Přejít na obsah

Pokec o COLUMBUSu

Doporučené příspěvky

Mam to same,pokud chces parkovaky atd,musis vymenit i gataway...jinak bluetooth modul(pokud ho chces)stoji ofiko kolem osmicky,na vrakaci jsem ho sehnal za trojku,montaz opet doporucuju sverit odbornikovi,zvlast pokud budes chtit pouzivat mikrofon k hlasovemu ovladani...pokud budes columba kupovat dej bacha na verzi,na ty prvni lze dat pouze urcity software,jinak ho muzes znicit,pripadne bude vybijet baterku,tak hlavne opatrne...

Díky za odpověď, jestli to chápu dobře, tak když nevyměním gataway nepůjdou parkováky? Navigace mi má přijít v pátek, koupil jsem ji od chlapíka, kterej ji vymontoval ze Superba, jsou k tomu piny, odblok za jízdy s gps anténou, akorát jsem si všiml, že uprostřed navigace nad tím otvorem na cd není nápis columbus, znamená to, že je to ten starší typ??? dík

Odkaz ke komentáři

parkováky ti půjdou, ale nebudou se ukazovat na navigaci... k tomu je stejně potřeba i nová RJ parkováků a úprava zapojení kabeláže

pokud nebudu řešit parkováky, je nutná výměna gateway, zajímalo by mě jestli zjistím před instalací navi jestli je nutná výměna gateway z důvodu vybíjení baterie? vím, že je tady o tom napsáno už dost, ale už se v tom ztrácím... moc díky

Odkaz ke komentáři

pokud nebudu řešit parkováky, je nutná výměna gateway, zajímalo by mě jestli zjistím před instalací navi jestli je nutná výměna gateway z důvodu vybíjení baterie? vím, že je tady o tom napsáno už dost, ale už se v tom ztrácím... moc díky

pokud nemáš MF volant a nechceš jeho plnou funkci není výměna gateway nutná.. musí být ale v navigaci správný firmware!!

Odkaz ke komentáři

To je normalni,columbus usina nekdy i po 20 minutach...urcite ne,hned po vytazeni klicku.

Ahoj,

chtěl bych poprosit o radu. Od kolegy z práce mám na test navigaci columbus a při zapojení do O2 RV 2004 man. klima, bez parkovaků i MF volantu, se ani po dvou hodinách úplně nevypne. Stále je slyšet lehké bzučení(asi se točí HDD) a z boku je teplá. Při zapnutém navi jde někdy slyšet cvakání nějakého relátka pod kastlíkem u spolujezdce. Mám strach aby neklekla baterka popř. ještě něco horšího. V servisním menu mám info jenom o FM a AM tuneru. Nemáte s tím někdo zkušenost popřípadě nevíte o někom kdo to dělá v okolí Chomutova? Díky moc

PS: spěchá abych věděl jestli mu jím mám vrátit nebo ne :)

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

chtěl bych poprosit o radu. Od kolegy z práce mám na test navigaci columbus a při zapojení do O2 RV 2004 man. klima, bez parkovaků i MF volantu, se ani po dvou hodinách úplně nevypne. Stále je slyšet lehké bzučení(asi se točí HDD) a z boku je teplá. Při zapnutém navi jde někdy slyšet cvakání nějakého relátka pod kastlíkem u spolujezdce. Mám strach aby neklekla baterka popř. ještě něco horšího. V servisním menu mám info jenom o FM a AM tuneru. Nemáte s tím někdo zkušenost popřípadě nevíte o někom kdo to dělá v okolí Chomutova? Díky moc

PS: spěchá abych věděl jestli mu jím mám vrátit nebo ne :)

Navi bude v pořádku, pokud máš 2004, tak je určitě potřeba vyměnit jednotku gateway. Potom se ti navigace uspí do půl hodiny. Tak to by ti vybila baterii. Lze to vyřešit i úpravou FW, ale lepší je výměna gateway. Cenově se jednotka pohybuje ~1000 Kč.

Z okolí Chomutova má kabel uživatel Chipmann http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showuser=110

Jinak je možná výměna u Rolbaře v Praze http://www.cardiagnostik.cz/index.php/provozovny

Odkaz ke komentáři

Navi bude v pořádku, pokud máš 2004, tak je určitě potřeba vyměnit jednotku gateway. Potom se ti navigace uspí do půl hodiny. Tak to by ti vybila baterii. Lze to vyřešit i úpravou FW, ale lepší je výměna gateway. Cenově se jednotka pohybuje ~1000 Kč.

Z okolí Chomutova má kabel uživatel Chipmann http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showuser=110

Jinak je možná výměna u Rolbaře v Praze http://www.cardiagnostik.cz/index.php/provozovny

Ještě bych se chtěl zeptat na zapojení konektoru. Dnes jsem to měl celé rozebrané a na pinu 15 kde má být spínané napětí je stálé jako na pinu 16. Je to problém ? (zkusil jsem to i přepojit a žádná změna). Můžete mi napsat typ té jednotky gateway.

Díky moc za rady.

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...

vie mi niekto poradit, pri upgrade z fw 1024 na 2760 mi vsetko nabehlo, ide vsetko super okrem toho, ze pri navigacii nejde hlasove navadzanie, skusal som pozret aj kodovanie a nic sa nezmenilo,dakujem za kazdu radu

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Obcas se me stane, ze po zapnuti zapalovani se sice Columbus zapne, ale vubec nejde zvuk niceho, ani telefonu (GSMM III). Mam SoundSystem. Obvykle pomuze "restart" auta, tzn. zastaveni, vypnuti zapalovani, vytazeni klicku ze zapalovani, chvilka klidu a znovunastartovani, pote zvuk obvykle znovu naskoci :(

Tak tohle mi dela taky, mam takovy dojem, ze spis nenabehne soundsystem, sem tam staci vypnout Columba pres tlacitko, nekdy to chce ale opravdu vypnout, zapnout auto. Zkousel jsem se na to ptat v servise a vysledek je asi jasny...koukali na me jak na vola co s tim jako maji delat ;)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...