Přejít na obsah

Bílý dým

Doporučené příspěvky

Dobrý den, potřeboval bych radu. Při rozjezdech nebo prudkém přidání plynu vyletí bílý dým. Když jedu konstantní rychlostí třeba ve městě nebo tak tak žádný dým vidět není. Je nějaká vylučovací metoda abych zjistil jestli je to např turbo nebo něco jiného ? Předem děkuji.

Odkaz ke komentáři

Minuli týden to řešil můj známý. Odešlo mu turbo!

Odesláno z mého SM-G800F pomocí Tapatalk

Byl to čistě bílý dým jako mlíko bez zápachu. Jel z prace začalo to kouřit. Dojel domu zkouknul olej neubyla ani kapka. Pak jel na nákup a už nedojel. Kouslo se mu definitivně turbo a v tu ránu byl motor byl bez oleje. Vzal sem ho na lano do servisu. Repasované Turbo ho stalo 15 tis. včetně práce. Naštěstí když slyšel že se mu kouslo okamžitě vypnul motor,takze motor nezadrel. Jen řeknu že to byla octavia 1 nafta.

Odesláno z mého SM-G800F pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři
  • o 5 týdnů později...

Nechci zakládat nové téma protože problém mám stejný .. jedu přibrzdím motorem přidám prudce plyn a vyvalý se za mnou bílý dým. Taky se mi ztrácí olej ale motor je po GO a dělá to pořád ..

dneska jsem měnil váhu vzduchu protože zlobila a cvičně jsem sundal hadice k ventilu odvětrání a bylo tam všude plno oleje .. je to normální ? Ventil je také nedávno dávaný jako nový .. I v hadici sání je vidět olej tam kde je připojeno odvětrávání ..

post-20079-0-00317300-1507910025_thumb.jpg

post-20079-0-53184400-1507910037_thumb.jpg

post-20079-0-92312000-1507910049_thumb.jpg

post-20079-0-86212500-1507910082_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

kroužky, generálka hlavy, ventilový sedla, ložiska kliky, + všechno co se běžně mění nebo bylo potřebovalo vyměnit. Už se to tu na pár místech řeší, pár lidí tu má stejný problém, ale řešení nikdo neví :) Já bych spíš potřeboval najít nějakýho fachmana, který těmhle motorům opravdu rozumí a bude vědět co s tím ..

Odkaz ke komentáři

Tak na tohle není potřeba znalec na 1.8T. Motor jako motor. Brácha má totožný problém na Golfu IV 1.4 16V, teď bude zkoušet měnit gufera na ventilech. Pokud se dělala poctivá GO, mělo by být vše v pořádku. Zjištění, proč motor bere olej, nemusí být vždy jednoduché na jakémkoli motoru (viz ten Golf). Já u předchozího auta řešil taky olej a po větším servisu se nic nezměnilo a to byla mimo jiné vyměněná hlava + pístní kroužky a vesele si to bralo olej dál.

Odkaz ke komentáři

Tak na tohle není potřeba znalec na 1.8T. Motor jako motor. Brácha má totožný problém na Golfu IV 1.4 16V, teď bude zkoušet měnit gufera na ventilech. Pokud se dělala poctivá GO, mělo by být vše v pořádku. Zjištění, proč motor bere olej, nemusí být vždy jednoduché na jakémkoli motoru (viz ten Golf). Já u předchozího auta řešil taky olej a po větším servisu se nic nezměnilo a to byla mimo jiné vyměněná hlava + pístní kroužky a vesele si to bralo olej dál.

Gufera to nebudou .. ty jsou nové v rámci generálky... Já mám podezření že to dělá podtlakový systém ..

Je na tom divné to že zakouří jen když přibrzdíš motorem a prudce na to šlápneš .. a to ještě ne vždycky ale jen někdy ..

Odkaz ke komentáři

Nene, do auta mi pak nacouvali a nějak mě přešla chuť se v tom hrabat, tak jsem koupil Octu.

neo: Já jen dával příklad, že to není o nějakém expertovi na 1.8T. A co turbo? Jinak bych asi prolezl hadice, různé ty ventily (pokud nejsou měněné, tak vyměnil oba ventily v PCV) atd, pokud máš 100% jistotu, že GO je poctivá a nic se nezanedbalo, tak to musí být něco kolem motoru.

Odkaz ke komentáři

to ne při generálce to kontroloval je to prý v pohodě. Už je divný jenom to že asi před dvěma rokama to najednou začalo takhle žrát olej z ničeho nic .. před tím to nebralo, pak to najednou začalo. Bylo to pár měsíců po přestavbě na plyn. Už jsem se s tím tak nějak smířil :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...