Přejít na obsah

stěrače nefungují

slaver36

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

Na octavii I ( 97 ) mi přestaly fungovat stěrače. Včera jsem normálně odstříkl a setřel, dnes ráno jsem ostříkl a už sem nesetřel. Mohl by mě někdo navést na nějakou cestu k hledání chyby ? Mám ji krátce tak to auto moc neznám. Když spustim stěrače, neni cítit ani náznak ... asi to bude chtít zkoušečku a zkoušet.

Možná nutno říct, že včera večer sem nabíjel baterku tím stylem, že sem odpojil - kontakt a nabíjel přímo v autě ( + bylo zapojene ) ... asi to nebyl nejlepší nápad ale bohužel.

Odkaz ke komentáři

Na pojistky jsem koukal, jsou OK, to dokazuje i to že ostřikovač funguje a je na stejné pojistce :) ... nicméně jsem téměř přesvědčený, že problém vznikl v elektrice pod volantem ... předchozí majitel byl pravděpodobně pěkné prasátko ... budu si hrát se zkoušečkou no :)

Prozatím si asi koupím tekutý stěrač - sice toho nejsem příznivcem ale potřebuju jezdit.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 roky později...
  • o 2 týdny později...

Nazdar vospolok. Nejdú mi predné stierače ani po výmene motorčeka. Poistky sú v poriadku. Octavia II r.v. 2006

Nedávno som mal totiž ľad na ramenách predných stieračov, čo som si bohužiaľ nevšimol. Po krátkej jazde som zapol stierače, motorček som síce počul, ale stierače sa nepohli. Zopakoval som to ešte tri krát a potom už motorček nebolo počuť. Neskôr som zistil, že prečo sa stierače nemohli pohnúť.

Teraz už počujem chod motorčeka, avšak stierače sa nehýbu. Tiahla stieračov som nepozeral, lebo tie mi boli menené pred dvomi rokmi a myslel som si, že keď sú nové, tak snáď niečo vydržia.

Vďaka

Upraveno uživatelem ivaral
v elektrike chyba zrejme nebude
Odkaz ke komentáři
před 31 minutami, Radas napsal:

Asi Ti nezbyde nic jiného než se podívat přímo na chod mechaniky samotné a chod motorku, to že jsou táhla měněné před dvěma roky neznamená že jsou v pořádku, prověř to a poté napiš výsledek pro ostatní

Poradíš mi prosím, že ako pri otvorenej kapote a keď som sám, preverím tie tiahla?

Odkaz ke komentáři

Jakože nevíš, kde je mechanizmus stěračů, tak ti nedoporučuju se v tom hrabat, svěř to raději nějakému mechanikovi. Ono to zase tak úplně jednoduchý není. Jak psal kolega, to, že to někdo měnil není zárukou ničeho. Dneska tam každej drbne nejlevnější šrot za 400, a dál neřeší. Pokud vím, originální sada mechanizmu stěračů stojí kolem 4000Kč. To používá málokdo.. Já když viděl ty levný aftermarkety, bych to na auto nedal. Futra plastový, bez ochrany proti prachu a nečistotám a podobně.. 

Odkaz ke komentáři
před 8 minutami, header009 napsal:

Jakože nevíš, kde je mechanizmus stěračů, tak ti nedoporučuju se v tom hrabat, svěř to raději nějakému mechanikovi. Ono to zase tak úplně jednoduchý není. Jak psal kolega, to, že to někdo měnil není zárukou ničeho. Dneska tam každej drbne nejlevnější šrot za 400, a dál neřeší. Pokud vím, originální sada mechanizmu stěračů stojí kolem 4000Kč. To používá málokdo.. Já když viděl ty levný aftermarkety, bych to na auto nedal. Futra plastový, bez ochrany proti prachu a nečistotám a podobně.. 

Prepáč, kde som písal že neviem kde je mechanizmus stieračov?!

Dnes som to mal všetko vonku a vymenil som motorček, pretože som si myslel že v ňom je chyba.

Odkaz ke komentáři

Chod, funkčnost táhel prověříš bez motorku, musí chodit volně, jakmile je mechanismus namontován ve voze s motorkem tak to zjistit nejde,

jakmile budeš mít mechanismus venku a prověřené táhla a jejich hladký chod tak namontuj motorek a zapoj mimo auto abys věděl jestli vše funguje, pokud bude vše fungovat tak vše slož do vozu,

Je třeba mít dobře nastavené táhla, aby nešly proti sobě, to se pak točit ani hýbat nebude,

Upraveno uživatelem Radas
Odkaz ke komentáři

Ďakujem za pomoc. Problém bol v podložke medzi motorčekom a tiahlom. Pôvodne som tam tú podložku nemal, avšak na zakúpenom motorčeku (z bazáru) tam bola taká tmavožltá plastová podložka. Tak som ju tam nechal, no ale práve kvôli nej sa mi prešmykoval hriadeľ, prenášajúci otáčky na tiahla stieračov.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...