Přejít na obsah

Klima málo chladí


DejvRS

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém s klimatizací na své Octě RS r.v. 2001.. Klima mi málo chladila, tak jsem byl nechat doplnit chladivo, udělali test těsnosti, a doplnili 760g. Ale druhý den jsem jel delší trasu, venku bylo 24°C a když jsem nastavil klimu na 18°C tak z výdechů šel jen mírně chladný vzduch a ventilátor hučel asi půl hodiny naplno, přitom dřív asi 3 roky zpátky se mi stáhl a pak jen tiše foukal a i ten vzduch se mi zdál chladnější. Kde může být problém?

Odkaz ke komentáři

Myslíš že v tom je problém? Aby tam nebyl takový ,,skok,,? Moc si to už nepamatuju ale před 4 rokama když jsem to auto kupoval tak v létě bylo i přes 30°C a měl jsem nastaveno 18°C a krásne foukal chladný vzduch a v autě byla zima, teď vůbec. Bojím se aby nebyl problém třeba v kompresoru, nebo v něčem dalším

Odkaz ke komentáři

Ten ventil vetsinou hlasi zavadu pouze, kdyz je klima prazdna. Uvidis co hlasi Vag, pripadne zkusit znovu doplneni - kolik chladiva ubylo.

A samozřejmě sedni do auta, dej Climatronic na LO a mackej rezimy Auto a Econ na stridacku. Vždy po zmacknuti Auto, by mel motor lehce jakoby skobrtnout a zvednout otacky. Pokud ne, bude spatna spojka na kompresoru.

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

 

Tady je video ze starsiho passata, ale princip stejny. V zime to topilo hodne, nebo jen vlazne?

 

Pokud se oloupe ten molitan, tak ta misici klapka neizoluje teplo/chlad a vzduch jde vicemene vlazny porad.

 

Vcera jsem mluvil s typkem pres klimy a ten kompresor ma pry maximalni zivotnost cca 250 000 km. Takze muze byt i kompresor uz horsi :-/

 

Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Prosím o radu, klima mi začala míň chladit, na diag mi to ukázalo chybu 01272(kód 37-10), vadný motor centrální klapky(V70).

Když jsem oddělal kastlik u spolujezdce, je vidět, že nemaká mísící klapka vpravo od větráku, to servo s ní nepohne, jen pocukává. Ale to zase není centrální klapka, která ukazuje chybu.

 

Takže nevím, jestli je chyba pouze u té mísící klapky nebo ještě musím hledat chybu u centrální klapky? A servo se musí nějak nastavit dignostikou?

 

P.S.: Problém objeven. Za prvé byl stržený servomotorek u klapky, ale u té venkovní/vnitřní oběh. No a díky tomu jsem zjistil, že mi od loňské "opravy" v servise, kdy mi měnili pouze O kroužek u ventilu, utekla skoro celá náplň. Takže jsem si to dal dohromady sám a už to zebe :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...