princes Odesláno Květen 27, 2012 Sdílet Odesláno Květen 27, 2012 Presne taky si myslim ze to je ten indicky ten naz bude vypadat tak jak je ted ten seat stoji u nas u autosalonu majtel ho ma toho noveho seata co bude vypadat jak skoda rapis akorad ma znak seat ve predu je v bile barve a vypada hoodne brutalne zkusim ho vyfotit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Květen 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 (upraveno) Chlapi: ted jsem měl půjčenou OII FL 2,0TDi a ta má na maxidotu teplotu oleje,dá se to nějakym způsobem dodělat(co nejlevněji) do auta? Mám verzi elegance a plný maxidot. A hlavně za kolik! Upraveno Květen 29, 2012 uživatelem romariooo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Květen 29, 2012 Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 To by mě taky zajímalo a třeba i tlak turba 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Květen 29, 2012 Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 marí sa mi,že existuje nejaká jednotka,ktorú pripojíš k maxi-dotu a nabehnem na ňom kopu ďalších dôležitých informácii(napríklad spomínaná teplota oleja) a stojí okolo 150€... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
krocan Odesláno Květen 29, 2012 Sdílet Odesláno Květen 29, 2012 měl jsem na mysli to venkovní světlo jak máš vedle terasových dveří (taková ta černá lucernička) jde vidět na té druhé fotce co si vkládal fasádu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 PolarFis od autopolar, jednou se tu dokonce resila hromad naobjednavka. Mel jsem to celkem zmapovany u toho produktu tenkrat bylo potreba mit urcitou motorovku aby to ukazvalo tlak turba. Ted maji uz nejakej PolarFis+ a PolarFis+ Advanced kterej umi menit nektery nastaveni auta ktery se normalne meni jen pres VAG a umi zajistit priklopeni pravyho zrcatka pri zarazeni zpatecky. Kdyby nekdo objednaval dajte vedet mozna bych se svezl. 134 a 185 EUR http://www.polarteam.net/en/16-pf02 edit: tak uz jsem nasel i srovnani 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Vasekk Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 Hodně dobrý. Asi bych vzal ten FIS+ a časem upgradoval na advanced. Předpokládám, že upgrade bude jen otázka přehrání softu v té krabičce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Květen 30, 2012 Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 nejspis jo upgrade prijde na 67 EUR ze jo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Květen 30, 2012 Autor Sdílet Odesláno Květen 30, 2012 Mluvil jsem s Rolbařem a je to tak.U OII FL to je prý otázka SW a jde to snadněji než u těch naších starších pleček :D Já bych do toho šel kdyby se někdo chtěl připojit,třeba ziskáme větší slevu ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 7, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 7, 2012 To by šlo,docela zajimavy autíčko i přes ty žluty světla dole ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Červen 7, 2012 Sdílet Odesláno Červen 7, 2012 (upraveno) Jj pěkná a koukal jsem že je na prodej Jinak bych do té "kouzelné" krabičky šel Upraveno Červen 7, 2012 uživatelem chipmann 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 8, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 8, 2012 Romane: nevíš kde je ten inzerát? Líbí se mi ty kola,asi R18? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Seda Odesláno Červen 8, 2012 Sdílet Odesláno Červen 8, 2012 Octavia na prodej tady to máš Romariooo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
michalRS2 Odesláno Červen 8, 2012 Sdílet Odesláno Červen 8, 2012 Tomason TN5 19" 8,5 šíře ET40 . To je moje auto :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 (upraveno) Chlapi: dotaz! Mám šanci obhájit parkování na fotce? Značka je pouze namalovaná na zemi ;) P.S foceno mobilem :) Díky za reakce(kladny) Upraveno Červen 20, 2012 uživatelem romariooo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 20, 2012 Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 pokud si neměl za oknem značku invalida, tak určitě ne.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 (upraveno) Fakt je že jsem ji úplně přehlidnul Petře: já mám právě pocit že musi být značení ještě před parkovacim místem,víš jak to myslím? Na tabuli dodatkové.Někde jsem to četl a je to asi i v pravidlech Upraveno Červen 20, 2012 uživatelem romariooo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Červen 20, 2012 Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 (upraveno) http://tn.nova.cz/zpravy/doprava/u-stani-pro-invalidy-musi-byt-i-svisla-dopravni-znacka.html Upraveno Červen 20, 2012 uživatelem ViktorMPI 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 20, 2012 Sdílet Odesláno Červen 20, 2012 tak jsem hledal, a asi to je v pořádku a můžeš tam stát.. (4) Na ploše vyznačené vodorovnou dopravní značkou č. V 10f smí zastavit a stát pouze vozidlo s označením č. O 1. Značka "Vyhrazené parkoviště pro vozidlo přepravující osobu těžce postiženou nebo těžce pohybově postiženou" (č. V 10f) je vždy doplněna značkou "Vyhrazené parkoviště" č. IP 12, kde je uveden symbol označení č. O 1.“ Jak plyne ze shora uvedeného, musí být svislá dopravní značka označující místo pro invalidy doplněna značkou vodorovnou téhož významu a opačně vodorovná značka musí být doplněna značkou svislou. Pokud by tomu tak nebylo, pak by uvedené místo nebylo řádně označeno jako místo pro invalidy a neplynuly by z ní související právní skutečnosti, např. v podobě možnosti sankce. To má zásadní vliv na ukládání zákazu řízení za stání na místě pro invalidy, když současná právní úprava za takové porušení počítá se zákazem řízení nejméně na šest měsíců. Pokud uvedené místo nebude shora uvedeným podmínkám vyhovovat, nelze považovat právní základ k uložení zákazu řízení za dostatečný a uložení trestu proto nehrozí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Viktor a Petr: to je přesně ono co jsem měl na mysli takže můžu být v naprostém klidu.Díky! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Ještě jsem někde četl, že ty namalovaný značky invalidy na zemi musí mít určitý rozměr a tahle malá to podle mě nesplňuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Dneska už za to nehrozí zákaz řízení, ale pouze pokuta ;) (8) Na vyhrazeném parkovišti pro vozidlo označené parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním postižením je vozidlům bez tohoto označení zakázáno zastavení a stání. (1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích f) při řízení vozidla 11. neoprávněně stojí s vozidlem na parkovišti vyhrazeném pro vozidlo označené parkovacím průkazem pro osoby se zdravotním postižením nebo v rozporu s § 67 odst. 4 neoprávněně použije parkovací průkaz pro osoby se zdravotním postižením při stání nebo při jízdě (4) Za přestupek se uloží pokuta d) od 5 000 Kč do 10 000 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. a), e) bodů 2 až 4, písm. f) bodů 2, 7, 10 a 11, písm. j) a podle odstavce 2, Jinak je zajímavý, že je sice zakázáno na místě pro invalidy zastavit i stát, ale postih je definován čistě za stání, takže teoreticky by se to dalo případně zkusit použít, že tam člověk nestál, ale pouze zastavil (což je v případě obchodního domu skoro pravda, jelikož zastavení je definováno jako doba nutná pro vystoupení či nastoupení osob nebo vyložení a naložení nákladu :D ) Pak by to byla pokuta max. za "jiné jednání": k) jiným jednáním, než které je uvedeno pod písmeny a) až j), nesplní nebo poruší povinnost stanovenou v hlavě II tohoto zákona. (4) Za přestupek se uloží pokuta f) od 1 500 Kč do 2 500 Kč, jde-li o přestupek podle odstavce 1 písm. f) bodů 1 a 4 a písm. k). Jinak ale stále platí, co už bylo řečeno (a co platilo i dříve), že musí být svislá i vodorovná značka m) „Vyhrazené parkoviště" (č. IP 12); údaje o tom, pro koho je parkoviště vyhrazeno, například název organizace, státní poznávací značka, symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku *11), a popřípadě v jaké době, jsou uvedeny na dodatkové tabulce; tyto údaje mohou být uvedeny i na značce místo nápisu, například „RÉSERVÉ", „TAXI", „BUS"; mimo dobu, po kterou je parkoviště vyhrazeno, smějí na takto označeném místě zastavit a stát i řidiči jiných vozidel, pokud to není jinak zakázáno; případný stanovený způsob stání se vyznačuje obdobně jako na značkách č. IP 11b až č. IP 11g; značka č. IP 12, kde je uveden symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku *11), označující parkoviště vyhrazené podle zvláštního předpisu *6a), je vždy doplněna vodorovnou dopravní značkou „Vyhrazené parkoviště pro vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou" (č. V 10f); značka ukončuje platnost značek č. B 28 a č. B 29, *11) Příloha č. 4 bod 1 vyhlášky č. 398/2009 Sb., o obecných technických požadavcích zabezpečujících bezbariérové užívání staveb 1. Symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku Symbol je čtverec modré barvy, na němž je vyobrazena bílou čarou stylizovaná postava sedící na vozíku pro invalidy. Nejmenší rozměry symbolu jsou 100 mm x 100 mm. (4) Na ploše vyznačené vodorovnou dopravní značkou č. V 10f smí zastavit a stát pouze vozidlo označené parkovacím průkazem označujícím vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou. Značka „Vyhrazené parkoviště pro vozidlo přepravující osobu těžce zdravotně postiženou" (č. V 10f) je vždy doplněna značkou „Vyhrazené parkoviště" č. IP 12, kde je uveden symbol zařízení nebo prostoru pro osoby na vozíku *11) O velikosti vodorovné značky jsem nikde nic nenašel...možná to je v nějaké související vyhlášce či normě o technickém provedení Rozměr byl akorát u toho označení invalidy na svislé značce. PS: Svislá dopravní značka by sama o sobě měla teoreticky platit vždy ve směru jízdy, takže jakoby "za sebe". Pokud je teda umístěna až za parkovacím místem, měla by mít ještě dodatkovou tabulku s šipkou, která by vymezila její platnost "dopředu". Ale o tom jsem zatím nikde nečetl, jestli to někdo zkoušel použít. (1) Svislá dopravní značka umístěná vedle vozovky nebo nad vozovkou platí pro celou vozovku v daném směru jízdy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Podle zásad dle ministerstva dopravy je minimální výška symbolu 1m tak to asi ten nahoře má :( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TOMCAT Odesláno Červen 21, 2012 Sdílet Odesláno Červen 21, 2012 Pozerám, že som ťa inšpiroval s nalepením nálepky clubu hehe. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 22, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Scajo: velmi dobrá práce! Díky! Tomcat: jak to myslíš? Já tu samolepku už mám snad tři roky :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červen 22, 2012 Sdílet Odesláno Červen 22, 2012 Podle zásad dle ministerstva dopravy je minimální výška symbolu 1m Mohl bys, prosím, hodit nějaký oficiální odkaz, kde to MD uvádí? Nebo je to nějaká jejich interní publikace? Protože by se to někdy mohlo hodit 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 23, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Pokuta se nekonala ;) Politicky jsem jim to vysvětlil :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 No co, videli invalidu, jen si zapomnel cedulku, tak ho nechali. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Červen 23, 2012 Sdílet Odesláno Červen 23, 2012 Mohl bys, prosím, hodit nějaký oficiální odkaz, kde to MD uvádí? Nebo je to nějaká jejich interní publikace? Protože by se to někdy mohlo hodit ZÁSADY PRO VODOROVNÉ. DOPRAVNÍ ZNAČENÍ. NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ. II. VYDÁNÍ První dodatek 0 Citovat Odkaz ke komentáři
romariooo Odesláno Červen 25, 2012 Autor Sdílet Odesláno Červen 25, 2012 Sice jsem řekl že už do toho starého křápu nenarvu ani kačku ale i přesto cca 200,-Kč do toho ještě jsem dal...bohužel ale nejsem první co to má.Chip byl rychlejší což mě teda pěkně sere :D Zadní nový znak 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.