Roman M Odesláno Prosinec 12, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2017 Zdravím všechny, brzy moje O2 (1.9 TDi BXE) oslaví skoro 300k km a podvozek už to začíná mít za sebou. Auto bylo na 17" Pegasusech a po bližším zjištění jsem zjistil, že na autě je originální sportovní podvozek. Rád bych se vrátil spíše k sériovému podvozku, otázka teď zní lze normálně tlumiče měnit, nejsou tam nějaké rozdílnosti v originálním a sportovním podvozku? Chtěl bych měnit jak tlumiče tak i pružiny. To snížení je sice hezké, ale pružiny jsou už taky dost unavené a zadek auta už si sedne když jen natankuju plnou nádrž a do kufru hodím 50kg - takže bída. Jde mi hlavně o možný problém v průměru předních tlumičů (55 vs 50) a možné pasti co na mě budou čekat při realizaci. Hodně jsem fórum prohledával, ale spousta témat již je starých a mohlo se hodně změnit (myšleno kvalitou tlumičů aj, nemyslím v technickém řešení :) ), proto bych byl rád o radu. Předpokládám že výměnu bych dělal komplet: tlumič, pružina, uložení tlumiče, prachovka, doraz. K tomu je ještě otázka jakou značku? Rád objednávám z cc-autodíly případně hanza-autodily. Našel jsem varianty: Bilstein, KYB a Škoda Economy. Co by jste doporučili? Děkuji za každou radu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 12, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2017 nejsnažší je zjistit, jaké máš přední brzdy jestli 280 = tlumič 50 nebo 288 = tlumič 55 a pak najít stejnou motorizaci, provedení a variantu, podle vinu pak obědnáš vše co potřebuješ ideální je originál, vydrží nejvíc, ale samo je dražší, víceméně jediná srovnatelná varianta je sachs (má vybrání u kola na sněžné řetězy) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Prosinec 13, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 13, 2017 Jedine original 0 Citovat Odkaz ke komentáři
fanynek Odesláno Prosinec 15, 2017 Sdílet Odesláno Prosinec 15, 2017 Taky sem vahal když mi tlumiče odešly zda original nebo nahradu po shlednutí a přečtení članku http://www.auto.cz/tlumice-perovani-na-skodu-octavia-ii-jsou-opravdu-na-to-same-auto-94337 sem jednoznačně rozhodl pro original 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roman M Odesláno Leden 15, 2018 Autor Sdílet Odesláno Leden 15, 2018 Ahoj, díky za info. Test z odkazu jsem také četl a jsem trochu nejistý koupí toho Sachsu. Máte s tím podvozkem dobré zkušenosti? Osobně si myslím, že skončím u Škoda Economy a bude asi nejlépe. Do origo se mi tolik nechce ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
15degren Odesláno Leden 29, 2018 Sdílet Odesláno Leden 29, 2018 bilesteinem taky nic nezkazíš však je tam škodovka montuje taky od prvovýroby 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TJ24 Odesláno Květen 6, 2018 Sdílet Odesláno Květen 6, 2018 Máte někdo zkušenost s kombinací tlumičů Bilstein B4 a pružin Eibach ProKit? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kermo Odesláno Květen 16, 2018 Sdílet Odesláno Květen 16, 2018 B4+sportové pruziny som zvazoval aj ja, nakoniec som dal koni str.t+pruziny lowtec 40/30mm a je to paráda, ked som mal origo tlmice a sport. pruziny nebolo to ono,dokonca sa mi zdá, ze teraz to lepsie pohlcuje mensie nerovnosti ako predtým. Tolko moja skusenost. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.