Lamica Odesláno Září 10, 2017 Sdílet Odesláno Září 10, 2017 Dobrý den, potřeboval bych radu. Při rozjezdech nebo prudkém přidání plynu vyletí bílý dým. Když jedu konstantní rychlostí třeba ve městě nebo tak tak žádný dým vidět není. Je nějaká vylučovací metoda abych zjistil jestli je to např turbo nebo něco jiného ? Předem děkuji. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Září 12, 2017 Sdílet Odesláno Září 12, 2017 Bily dym -> melo by to byt voda :-/ Zkus osahat hadice od vody, az ohrejes motor, jestli jsou tvrde. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Září 14, 2017 Sdílet Odesláno Září 14, 2017 Jde ti bily dym primo z kknce vyfuku nebo z motoroveho prostoru ci z pod auta? Odesláno z mého LG-D722 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kuk Odesláno Září 14, 2017 Sdílet Odesláno Září 14, 2017 Minuli týden to řešil můj známý. Odešlo mu turbo! Odesláno z mého SM-G800F pomocí Tapatalk Byl to čistě bílý dým jako mlíko bez zápachu. Jel z prace začalo to kouřit. Dojel domu zkouknul olej neubyla ani kapka. Pak jel na nákup a už nedojel. Kouslo se mu definitivně turbo a v tu ránu byl motor byl bez oleje. Vzal sem ho na lano do servisu. Repasované Turbo ho stalo 15 tis. včetně práce. Naštěstí když slyšel že se mu kouslo okamžitě vypnul motor,takze motor nezadrel. Jen řeknu že to byla octavia 1 nafta. Odesláno z mého SM-G800F pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Září 14, 2017 Sdílet Odesláno Září 14, 2017 Bílý dým u nafty je nespálená nafta ve výfuku. Tanky to používají běžně jako kouřovou clonu(viz. odkaz) Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mareo Odesláno Září 14, 2017 Sdílet Odesláno Září 14, 2017 Za 10 mas nove origo. Sada tesneni 1000.- a samo olej filtr Radeji nove nezli repas. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 13, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 13, 2017 Nechci zakládat nové téma protože problém mám stejný .. jedu přibrzdím motorem přidám prudce plyn a vyvalý se za mnou bílý dým. Taky se mi ztrácí olej ale motor je po GO a dělá to pořád .. dneska jsem měnil váhu vzduchu protože zlobila a cvičně jsem sundal hadice k ventilu odvětrání a bylo tam všude plno oleje .. je to normální ? Ventil je také nedávno dávaný jako nový .. I v hadici sání je vidět olej tam kde je připojeno odvětrávání .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 17, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2017 Ten dým je bílý nebo namodralý? Bílý by byla spíš voda. Máš měněný i ten PCV ventil pod sáním? Jinak nějaké množství oleje v té hadici je normální. Já mám na autě ten ventil pár měsíců, hadici od turba asi půl roku, tak se schválně podívám, jak to vypadá u mě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 18, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2017 Voda se neztrácí olej ano, takže to bude olejový dým ;) .. jinak PCV na odvětrání kliky je taky nový .. řeším to už pár let a olej se stále ztrácí a stále to zakouří když přibrzdím motorem a prudce přidám plyn .. už bych do toho nejradši kopnul :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 18, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2017 A v rámci GO se dělalo co? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 19, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2017 kroužky, generálka hlavy, ventilový sedla, ložiska kliky, + všechno co se běžně mění nebo bylo potřebovalo vyměnit. Už se to tu na pár místech řeší, pár lidí tu má stejný problém, ale řešení nikdo neví :) Já bych spíš potřeboval najít nějakýho fachmana, který těmhle motorům opravdu rozumí a bude vědět co s tím .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
shikaree Odesláno Říjen 19, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2017 neo: až takovýho člověka najdeš, tak sem dej kontakt. Profíka na 1.8T by bralo asi hodně lidí... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 19, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2017 Tak na tohle není potřeba znalec na 1.8T. Motor jako motor. Brácha má totožný problém na Golfu IV 1.4 16V, teď bude zkoušet měnit gufera na ventilech. Pokud se dělala poctivá GO, mělo by být vše v pořádku. Zjištění, proč motor bere olej, nemusí být vždy jednoduché na jakémkoli motoru (viz ten Golf). Já u předchozího auta řešil taky olej a po větším servisu se nic nezměnilo a to byla mimo jiné vyměněná hlava + pístní kroužky a vesele si to bralo olej dál. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Říjen 20, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2017 Zjistil jsi nakonec Ladiku, co ten olej bralo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 20, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2017 Tak na tohle není potřeba znalec na 1.8T. Motor jako motor. Brácha má totožný problém na Golfu IV 1.4 16V, teď bude zkoušet měnit gufera na ventilech. Pokud se dělala poctivá GO, mělo by být vše v pořádku. Zjištění, proč motor bere olej, nemusí být vždy jednoduché na jakémkoli motoru (viz ten Golf). Já u předchozího auta řešil taky olej a po větším servisu se nic nezměnilo a to byla mimo jiné vyměněná hlava + pístní kroužky a vesele si to bralo olej dál. Gufera to nebudou .. ty jsou nové v rámci generálky... Já mám podezření že to dělá podtlakový systém .. Je na tom divné to že zakouří jen když přibrzdíš motorem a prudce na to šlápneš .. a to ještě ne vždycky ale jen někdy .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 20, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2017 Nene, do auta mi pak nacouvali a nějak mě přešla chuť se v tom hrabat, tak jsem koupil Octu. neo: Já jen dával příklad, že to není o nějakém expertovi na 1.8T. A co turbo? Jinak bych asi prolezl hadice, různé ty ventily (pokud nejsou měněné, tak vyměnil oba ventily v PCV) atd, pokud máš 100% jistotu, že GO je poctivá a nic se nezanedbalo, tak to musí být něco kolem motoru. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 20, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2017 jj jistotu mám .. to dělal kamarád ten to dělá poctivě .. turbo jsme menil jako první ale dělá to pořád .. fakt už nevím .. Nechce někdo auto ? motor po GO super stav .. tachometr stočím na 150 tis :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 21, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2017 A kolik to bere na 1000km? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 21, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2017 litr to sezere asi po 1800 km 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 21, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2017 To málo není no. A co ty ventily v PCV systému, kdy jsou měněné? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 22, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2017 po generálce .. to je asi půl roku zpátky .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
LadikRS Odesláno Říjen 22, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2017 A nemůžeš mít nějak poškozený válec nebo píst, třeba můstek mezi kroužky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 22, 2017 Sdílet Odesláno Říjen 22, 2017 to ne při generálce to kontroloval je to prý v pohodě. Už je divný jenom to že asi před dvěma rokama to najednou začalo takhle žrát olej z ničeho nic .. před tím to nebralo, pak to najednou začalo. Bylo to pár měsíců po přestavbě na plyn. Už jsem se s tím tak nějak smířil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.