevřít, šli tak cca 2-4cm a pak se zasekly.(napůl odemčený zámek). Koupil jsem novej(stál mě 690kč takže asi nějaká čajna). Bohužel i u něj problém přetrvává. Jen už ty dveře nejdou otevřít vůbec(i když je kolíček napůl vyskočenej ven).

Jinak obě vnitřní i vnější kliky fungují bez problému, když zůstane količek vyskočenej jen napůl, stačí zatáhnout zevnitř za kliku, kolíček vyjede a dveře jsou odemčený.

Nejvíc mě zaráží, že občas se PP dveře podaří odemknout v pohodě (tak 1 z 5 případů) a jindy zas musím podruhé otočit klíčkem v zámku aby mně vyjel i ten kolíček u PP dveří. To stejný platí i u zamykání.

Všem moc děkuji za případné rady :).

Odkaz ke komentáři

Psal jsem komplet příčinu a nápravu. V tvém případě vyčisti věci, které by mohli drhnout.

Zámek neřeš-zaměř se na plastové vodící části od zámku do tapecu(plastové vedení,přechodky,vodící díly)vše řádně vyčistit(odmasti) a máznout silikonem nebo jiným prověřeným mazivem, který nebude dělat paseku v zimním období

Tento problém jsem měl osobně

Předávám řešení

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mě se dvěře chovali stejně jako tobě, šel jsem obraceně(měl jsem k tomu ještě koncák, ale to teď nejde), takže nejdřív kabely - ok, pak koncák - ko+výměna, zámek - vyčištit+promazat, motorek jsem vyndal a nechal protočit napojením na baterku tam a zpět. Stejně žádný zlepšení takže výměna a vše ok. U tebe bych se taky přikláněl ke kabelům a koukni na kostřící bod u průchodky PP dveří zevnitř auta Jak kluci už psali. Tam bych to obrousil a pohrál si s tím..Dej vědět co a jak..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...