Rolbař Odesláno Říjen 5, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2011 super práce Igore, takže ty měníš konfiguraci světel v interní eeprom BCM že? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 5, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 5, 2011 Áno, presne tak, na aktiváciu druhej hmlovky je nutný zásah do eeprom BCM. Dnes som odskúšal OII Tour MR2011 s BCM Mid+ 086J aj OII Elegance MR2012 s BCM High 087Q a funguje to na oboch! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
profor Odesláno Říjen 9, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 a teda ako sa zapne? či obe naraz? to prepínanie? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 9, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 9, 2011 Treba prepísať hodnoty v eeprom BCM. Dajú sa hmlovky úplne vypnúť, zapnúť pravá či ľavá, alebo obe. Ale jedine úpravou hodnôt v eeprom cez VAS, VCDS je na to krátke. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Říjen 19, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2011 Treba prepísať hodnoty v eeprom BCM. Dajú sa hmlovky úplne vypnúť, zapnúť pravá či ľavá, alebo obe. Ale jedine úpravou hodnôt v eeprom cez VAS, VCDS je na to krátke. Super práce,dáš návod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Říjen 19, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 19, 2011 Super práce,dáš návod. noo, co jsem tu tak vyčetl, tak hrabat se v eeporm BCM není zas taková sranda, jako zaškrtávat políčka ve VCDS 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kvido27 Odesláno Říjen 20, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2011 Taky bych měl zájem o popis zprovoznění mlhovky. Já se osobně v eeprom BCMka hrabat nebudu, to nechám na jinech. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 21, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2011 Návod je v podstate jednoduchý - v EEPROM BCM treba prečítať aktuálnu hodnotu na adrese 3073, pripočítať k nej 28h a túto novú hodnotu zapísať do adresy 3073. Ako som ale písal vyššie, cez VCDS sa to spraviť nedá, treba na to VAS! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 21, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2011 ono ani přes VAS to není tak jednoduché... jedna malá chybka a BCM nenávratně padne, takže Igor má v tuto chvíli monopol :) Ale jinak opravdu super práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Říjen 23, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2011 VAS není problém,ale jak vlézu do eeprom přes VAS.Nikde jsem nenašel volbu číst,zápis EEPROM.Mužete mně někdo nakopnout. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 23, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2011 Vo VASe je to schované pod voľbou "J519 - parametrizování konfigurace světel". Na to ale treba login, pretože inak žiadne hodnoty do EEPROM nenapíše Ja to riešim tak, že do VASu natlačím svoj upravený skript a potom cez voľbu "J519 - kódování nouzového brzdového svetla" natlačím do EEPROM požadované hodnoty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Říjen 23, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2011 Jo díky už jsem to našel,ale jak vyčtu akuální eeprom to nechce login,ještě kde najdu script pro kódování nouzového brzdového svetla -ve které složce.Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Duri Odesláno Říjen 23, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2011 Klobúk dole Igor 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Říjen 23, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 23, 2011 Nechce sa mi už dole do garáže, takže presne ti to nepoviem, ale súbor by mal byť v adesári C:\SIDIS\home\dat.cze\skoda_31\docs\t7\testprog, názov začína na "J519" a končí to "Notbremslicht". Súbory sú tam vždy 2, jeden obsahuje samotný algoritmus a v tom druhom sú len vytiahnuté texty. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ROMIK Odesláno Říjen 24, 2011 Sdílet Odesláno Říjen 24, 2011 Tu eeprom jde přečít bez loginu,šloby poslat ten script nebo název souboru abych to nemusel hledat. Ď 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 Tak mám spravený aj úspešne overený skript na aktiváciu druhej hmlovky Poskytnem ho zadarmo a každému, kto mi pošle odfotenú obrazovku z VASu vo voľbe "Správa", ktorým to bude aktivovať 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Listopad 1, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2011 strašne sa mi páči tvoj charakter! takýchto ľudí je dnes na svete veľmi málo a ešte raz ti dakujem za všetko,čo si zatiaľ pre mňa urobil :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest koudy_001 Odesláno Listopad 2, 2011 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2011 je nekdo v CR kdo to aktivuje? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Prosinec 8, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2011 Ten script vypadá asi takhle: @au_Wait_secs\L\S\K\N " TXLABEL16: "Auswahl - Adresse" TXEIN17: "\TGeben Sie die richtige Adresse ein: Z. B. \L\S\K\A3073\L\S\K\N in Dezimal (C01- Hexadezimal) " TXLABEL18: "Lesen" TXLABEL19: "Auswahl - Wert" TXEIN20: "\TGeben Sie die einen richtigen Wert für die Adresse \L\S\K\A%eprom_adresse_soll_dec\L\S\K\N in Hexadezimal ein. Z. B. \L\S\K\A1F\L\S\K\N Aktuelle Zustand: Adresse Dezimal:\L\B\K\N%eprom_adresse_soll_dec\L\S\K\N Wert Hexadezimal:\L\B\K\N %eprom_wert_ist_hex\L\S\K\N " TXLABEL21: "Bestätigung" TXFRAGE22: "\TWollen Sie folgende Parametrierung durchführen? Adresse Dezimal:\L\B\K\N %eprom_adresse_soll_dec \L\S\K\N Altes Wert Hexadezimall: \L\B\K\N%eprom_wert_ist_hex \L\S\K\N Neues Wert Hexadezimal:\L\B\K\N %eprom_wert_soll_hex\L\S\K\N " TXLABEL23: "Speichern" TXMELD24: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD25: "\T Celý: "J519 - Lichtkonfiguration" TXLABEL2: "" TXLABEL3: "Versionsabfrage" TXMELD4: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD5: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD6: "\T @au_Wait_secs\L\S\K\N " TXLABEL7: "Auswahl" TXFRAGE8: "\T@option_waehlen\L\S\K\N 1. Steuergerätversion abfragen (Test step wiederholen) 2. Test weiterführen 3. Ende Teile Nr.: \L\B\K\N%geraete_nummer \L\S\K\N Hardwarenversion: \L\B\K\N%hw_version \L\S\K\N Softwarenversion: \L\B\K\N%sw_version\L\S\K\N Codierung: \L\B\K\N%code_alt " TXBUT9: " 1." TXBUT10: " 2." TXBUT11: " 3." TXLABEL12: "Versionsabfrage" TXMELD13: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD14: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD15: "\T @au_Wait_secs\L\S\K\N " TXLABEL16: "Auswahl - Adresse" TXEIN17: "\TGeben Sie die richtige Adresse ein: Z. B. \L\S\K\A3073\L\S\K\N in Dezimal (C01- Hexadezimal) " TXLABEL18: "Lesen" TXLABEL19: "Auswahl - Wert" TXEIN20: "\TGeben Sie die einen richtigen Wert für die Adresse \L\S\K\A%eprom_adresse_soll_dec\L\S\K\N in Hexadezimal ein. Z. B. \L\S\K\A1F\L\S\K\N Aktuelle Zustand: Adresse Dezimal:\L\B\K\N%eprom_adresse_soll_dec\L\S\K\N Wert Hexadezimal:\L\B\K\N %eprom_wert_ist_hex\L\S\K\N " TXLABEL21: "Bestätigung" TXFRAGE22: "\TWollen Sie folgende Parametrierung durchführen? Adresse Dezimal:\L\B\K\N %eprom_adresse_soll_dec \L\S\K\N Altes Wert Hexadezimall: \L\B\K\N%eprom_wert_ist_hex \L\S\K\N Neues Wert Hexadezimal:\L\B\K\N %eprom_wert_soll_hex\L\S\K\N " TXLABEL23: "Speichern" TXMELD24: "\T@au_Wait_secs\L\S\K\N " TXMELD25: "\T @au_Wait_secs\L\S\K\N " TXLABEL26: "Lesen" TXLABEL27: "Aktuelle Zustand" TXFRAGE28: "\T@si_Wollen_Sie_den_Test_weiterfuehren\L\S\K\N Adresse Dezimal: \L\B\K\N%eprom_adresse_soll_dec \L\S\K\N Wert Hexadezimal: \L\B\K\N%eprom_wert_ist_hex \L\S\K\N " _STEPTABLE_: "Step_16; 567 Select_14; 1357 Step_18; 1732 Step_10; 2535 Step_17; 2654 Step_11; 3072 Step_15; 3253 Step_12; 3427 Step_14; 3958 Step_13; 4378 _GLOBAL2_; 4552 " 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Prosinec 8, 2011 Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2011 Áno, je to časť - každý skript sa skladá z 2 súborov, v jednom je samotný algoritmus a v tom druhom sú texty, ktoré sa majú vypisovať. Algoritmus je rovnaký pre všetky jazykové mutácie, zmeny sú len v súbore s textami, ktoré sú preložené do toho ktorého jazyka. Moja ponuka stále platí - v BA aktivujem osobne a zadarmo (bonboniéry a kvety nepijem, mám ale rád Milku Toffee Wholenut ), alebo pošlem skripty, keď dostanem spomínaný screenshot. K danému VASu musí byť prístup na úrovni administrátora, inak tam tie upravené skripty nejdú dostať! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ferda25 Odesláno Duben 26, 2012 Sdílet Odesláno Duben 26, 2012 Tak otestováno....nejen VASem lze. A ve Strakonicích to umí taky... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
160R Odesláno Duben 26, 2012 Sdílet Odesláno Duben 26, 2012 Ja zostávam verný VASu, po SK aj CZ už behá vcelku dosť áut s oboma zadnými hmlovkami A ak si nájdem čas a dotiahnem to do konca, tak konečne pôjde vypnúť aj kontrolu žiaroviek B) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
1.6 DSG Odesláno Srpen 31, 2012 Sdílet Odesláno Srpen 31, 2012 Tak otestováno....nejen VASem lze. A ve Strakonicích to umí taky... Prosím pěkně, kde ve Strakonicích ??? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roubic Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 Zdravim mam velkej dotaz da se na octavia 2 fl zapnout druha mlhovka jako u o2 mam cooding calculator 3.0 ale tak jsem ti nenasel a i lcode ale tak jsem nenasel tu jednotku asi mam nejaky stary neporadil by nekdo nebo kde stahnu do lcode nejaky ty labels nebo jak to je diky moooc :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
p2p Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 ne neda.... musi se preprogramovat BCM... Lepsi varianta natahnout drat.. ale osobne by jsem te nechtel potkat na silnici... to je pekna kravina zaple dve mlhovky a nedej boze za pekneho vecerneho pocasy... to je na zabiti... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roubic Odesláno Listopad 1, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 1, 2012 Tak to chtel mamci bracha jezdi nemecko a tam jsou preh kolikrat velky mlhy tak se me ptal jestli to jde ale nebylo to spatne pri fakt hnusnem pocasi ale nevadi nejde a nekdo aspon nejaky ty labels do lcode na tuhle mrchu abych kouknul co to umi ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Da sa to len cez BCM, tiez to mam (otazka par sekund), dobra vec ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ViktorMPI Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Mnoho moderních aut má aktivované obě zadní mlhovky včetně Superbu II, podle mě je lepší být vidět jako dvoustopé vozidlo a pokud vím, tak za pěkného večerního počasí se mlhovky nezapínaj. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
omicron Odesláno Listopad 2, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 2, 2012 Presne tak, i ja si ji nechal aktivovat, nevim proc by to mela byt "kravina", vetsina vozu svetove produkce ma obe (pokud jsou vybaveny zadnimi mlhovkami), jen nekolik automobilek naopak pred casem prisly z nejakych podivnych duvodu s tim, ze aktivuji jen jednu. Zadni mlhovku zapinam zcela vylucne v huste mlze, ci extremnim desti ci snehu, a v tom pripade bych byl nerad zamenen za nejake jednostope vozidlo... Chapu neci obavy, ze to oslnuje pri nevhodnem pouziti, ale v tom pripade to je jedno, zda-li oslnuje jen ci dve... Mimochodem, sama automobilka je pro nektere trhy aktivuje obe, ta pouha jedna je opiceni se po koncernu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Roubic Odesláno Listopad 3, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2012 já jsem pak zjistil že se to už řeší byla to moje chyba :/ omluva taky jsem četl že se to dá přes BCm ale zase takový expert nejsem a mám pouze klon hex takže ani nevim jestli to podporuje :/ A ani nevim co BCM je abych řekl pravdu mám jenom Lcode a cooding calculator a tak jsem to nenašel :D ale nevíte kde seženu nějaký popisky na octavia FL ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.