codek Odesláno Říjen 25, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2018 Zdravím, koupil jsem oktávku 1 kombajn a zjistil jsem, že brzdy brzdí tak jak by měli až na druhé sešlápnutí pedálu. Když třeba 2 minutky nebrzdím a pak potřebuji prudce zabrzdit, tak jde brzdový pedál úplně bez odezvy až tak k 80% (0%=nesešplápnutý pedál - 100%=pedál na doraz na podlaze) a až v posledních 20% dráhy pedálu to brzdí ale dost slabě. Zato když pedál zmáčknu jednou, třeba i rychle, a hned potom podruhé, tak na druhé šlápnutí brzdí už od 50% a brzdí krásně jak by mělo. Co jsem na to přišel tak si vždycky jednou zmáčknu (napumpuju) a brzdím až druhým šlápnutím :D šílenost Poradíte co s tím? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Pajaaa6608 Odesláno Říjen 25, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 25, 2018 Nejdriv se presvedc jestli nemam zavzdusnene brzdy. Odvzdusni brzdy a pak uvidis co dal. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 26, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 26, 2018 (upraveno) Já myslím že stačí to odvzdusnit a budeš mít vyřešeno... ;-) Pokud máš ABS tak idealne přez vag,kdyby byl náhodou vzduch v ABS Upraveno Říjen 26, 2018 uživatelem Spooky1 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 27, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2018 A ty to umíš Tome? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Říjen 27, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 27, 2018 Asi již vyměnit brzdovku,VAG není potřeba. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Spooky1 Odesláno Říjen 31, 2018 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2018 Miro: umím na OI... Martin: O tvých znalostech nepochybuji, ale jak jinak odvzdusnit ABS? Krom lítání někde po štěrku a brzdění aby se sepnulo čerpadlo? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ruzipa Odesláno Prosinec 17, 2018 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2018 Zkontroluj hlavne tesnost soustavy, me po 330 tkm a 15 letech praskla hadice u predniho kola pri dobrzdovani v křižovatce. Takze pokud mas nejakou hadici/spoj netesny, bude se to zavzdusnovat :-(Odesláno z mého PRA-LX1 pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
codek Odesláno Prosinec 17, 2018 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2018 Tak vyřešeno, uletěla mi vzadu destička takže mi měnili obě zadní brzdy i oba brzdiče (souhlasil jsem aby mi tam šoupli čínu), celkem 13 000Kč (Praha). Při opravě mi i odvzdušnili brzdy a už je to ok. Jen tu cenu rozdýchávám ještě teď. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin ASV Odesláno Březen 3, 2019 Sdílet Odesláno Březen 3, 2019 Pokud to ABS nerozebíráš,vzduch se tam nevrátí od kola. Klasicky nejdřív odvzdušnit ( výměna kapaliny ) a pak se uvidí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kovikovi Odesláno Červen 16, 2019 Sdílet Odesláno Červen 16, 2019 (upraveno) Tak se taky přidám. Auto pořád nebrzí i když je několikrát odvzdušněno, tak mi to připadá, že je to pořád zavzdušněné auto jezdí denně a na kotoučích je pořád takový film vis foto. Na kotoučích najeto cca 8-10 tisíc i destičky nové s kotoučema. Díky za nápady. Ještě přidám, že jsem měřil podtlak a ten je -0,8 takže podtlak funguje a na 3x šlápnutí to klesne na -0,6 tak podtlak je dobrý. začalo to dělat po výměně zadních třmenu z octavie RS Upraveno Červen 16, 2019 uživatelem kovikovi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.