Rostišrot Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 Zdar kluci, Nevím, zda tento dotaz nepatří spíše do elektro tématu, ale snad ne - kdyžtak se omlouvám. No, mám Octavii II 1.9tdi 77kW (BXE, najeto 205tis) a dneškem začal problém, ráno po nastartování jedu a ihned jsem poznal, že nefičí turbo, ještě do včerejška žádný problém, turbo jelo po celou dobu co auto vlastním cca 3 roky bez jediného problému. Vím, že těchto témat je na netu mraky, ale většinou jde o rotačky a navíc všem turbo spíše vypíná až během jízdy - klasické spadnutí do nouzáku, u mě nejede už od startu a nenaskočí ani během jízdy... a když už najdu něco k PDéčku, které mám, tak z toho nejde nic vyčíst, páč lidi řeší odlišný problém. Jen chci podotknout, že nejsem úplně amatér, u bývalé jedničkově Octavky jsem řešil asi 4 problémy s turbem sám a vždy úspěšně. Ale u dvojky už je to trošku jinak, jak jsem koukal pod kapotu, tak už v autě není klasický ventil N75, ale jakási černá krabička, do které vedou podtlakové hadičky atd. Tímto se chci zeptat, zda u stejného motoru někdo neřešil stejný problém? Byl bych rád za TIP, kde nejlépe začít. Je mi jasné, že může jít o podtlakovou regulaci(baňku), ale moc se mi to nezdá, na lopatky taky nevsázím a pořád mi něco říká, že to bude problém elektrického charakteru když turbo nesepnu už od startu. A ještě bych rád věděl, jestli v pojistné skříni není nějaké relátko, které spíná el. obvod turba, nebo-li elektromagnetické ventily? Pokud ano, které to je, nebo jestli někdo nemá schéma. A ještě pokud by mi někdo zoodpověděl, co přesně dělá ta černá krabička, do které vedou všechny hadičky a z ní pak vede el. konektor - zatím nevím kam, nejspíš pod volant. Předem díky všem za reakce, vím, že tady nic moc nevyřeším, jen chci nasbírat informace a popřípadě tipy...rady. U rotačky jsem už jsem to měl zmaknuté, ale tady nevím úplně vše a do servisu auto určitě nedám, nepotřebuji aby mi tam nějaký lojza dával ihned turbo na repass jak to někdy býva, když to zřejmě nebude potřeba. PS: Diagnostika vyhodila chybu : 0665- Boost Pressure Regulation, P0299 - 000 - Control Range Not Reached. O víkendu ještě udělám log za jízdy, třeba to něco poví. Hlavně mě zajímá to réle pod volantem v pojistné skříni zda tam nějaké takové je, u O1 takové bylo a opravdu mi to vyřešilo kdysi můj problém, kdy také turbo nesepínalo po startu. Ještě jednou díky a omlouvám se, že jakoby plácám páté přes deváté - píšu to na rychlo. Edit: Tak už jsem přišel na to, že černá krabička, do které vedou hadičky je Blok magnetického ventilu, který řídí vše (což u starších rotaček dělali N18 a N75 ventily). A tento blok mi už asi dva měsíce po vypnuti motoru dost hlasitě bzučel, teď to nedělá, tudíž si myslím, že v krabičce něco odešlo a proto nespíná turbo po startu. Co myslíte, je to reálné? Blok je celkem drahý, cca 4tisíce, tak mám teď dilema zda měnit, či ne. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lukas_Herlik Odesláno Duben 6, 2017 Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 No u takovych veci se vyplaci resit je v servisu, resp. u nejakeho odbornika. Tohle je 50% na 50% kort u takove ceny bych to nezkousel nahodnou dedukci [emoji6] Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rostišrot Odesláno Duben 6, 2017 Autor Sdílet Odesláno Duben 6, 2017 Už jsem to nalogoval ve Vagu a jsem chytřejší, vše ukazuje na váhu vzduchu na kterou jsem vůbec nevsázel (turbo jede, ale nepatrně a hodně slabě) a váha dává o dost méně, než by měla - nahradím diodou za 2kč pro odzkoušení zda za to fakt může ona. A k mechanikovi? Opravdu ne...vždy jsem si pomohl své pomoci a relativně za pár korun. Nepotřebuji ať mi nějaký mechoš vymění např. podtlakovou hadičku a naúčtuje mi repass turba, i takové věci se bohužel stávají co vím z doslechu, proto raději spoléhám sám na sebe...jen to chce strávit chvíli času u PC a v garáži, ale chápu ne každý na to je, nebo má čas. Až danou věc dořeším, tak napíšu jak to dopadlo, třeba to někdy někomu pomůže :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomas6 Odesláno Duben 7, 2017 Sdílet Odesláno Duben 7, 2017 Prvně zkontroluj podtlakové hadicky! Nevím proč lidi kteří nemají ani základní povědomí o tom jak to má fungovat se do takových věcí pletou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jáchym Odesláno Říjen 16, 2024 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2024 Dobrý den, mám stejný problém. Jak jste ho vyřešil? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Říjen 17, 2024 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2024 (upraveno) Skus projit hadičku co de od krabičky dolú k bance turba už sem se několikrát setkal stim že byla prasklá překousnutá kunou https://www.club-opel.cz/viewtopic.php?f=150&t=496 Upraveno Říjen 17, 2024 uživatelem pavel71 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.