Malawi_fish Odesláno Srpen 16, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2017 Ahoj, jaký máte názor na aftermarket díly renomovaných výrobců (TRW, ATE, Brembo,...) ve srovnání s originálem? Konkrétně řeším nákup brzdových destiček a tak bych si nechal poradit. Na originál deskách je označení TRW, takže mě to svádí vzít přímo TRW - cena je poloviční oproti originálu. Myslíte, že tam bude nějaký rozdíl ve složení směsi a tím pádem i jiný brzdný účinek? Nerad bych kvůli ušetřeným patnácti stovkám ztratil, myslím, že celkem slušný výkon brzd. Na druhou stranu, proč zbytečně vyhazovat peníze, pokud by vlastnosti byly podobné. Díky za každý názor. Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Srpen 16, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2017 originál je jen jeden, výrobci kteří dělají pro prvovýrobu nebo náhradní díly přímo do sítě, málo kdy mohou pod svoji značkou prodávat výrobek se stejnými vlastnostmi, zrovna u brzd je jiné složení brzdové směsy, osobně bych na internetu spíš zkusil sehnat originální díl za lepší peníze, přecijenom se tu bavíme o autě s aktuální hodnoutou 250t Kč a víc.... Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Srpen 16, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 16, 2017 Přesně.I když koupím ATE tak to není to ATE co jde do prvovýroby a tak je to se vším.Pár vyjímek existuje Odkaz ke komentáři
Malawi_fish Odesláno Srpen 17, 2017 Autor Sdílet Odesláno Srpen 17, 2017 Díky za reakce pánové, objednal jsem originál na CC:-) Taky si myslím, že originál je jen jeden, ale někteří uživatelé zase hájí jiný názor. Bohužel, nikde žádné přímé srovnání originál vs. aftermarket není... Odkaz ke komentáři
nixberg Odesláno Srpen 23, 2017 Sdílet Odesláno Srpen 23, 2017 Mne treba origo zadni kotouce zrezly na O3 po roce na prach. Dal jsem tam aftermarket od jednoho z jmenovanych vyrobcu a ani naznak rzi. Tolik u me k originalnim dilum z prvovyroby, alespon co se brzd tyce. Asi jsem mel jen smulu na dil. Odkaz ke komentáři
oblina Odesláno Září 17, 2017 Sdílet Odesláno Září 17, 2017 poznam automotive velmi dobre. JE velky rozdiel medzi originalom, ktory ide do vyroby, originalom, ktory ide do servisu a aftermarketom. Rozdiel je aj v case - napr platnicky vyraba viacero vyrobcov, hoci mozu byt oznacene ako original - a to aj v pripade, ak maju nalepku nejakeho konkretneho vyrobcu. Napr Brembo na skatuli nezarucuje, ze platnicky naozaj robili v zavode Brembo, a podobne. To je dovod, preco diel z vyroby vyrdzi takmer vzdy viac ako nahradny diel - hoci teoreticky originalny. Aftermarket je uz uplne mimo - to je len odhad a nahoda, ako blizko sa parametrami diel priblizi originalu, ktory ide do vyroby Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Září 18, 2017 Sdílet Odesláno Září 18, 2017 líp to napsat nejde :) Odkaz ke komentáři
Matrix Odesláno Září 26, 2017 Sdílet Odesláno Září 26, 2017 Ahoj a co mám tedy koupit , když oblina vlastně píše že co jde do servisu jako ND je také špatně (méně kvalitní) :) Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky