Tomikzacek Odesláno Duben 23, 2018 Sdílet Odesláno Duben 23, 2018 Ahoj, odešel mi asi alternátor na 1.8 turbo RS. Svítí kontrolka a napětí při nastartovaném motoru na baterce je 11,8. Na autě je 90 A. Doma má zánovní z TDI 120 A, Mohu je zaměnit? Nezničím baterku, nebo nebude se silnější alternátor ničit, když výrobce dal jen 90A. Díky za odpovědi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
noxik600 Odesláno Duben 23, 2018 Sdílet Odesláno Duben 23, 2018 Pokud bude sedět, směle do toho. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Duben 23, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 23, 2018 To uvidím až zítra demontuju a pak porovnám. ALternátor je blbě dostupnej, co vše se musí demontovat. Děkuji? nemyslím tím samo řemen, ale jestli škrtící klapka, nebo tak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Duben 24, 2018 Sdílet Odesláno Duben 24, 2018 Ale budeš muset zaměnit řemenice,TDI má volnoběžku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 24, 2018 Sdílet Odesláno Duben 24, 2018 Na sve 1.6 jsem mel na zkousku 120A altik z TDI, ktery ma volnobezku a nic jsem menit nemusel, altik normalne fungoval, jen ma uz KO loziska, tak byl hlucnej a sel teda ven. Nevim, cemu by melo vadit, kdyz se da altik s volnobezkou na benzinovy motor...? Volnobezka je prece jen od toho, aby pohltila razy od dieslovyho motoru, ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Duben 24, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2018 Někde jsem se dočetl, že tam dokonce i dávaj volnoběžku. Podle mě, pokud bude stejná, myslím tím bude mi pasovat na ní řemen, a bude stejně vystouplá, tak to nevadí? Má na to někdo jiný názor? děkuji. Popřípadě má někdo volnoběžku a měl s tím problém? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Tomikzacek Odesláno Duben 24, 2018 Autor Sdílet Odesláno Duben 24, 2018 Tak vyměněno. Pasoval přesně. řemenici jsem nechal z TDI. Vypadá to vše v pořádku a funguje jak má. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Duben 24, 2018 Sdílet Odesláno Duben 24, 2018 Jsem to rikal, ze altik s volnobezkou se muze dat na benzin... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Prosinec 11, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2018 Ahoj chlapi, dnes mi pravděpodobně odešel alternátor (minulý týden jsem měl vybitou baterii, dnes dokonce maxidot začal řvát, že altík nedobíjí a svítila kontrolka baterie). Chci se zeptat, mám 1.8T AUM - bude tam sedět altík například z 1.8T volkswagenu, nebo audiny ? Pasuje altík i z jiných motorizací ? Pamatuji si totiž, že když jsem měnil altík na staré octavii (1.6 74kW benzín), tak jsem koupil altík myslím právě z 1.8T a ten byl jiný v tom, že kladku měl trochu dále (nebo blíže), takže jakmile jsem nastartoval a ujel pár metrů - roztrhal se mi drážkový řemen. Děkuji za rady :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 11, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2018 Rekl bych, ze to bude stejny. Kdysi jsem zkusil dat 120A z 1.9tdi na mou 1.6 74kw (mam 90A) a vse normalne sedelo. Bohuzel byl ten silnejsi altik hodne hlucny (asi loziska KO), tak jsem vratil muj... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Super :) Jinak doufám, že to bude alternátorem. Je možné, že může být třeba jen vytahaný drážkový řemen ? Nebo třeba vadná autobaterie ? (Ta byla kupována cca rok, rok a půl zpět). Popravdě jsem to nekontroloval, stalo se mi to včera při cestě domů z volejbalu a už jsem neměl sílu cokoliv řešit. Ale jak říkám, minulý týden jsem měl vybitou baterii, po nabití baterie bylo auto bez problému, ale podle mě nabíjelo na "hraně", tzn. napětí z altíku bylo takové, aby nesvítila kontrolka, na druhou stranu ale nedobíjela dostatečně. Včera mi po nastartování kontrolka baterie normálně zhasla, rozsvítila se až ve chvíli, kdy jsem motor lehce vytočil (cca 2600 otáček) - pak najednou bum a svítila kontrolka. Po cestě mi zhasly xenony, začalo svítit ABS/ASR, Airbag a nakonec mi budíky neukazovaly ani rychlost. Naštěstí jsem ale dojel. Je to normální, že altík tedy může takto postupně "umírat", až prostě odejde úplně ? Chci se jen ujistit, zda jsem na něco nezapomněl :) Jezdím často krátké trasy, takže zkusím sehnat asi ten 120A, to nebude asi nic proti ničemu :) Do benzínů se ale od výroby dává nejspíš ale 90A, ne ? Díky moc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Vypada to, ze ti ten altik umrel (remen to nebude, ten se porad sponuje). Podivej se jeste na pojistky na baterce (ty plisky pod kabelama), jestli neni nektera vyhrata popr. prepalena. Silnejsi altik klidne muzes dat (z vyroby benziny maji vetsinou 70 nebo 90 Ah), ale nezapomen pak vymenit i tu pojistku na privodu od altiku za silnejsi. Pokud tam mas ted 110A, tak musis koupit 140-150A. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Paráda. Dnes si pojedu pro nový (jetý) altík. Sice 90A, ale je to taky z 1.8T 110kW. Je to ale z passatu b5, mají motor v motorovém prostoru otočený o 90° oproti Octavii, vadit by to ale nemělo ne ? Kód dílu je 06B903016D. Jak přijedu z práce, ještě pro jistotu zkontroluji tu pojistku, ale už jsem smířen s tím, že altík je K.O. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Podle me je motor stejnej, takze by to sedet melo. Cislo dilu nevim, takze ti podle toho nereknu, jestli bude sedet, ale jak jsem uz psal, podle me problem nebude. Odpoledne ale urcite mrkni na tu pojistku... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Majkl_ Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Ještě jeden dotaz ? Jsou různé typy konektorů k altíku ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Prosinec 12, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 12, 2018 Co vim, tak jsou 2 druhy konektoru, tj. s 1 dratem a s 2 dratama. Podivej se u sveho altiku, jestli jde do nej jen 1 drat... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
zebynemo Odesláno Leden 14, 2019 Sdílet Odesláno Leden 14, 2019 Zdravím, mám O I facelift 1,4mpi 16v 55kw 2001 odišiel mi alternátor. Netuším či to bol pôvodný alebo dáka náhrada. Bol tam 70A ale na skodadili.cz mi na moje auto našlo 90A samozrejme nechcem kupovať nový ale ako sa vyznat v starych? Čo tam pasuje? Je jedno ktorý z týchto, alebo ma čaká po kúpe dalšie nemilé prekvapenie? To čo je na obrázku tam bolo a toto mi núka https://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel/06b903018hx-alternator-90a-hella-21871.html 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Leden 15, 2019 Sdílet Odesláno Leden 15, 2019 Alternátory by měli být stejne až na ten konektor co máš na fotce kulatý. Jinak místo 70ky můžeš klidně 90 dát. Jen bych osobně nechal udělat repas svého nez kupovat někde starý u kterého nevíš jak na tom je... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pavlus Odesláno Leden 15, 2019 Sdílet Odesláno Leden 15, 2019 Pokud budeš dávat 90A tak budeš muset dát silnější pojistku od altíku k baterce. Měl by jsi tam mít cca 80A a dát tam myslím 100A. Je to v bloku na baterce. Odesláno z mého Huawei mate 10 pro pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Konny Odesláno Leden 15, 2019 Sdílet Odesláno Leden 15, 2019 Na 90A altik se dava 110A pojistka ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VAN3R Odesláno Září 22, 2019 Sdílet Odesláno Září 22, 2019 V 24. 4. 2018 at 19:59, Tomikzacek napsal: Tak vyměněno. Pasoval přesně. řemenici jsem nechal z TDI. Vypadá to vše v pořádku a funguje jak má. Demontoval si aj škrtiacu klapku aby si dostal von alternátor? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.