Přejít na obsah

Divne chovani motoru

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem,

nemate prosim nekdo zkusenosti s timto?

Auto ma 260.000km, olej vzdy plna syntetika, palivovej filtr pred 4000 km, vaha vzduchu cista, vejfuk v poradku, svicky rok stary, kabely k nim uplne novy, atd.

A posledni dny to chvili jede normalne, chvili jakoby netahne, vypada ze chcipne, ale nakonec se rozjede. Po dalsim startu ok. Minuly tyden 2x chciplo na svetlech. Nekdy posledni tyden nejde nastartovat, jednou dobre, 2x dlouho toci, pak kucka, ale naskoci.

No a dnes jsem dojizdel z vedlejsi na hlavni, kam je videt, radim z trojky na dvojku, ze najedu a najednou tuhej volant a ticho, proste to chciplo za jizdy. Pak neslo nastartovat, 3x jsem dlouho tocil, pak kuckalo, 3 km domu jsem radil s velkym meziplynem. Kdyz jsem dojel pred barak, motor si zil svym zivotem.

https://www.youtube.com/watch?v=0x9s7DSs8K4 - dobry ne? :)

Zajel jsem do dvora, vypnul motor a znova nastartoval, uz to nedelalo, ale motor vydaval divny zvuky, tak jsem to chtel natocit, ale natocil jsem uz jen takovyhle chod, to osklivy to nedelalo. I tak ale divny zvuky:

- a hralo se to jako krava, smrdelo to jak kdyz se prehriva, ale na palubce normal

Diky!

Upraveno uživatelem krysarr
Odkaz ke komentáři

To prvni video nejde spustit, takze nevim co ten motor dela, ale podle toho co pises, by to mohlo delat teplotni cidlo chladici kapaliny. Motor se mi pred 2 roky taky tak choval (soudim tedy jen z toho co pises, protoze nejde to video) a problem byl v tom cidle, ktere sporadicky hazelo chybu a RJ si pak vzdy myslela, ze je motor hodne studenej, tak se podle toho nastavila bohatost a motor se proste uchlastal a pak byl problem ho nastartovat. Po vymene cidla je vse v poradku ;)

Odkaz ke komentáři

Konny diky za tip. Pravda je, ze neco podobnyho uz mi to onehda delalo, ale tam litaly otacky treba az na 4000 a drzely, ted to takhle hazelo, a mam pocit, ze to nechcipalo. Ale jestli je to max 2-3 roky, co jsem to cidlo menil, tak je to hodne, mozna i min. Ale myslim, ze to bylo ono. Jen mi vrta hlavou, proc to melo tak divnej zvuk po dalsim nastartovani :( Dneska rano jsem s tim jel do skolky a zpet, celkem asi 3 km, a auto se chovalo naprosto normalne. A je fakt, ze se nestihlo ani zahrat... Pac to, co pises, zni naprosto logicky :) Pokud by to hazelo tu chybu jen sem tam. Na diag ale nic. A mam pocit, ze ani tenkrat. Zkysim dohledat, kdy jsem to menil

Odkaz ke komentáři

Nemas za co, ony ty cidla moc nevydrzi a z vlastni zkusenosti to hlavne plati u originalnich cidlech!!! Jinak u jednoho cidla, ktere mi blblo porad, mi motor taky drzel volnobezny otacky mezi 4-5tis ot. U posledniho blbnouciho cidla se prave zavada objevovala sporadicky, takze motor jel normalne a zniceho nic se mi motor treba pri stani na semaforu uchlastal a pak sel nastartovat treba az na 5-6 pokus, pricemz kazdy start trval 5-10s, takze si baterka taky uzila sve :D .

Odkaz ke komentáři

Chlapi diky!

squirrelcze: zkusim, dobrej napad. Porad se ucim :D

Konny: no mam podobnou zkusenost, ze dost origo dilu a cidel extra nevydrzelo. Zatim druhovyroba ano. Jde o to, kupovat opravdu kvalitni dily, pak to fakt vetsinou nebyva problem. A presne jak pises, tak to mi to dela, to bude asi ono

Odkaz ke komentáři

Bohuzel, diag je prave cista :( Nejhorsi je, ze to 10 minut jede normalne, pak zastavim na svetlech a po pul minute klidnyho volnobehu jeb ho a motor zhasne a nejde natocit. Nekdy naskoci hur, nekdy lip. Vetsinou to pak uz jede blbe az do uplnyho vychladnuti. A nechce to vubec do otacek, poskubava, nekdy zaskace jak koza. Jednu vlnu vymeny vsech moznych cidel uz jsem mel tak pred deseti lety, tak to asi budu muset udelat znova, od lambdy az po cidlo klepani a dalsi :( Rikam si, ze kdyz ten motor nekdy slape normalne, ze musi byt v cajku... uz jsem domluvenej, ze se na to podiva jeden kouzelnik, ale musim cekat, velka fronta :) Ale kdyz na diag nic neni...

Odkaz ke komentáři

Už si přesně nepamatuji, jak je to u tohoto auta dělané ( měl jsem před 17 lety), ale tuším, že je tam rozdělovač, tak by mohlo zlobit něco okolo něho, snímač, palec (ale ten tam asi není), probitá hlava, případně pokud je tam centrální cívka. To jsou komponenty, které dle zkušeností reagují na teplo, případně vlhkost. Honza

Odkaz ke komentáři

Taky bych šel po tom zapalování, tam hraje hodně roli vznik nějakých přechodových odporů, které většinou vznikají za tepla.

Zapalovací kabel mi taky vždycky blbnul za tepla a sporadicky, ale je fakt, že to pak házelo chybu - vynechání válce a svítila kontrolka emisí.

Tady u toho motoru, který je myslím EU2-3?, to možná elektronika z hlediska emisí tak neřeší.

Možná mrkni i na ty velké pojistky v motoru, jestli jsou ok, ty taky rády blbnou tímto stylem.

A nebo mě napadá, jestli škrtící klapka není ko, to by chtělo si to nasimulovat čumět do motoru co se tam děje, co cvaká a tak, prostě po staru, po sluchu a vidu :D

A pak by to ještě mohlo být čerpadlo paliva, dává malý tlak tak to zdechne - filtr palivový si měnil?

No možností je, bohužel, spoustu.

Odkaz ke komentáři

Chlapi mate pravdu, ze kdyz loni odesly kabely, tak se to chovalo dost podobne. S jedinym rozdilem, ze to nechcipalo, naopak to na volnobeh tocilo treba 2000. Tady to hlavne chcipa a jednou ty otacky litaly, jak je na tom videu. Ale jezdim s tim ted minimalne, pac je to o drzku :) A kabely se prave menily a byl klid, a ted tohle. Jinak je to Euro2, kontrolku emisi to ani nema, to asi bylo az u 75kW verze.

Pojistky, dobrej napad, prolezu to, diky!

Na skrtici klapku jsem cumel kam me skromne znalosti sahaji a i pocitove mi prijde, ze to je cajk. Kdyz je to v pohode, tak volnobeh je naprosto v pohode. Vetsinou mi pri zlobici klapce houpal jako prase.

A ten palivovej filtr... menil jsem loni na jare. Ale asi 2 mesice zpatky jsem v nouzi nabral na jedny pumpe (PRIM) za barakem, a auto pak jelo prachbidne, dokud jsem to nezredil na Benzine. Rikal jsem si, ze si to namlouvam, ale pak zase zmena. A z vejfuku se mi nekolik dni hulilo jak z rychlovarny konvice. Nakonec jsem zjistil, ze pry na tyhle pumpe uz meli problemy s vodou v benzinu. Nevim, co udela voda s filtrem, ale s cerpadlem by asi mohla co :(

Upraveno uživatelem krysarr
Odkaz ke komentáři

Tak pojistky vycisteny, zkontrolovany, a porad stejny...

Ale pote, co jsem daval na STK beznej vyfuk a po ni zpatky Remus, tak se mi obcas zda, ze tam neco dole divne drnci. A servisak rikal, ze to prase, co to tam davalo pred STK, tam asi nechalo kus urezly spojky a ze to musel vybusit ven. A ted to nejak divne obcas drnci. Nevim, jestli je to mozny, ale skoro mi prijde, ze tam neco lita a kdyz se to nekam dostane, tak to dusi a auto nejede. Diag stale cista :)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Pokud je snímač na klice KO, tak stačí odpojit Hallův snímač na vačce a zkusit nastartovat. Motor by neměl jít nastartovat (ŘJ nebude mít údaje o otáčkách motoru). Pokud motor nastartuje, tak snímač na klice funguje, pak je možnost odpojit snímač na klice a takto otestovat snímač na vačce... ;)

Jen mi tam nesedí ta škrtící klapka a lambda (tvůj motor má jen jednu lambdu před katíkem)...

Odkaz ke komentáři

Vcera jsem tam byl akorat kdyz zkousel prvni odpojeny snimac otacek, ted uz nevim kterej, a auto naskocilo a jelo stejne (blbe) :) Btw jel jsem 35 km, dalnice, mesto, jen jednou to zaskubalo, jinak to jelo naprosto normalne. Asi pac se chystal servis a nechtelo tam :)

Jj, dve lambdy ma co ja vim 75kW verze. Jeste tam vyskocila naka haluz, ktera tam vubec nemela co delat, akorat ted uz nevim co :) Dneska bych mel vedet vic.

Odkaz ke komentáři

Hele, není to z má hlavy, ale týká se to mého bývalého auta, co ho už 10 let nemám a řešil jsem to s majitelem minulý týden. Je to sice 75kW/2004 (EUR4), ale najednou mu to taky začalo blbnout, motor neměl sílu, až to odtáhli do servisu, kde to psalo milion závad, nesmysly. Nakonec byl nalonený nátrubek do ventilu co je na nádobce s aktivním uhlím (jde tam celkem slabá hadička). Ukázalo se, že to bez toho nejede. Po provizorním zalepení auto jelo. Nabízeli mu celou nádobku za 6.000,-, ventil A-K origo stojí 2500,-, na internetu je za 1000,- nový, dokonce jsem mu ho sehnal za 500,- nový. Mohlo by to klidně dělat toto. Honza

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...