milhausek Odesláno Červenec 27, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2010 a co třeba firmware 266x a vyšší? to tě nezajímá? že ti to bude vybíjet baterku? jinak maxidot není problém zprovoznit pokud víš jak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 27, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 27, 2010 To bohužel nevím , musel bych vyzkoušet - a nerad bych něco zkur... proto tu čekám že někdo poradí .. Už jsem byl za odborníkem" s Vagem ,ale ten si s tím neporadil , asi to nebyl odborník ,ale a-diagnostikou velmi dobře živí rodinu 10let. Jsem z Prahy východ ,ale nikam dál s tím nepojedu , to to radši nechám jak to je a počkám až se zas něco naskytne , jestli do tý doby 4 roky starý auto neprodám. Jinak když použiju nějakej nevyzkoušenej nejvyšší FW příjdu prý zas o odblokaci obrazu. Dilema .. a co třeba firmware 266x a vyšší? to tě nezajímá? že ti to bude vybíjet baterku? jinak maxidot není problém zprovoznit pokud víš jak.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
mischicka Odesláno Červenec 27, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červenec 27, 2010 Ano, jen řidičovy dveře, psal jsem to tu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 Ahoj lidi - mám novou poptávku! Sháním do mé O2 přeci jen i MULTIFUNKČNÍ volant (verze starý typ čtyřramený) + jeho multi-zfunkčnění" ,dále prosím o zfunkčnění mého MAXI-DOTU k nové navigaci COLUMBUS" 2009 Mám Octavia 2 Elegance 2006 (Ne-Facelftová) (Původní navigace NEXUS + Maxi-Dot mi kdysy fungoval ,nyní na Columbusu nefunguje!) Takže nyní budu nejspíš potřebovat i nový GATEWAY pro tyhle nový věci. Prosím pokud možno na Praze východ , nebo nejdále PRAHA ... A ted do mě - kdo mi co nabídne - tedy prosím celkovou rozumnou cenu? : ) Píšte třeba sem ,ale raději na: jirkadj@seznam.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 už jsem ti to jednou psal, napiš rovnou uživatelům MartinRS a Rolbař.. jinak pokud máš poptávku, dej jí do bazaru do příslušné sekce! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 Vím ,ale abys nemusel znovu vymontovávat Columba - je určitě nějaká pojistka před... v autě Pojistka na Columbus je přímo na Columbusu na zadní straně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 ne každej je u PC každej den.. MartinRS se právě vrátil z dovolený, tak toho má asi moc.. ale když si ho najdeš, má v podpisu i telefon.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 OK díky , zkusím to ale když si ho najdeš, má v podpisu i telefon.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 Už dost o tom, tohle lze řešit v bazaru. Jinak už je tady vše napsaný Xkrát. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 28, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 28, 2010 Je nějaká možnost zálohování dat z Columba? Ať už se jedná o nastavení, hlasové záznamy, vlastní cíle atd.? Dá mi to vždycky docela práci nacpat to tam znovu, když o navi přijdu.. :) Už jsem to tu psal - tedy udělat obraz HDD , obnovíš to pak i s MP3 tak jak si to měl kdysi (Ovšem to znamená vyndat HDD do rámečku k počítači). Ale sám sem to na Columbovi ještě nezkoušel ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
P.T. Odesláno Červenec 29, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2010 No to mne právě napadlo taky, spíš mne zajímá, jestli to už někdo vyzkoušel.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Červenec 29, 2010 Sdílet Odesláno Červenec 29, 2010 No uvidim třeba až ji budu mít znovu rozebranou , do ty doby , se musí najít zase někdo jinej odváženej " : ) Já měl u Columba ale venku jen čelní panel - kvůli opravě škrábanci na pravý straně ty umělý hmotě. Nexuse toho jsem měl tehdy rozebranyho uplně ,ale ne kvuli HDD - tam jak víme není : ) No to mne právě napadlo taky, spíš mne zajímá, jestli to už někdo vyzkoušel.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 2, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2010 po updatu firmwaru bude číst i 16GB SD karty 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Srpen 2, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2010 Tak mě napadlo kouknout se do manuálu COLUMBA a tam v návodu tištěného z r. 2007 stálo tam že nepodporuje SD větší jak 2GB ! (říkal jsme si - to si snad dělaj pr..el ! , ve kterým století to proboha vyvíjeli?) Oni si pr..el! nedelali, naopak Ty jsi evidentne jeste Columba v dobe jeho vzniku (RNS510) nemel, a v te dobe jaksi specifikace SDHC teprve nekde vznikala. Takze asi tezko to mohlo byt implementovano, ze ? Naopak bych je pochvalil, ze se Columbus da upgradovat novym firmwarem, ktery pojima i upgrade SD ctecky na SDHC karty, i ty Tve 4GB. To vse by jsi ale take zjistil, jen kdyby jsi to tady drobounko procetl, a ne z toho hned delal takovy tyjátr... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Srpen 2, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 2, 2010 Prešně jak píše pan omicron. Podporu SDHC karet (vyrábělo se i pár typů SD s kapacitou 4 GB) získaš po přehrání na FW 2664 nebo vyšší. Prosím už to zde neprobírejte, je to již několikrát zmíněné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Srpen 3, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2010 už mu několik lidí říkalo at si nechá nahrát novější FW - upravený pro předFL OII... on si stále nedá říct... jeho problém... nejde mu ani maxidot.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Srpen 3, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2010 Abych pravdu řekl - pročítal jsem to tu , a nejen tady (ale i na vw-club.cz) a strávil tím spousty času pročítáním věcí který mě ani nezajímají , a narazil o SD card akorát na jeden jedinej příspěvek (a to: že tam někdo vložil Micro SD s redukcí a že mo jí to bralo o capacitě se nezmínil) ..... Věta typu už se to tu probíralo" je levná" , a pokud to tu opravdu někde je? nemuhu být vševědoucí ,a pokud tedy vševědoucně víte kde se to probíralo , vrámci slušnosti - prosím o odkaz , ale neulehčujte si to tím že odpovíte že se to tu probíralo" - to raděj neodpovídejte nic. (Ale zase chápu že zde je komunita profesionálů co nerada pouští informace - když jde o kšeft : ) Já jsem jen USER" , nemám VAG , mám svoji 4roky starou octu2 , chci jen zprovoznit maxi-dot , a nedělám to na kšeft , ale pro sebe. Jinak zase tak moc dávno ten vývoj RNS510-tky nemohl být , když 4GB a víc SD karty byli na trhu v době NEXUSE - kterýho jsem měl. Ted mám C" z roku 2009 (3TO) - a je mi divný že 4GB neumí? , a že je s tímhle starým FW: (SW: 1164) ...co tedy nejspíš určitě nepodporuje SDHC , a je ještě s repráčkem na pravým horním tlačítku. Nic méně děkuju za odpověď a taky informaci že to upgradem půjde. tj: ta za odpověď : (FW 2664) - díky tedy Rolbaři ,a Doli Co se týká mého Maxi-Dotu - jsem již předběžně objednán , po dovolený! ................................................................................ ............................. Upgrade by neměl být problém ,jen mi totiž do teď nikdo nedokázal odpovědět jaký číselný typ FW mám přenahrát (třeba i starší) - aby mi to nezničilo odblok obrazu za jízdy (protože to nikdo neví! - a je mi jasný že jedině pokusem a omylem") Když mi to smázne mapy , pak to nebude až zas takovej problém, co se týká ostatních dat (tedy MP3) ... to neřeším vůbec. Zkusím tedy ten: FW 2664 ... snad nepříjdu o odblok? (a děkuju touto vaší informací konečně za jednoznačnou odpověď : ) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Srpen 3, 2010 Sdílet Odesláno Srpen 3, 2010 o odblok nepříjdeš a maxidot ti nepůjde... půjdou ti akorát SDHC karty.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest aivos Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 dá se Columbus nejak narvat do faceliftované palubky O1? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pava Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 Známý ho má v 1-čkové Fabii plně funkční, tak proč by nešel do Octavie.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirkadj Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 Naopak (tvými slovy") ...bych spíš pochválil tohle: http://cgi.ebay.co.uk/VW-PASSAT-B6-MAGOTAN...93%3A1|294%3A50 TV tuner uvnitř , Blootooth uvnitř = (propojení rovnou s kontakty ve vašem telefonu , a telefon tak ovládáte přímo na displeji NAVI - celkem stará věc) , bere to i MPEG4 (DivX) nejem před SD ,ale přes jakékoli médium - protože má USB. Microfon pro HF přímo na stroji - což může být blbej zvuk ,ale určitě jde dopřipojit externí. Menu je ale divný! A těžko takhle z obrázků říct jak se v autě chová to nepodstatnější - tedy NAVIGACE Nemá HDD inside!! - což má i svoje výhody pro rychlé nahrátí MP3 nebo filmů DivX přímo na jedno výměnné medium SD , nebo USB = možno i připojit přes USB velký HDD do kastlíku (a né nahrávat hodiny jen MP3 z SD na HDD u RSN510) , ale rovnou cokoli na HDD nebo SD doma na PC CAN-BUS ready - Někde jsem četl že se to dá spojit i s jakým koli autem - tedy s ř.j. a Maxi-dotem Je to sice čajna" a podle toho to taky vypadá , ale i tak je to pro mě trohu dilema vyměnit či nevyměnit za moji RSN510 - běžně tyhle čajna"stroje maj na ebay za polovic ;) Když bych prodal svoji RSN510 za tuhle čajnu z ebya - získal bych rohodně multimediánější stroj s TV a DivX , a ještě by mi zbylo na naftu :) Škoda že chybí odnímací panel (třeba za příplatek - rozhodně by se to vyplatilo - a spousta lidí by pak svoje RSN510 vyhodilo na smetiště! - rozhodně mi dá spousta lidí za pravdu že by bylo lepší hí vyhodit , nebo někomu darovat , než mít rozmlácenou palubku a okno , a mít MMčajnu" s odnímacím panelem) Asi jí ted nevyměním , s RSN jsem sice trochu nespokojený jako s multimediem" ale zase má výbornou navigaci (tedy je jedno tělo s autem). Ale určitě bych neváhal ani minutu jí vyměnit - kdyby to umělo ještě Wi-Fi (tedy tím pádem Internet - což by technicky neměl být problém!) - a svoji dnes už ,,NEmultimedialní" RSN - (kde se pořád musí něco řešit a odblokovávat a Upgradovat , aby to fungovalo) bych pak rád daroval někomu třeba do Favorita! To vse by jsi ale take zjistil, jen kdyby jsi to tady drobounko procetl, a ne z toho hned delal takovy tyjátr... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest aivos Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 "Známý ho má v 1-čkové Fabii plně funkční, tak proč by nešel do Octavie.." No protoze nevim jak ho tam nad to toho panelu,aby to tam presne sedelo! jestli existuje nejaky spesl panel na zapasovani? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Září 12, 2010 Sdílet Odesláno Září 12, 2010 určitě ho má plně funkční? Naopak (tvými slovy") ...bych spíš pochválil tohle:http://cgi.ebay.co.uk/VW-PASSAT-B6-MAGOTAN...93%3A1|294%3A50 TV tuner uvnitř , Blootooth uvnitř = (propojení rovnou s kontakty ve vašem telefonu , a telefon tak ovládáte přímo na displeji NAVI - celkem stará věc) , bere to i MPEG4 (DivX) nejem před SD ,ale přes jakékoli médium - protože má USB. Microfon pro HF přímo na stroji - což může být blbej zvuk ,ale určitě jde dopřipojit externí. Menu je ale divný! A těžko takhle z obrázků říct jak se v autě chová to nepodstatnější - tedy NAVIGACE Nemá HDD inside!! - což má i svoje výhody pro rychlé nahrátí MP3 nebo filmů DivX přímo na jedno výměnné medium SD , nebo USB = možno i připojit přes USB velký HDD do kastlíku (a né nahrávat hodiny jen MP3 z SD na HDD u RSN510) , ale rovnou cokoli na HDD nebo SD doma na PC CAN-BUS ready - Někde jsem četl že se to dá spojit i s jakým koli autem - tedy s ř.j. a Maxi-dotem Je to sice čajna" a podle toho to taky vypadá , ale i tak je to pro mě trohu dilema vyměnit či nevyměnit za moji RSN510 - běžně tyhle čajna"stroje maj na ebay za polovic ;) Když bych prodal svoji RSN510 za tuhle čajnu z ebya - získal bych rohodně multimediánější stroj s TV a DivX , a ještě by mi zbylo na naftu :) Škoda že chybí odnímací panel (třeba za příplatek - rozhodně by se to vyplatilo - a spousta lidí by pak svoje RSN510 vyhodilo na smetiště! - rozhodně mi dá spousta lidí za pravdu že by bylo lepší hí vyhodit , nebo někomu darovat , než mít rozmlácenou palubku a okno , a mít MMčajnu" s odnímacím panelem) Asi jí ted nevyměním , s RSN jsem sice trochu nespokojený jako s multimediem" ale zase má výbornou navigaci (tedy je jedno tělo s autem). Ale určitě bych neváhal ani minutu jí vyměnit - kdyby to umělo ještě Wi-Fi (tedy tím pádem Internet - což by technicky neměl být problém!) - a svoji dnes už ,,NEmultimedialní" RSN - (kde se pořád musí něco řešit a odblokovávat a Upgradovat , aby to fungovalo) bych pak rád daroval někomu třeba do Favorita! na maxidot zapomen!! Naopak (tvými slovy") ...bych spíš pochválil tohle:http://cgi.ebay.co.uk/VW-PASSAT-B6-MAGOTAN...93%3A1|294%3A50 TV tuner uvnitř , Blootooth uvnitř = (propojení rovnou s kontakty ve vašem telefonu , a telefon tak ovládáte přímo na displeji NAVI - celkem stará věc) , bere to i MPEG4 (DivX) nejem před SD ,ale přes jakékoli médium - protože má USB. Microfon pro HF přímo na stroji - což může být blbej zvuk ,ale určitě jde dopřipojit externí. Menu je ale divný! A těžko takhle z obrázků říct jak se v autě chová to nepodstatnější - tedy NAVIGACE Nemá HDD inside!! - což má i svoje výhody pro rychlé nahrátí MP3 nebo filmů DivX přímo na jedno výměnné medium SD , nebo USB = možno i připojit přes USB velký HDD do kastlíku (a né nahrávat hodiny jen MP3 z SD na HDD u RSN510) , ale rovnou cokoli na HDD nebo SD doma na PC CAN-BUS ready - Někde jsem četl že se to dá spojit i s jakým koli autem - tedy s ř.j. a Maxi-dotem Je to sice čajna" a podle toho to taky vypadá , ale i tak je to pro mě trohu dilema vyměnit či nevyměnit za moji RSN510 - běžně tyhle čajna"stroje maj na ebay za polovic Když bych prodal svoji RSN510 za tuhle čajnu z ebya - získal bych rohodně multimediánější stroj s TV a DivX , a ještě by mi zbylo na naftu ;) Škoda že chybí odnímací panel (třeba za příplatek - rozhodně by se to vyplatilo - a spousta lidí by pak svoje RSN510 vyhodilo na smetiště! - rozhodně mi dá spousta lidí za pravdu že by bylo lepší hí vyhodit , nebo někomu darovat , než mít rozmlácenou palubku a okno , a mít MMčajnu" s odnímacím panelem) Asi jí ted nevyměním , s RSN jsem sice trochu nespokojený jako s multimediem" ale zase má výbornou navigaci (tedy je jedno tělo s autem). Ale určitě bych neváhal ani minutu jí vyměnit - kdyby to umělo ještě Wi-Fi (tedy tím pádem Internet - což by technicky neměl být problém!) - a svoji dnes už ,,NEmultimedialní" RSN - (kde se pořád musí něco řešit a odblokovávat a Upgradovat , aby to fungovalo) bych pak rád daroval někomu třeba do Favorita! na maxidot zapomen!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pava Odesláno Září 13, 2010 Sdílet Odesláno Září 13, 2010 Naviguje, spolupracuje s maxidotem, DVD, rádio, MP3 vše bez problému. Má ho tam zasazený, upravoval si to sám, celkem to jde. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wilson Odesláno Říjen 3, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 Zdravim,poridil jsem si OII pred face r.v.2006.Mam radio Stream bez mp3 a chci si poridit Columbuse (je uzasnej :D ale furt nevim jestli mi tam pujde napasovat,jelikoz nemam climatronic ale jen climatik,tak nevim jak je to s rameckem.Dik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Říjen 3, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 3, 2010 Bude pasovat, rámeček kolem je potřeba koupit jiný. Je taky potřeba GPS anténa. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
milhausek Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 gateway, nakodovat, správný firmware... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
wilson Odesláno Říjen 4, 2010 Sdílet Odesláno Říjen 4, 2010 O nakodovani vim,me jde jen o ten ramecek,protoze vsude jsou jenom na climatronici a jeste jsem nevidel na climatic 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.