Přejít na obsah

Porovnání spotřeby paliva Škoda Octavia


Ondrej1981

Doporučené příspěvky

Našel jsem článek, který mě velmi zaujal, na http://kralmotoru.cz/media/spotreba-paliva-skoda-octavia-porovnani-1-0-tsi-1-2-tsi-a-1-4-tsi-g-tec , kde porovnávají spotřebu paliva u tři typů benzínových motorů - 1.0 TSI, 1.2 TSI a 1.4 TSI G-TEC. Bezvadně v porovnání vyšel motor 1.0 TSI, u kterého je udávána spotřeba 5,4 litru ve městě, 3,9 litru mimo město a 4,5 litru kombinace město-mimo město. Dle tabulek je úspornější pouze dieselový motor 1.6 TDI s pohonem na přední kola. Nová 1.0 TSI má stejnou hodnotu točivého momentu jako výkonnější verze 1.4.TSI G-TEC na CNG a v nejvyšším výkonu ji dokonce překonává. Benzínový tříválec 1.0 TSI je dodáván se šesti stupňovou manuální převodovkou, v nadstandardu i sedmi stupňovovou převodovkou DSG samozřejmě za příplatek. A navíc má 1.0 TSI oproti 1.2 TSI nižší emise i spotřebu, vyšší maximální rychlost i lepší a pružnější zrychlení. Takže jestli váháte nad motorem, tak bych doporučoval 1.0.

Odkaz ke komentáři

A přesně takhle se nechají lidi oblbnout autory tabulkových článků a pak se diví. Reálná spotřeba bude jiná, dovolím si říct, hodně jiná, pokud už přehlédnu fakt, že do Octavie tříválec.

Už když porovnám ty hloupý diesely, tak s 2,0 jezdíme za méně než s 1,6. Tabulka taky říká něco jiného. H

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Ako teraz už bývalý majiteľ 1.4 TSI 103kw som neváhal a keď som dostal ešte v zime možnosť požičať si na 2 týždne 1.0 TSI 85kw, tak som túto možnosť aj využil. Jazdil som tie isté trasy ako s 1.4 TSI, v identickom režime (90% mesto, 10% mimo). Vypočítanou spotrebou som sa dostal o 0,22 litra na 100km menej, než s 1.4 TSI. Veľmi dôležité je, kde a ako sa s tým motorom jazdí - do mesta je to ideál, je dostatočne svižný a úplne bezproblémový. Neviem si však predstaviť voľbu tohto motora do nejakého auta, ktoré bude jazdiť najmä diaľničné kilometre - tam rozhodne vhodný nie je. Tvrdím ale, že tento 1.0 TSI 85kw je viac než dôstojný a plne použiteľný základný benzínový motor do Octavie. Jediné, čo ukáže čas, bude jeho spoľahlivosť po najazdení väčšej porcie kilometrov - tam si neodvážim byť prorokom.

 

Ak by som bol nútený vybrať si medzi 1.0 TSI a 1.6 TDI, tak bez váhania beriem 1.0 TSI. Neviem čo máte stále s tým, že je to trojvalec. No a čo, že je to trojvalec! Iný trojvalce nerobia? Aj keď je to trojvalec, stále má kultivovanejší chod ako nafťák. Vykašlite sa na predsudky, požičajte si ho na odskúšanie a potom si spravte názor sami :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...