Přejít na obsah

Druhá zadní mlhovka


Doporučené příspěvky

  • o 7 měsíců později...
  • o 9 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o měsíc později...

Přišel už někdo na to jestli ta druhá mlhovka u FL jde zprovoznit? Ptal jsem se v jednom Škoda servisu a tam mi technik řekl,že by to možná šlo,když to bude podporovat BCM,ale že oni neví,co která jednotka umí nebo ne... Případně,že by se to nějak propojilo drátem...

Odkaz ke komentáři

Nie, kódovaním sa to bohužiaľ stále nedá. V BCM sa hmlovka automaticky zapne podľa toho, ako sa nakóduje riadenie - pravostranné alebo ľavostranné.

 

A skúsil som aj to ťažné - takže ak je pripojený príves, tak sa hmlovka na aute nerozsvieti, svieti až na prívese :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Svetlá sa od FL nastavujú cez tzv parametrizáciu. Je to množstvo adries a hodnôt v nich uložených. VCDS to zatiaľ nijak rozumne nepodporuje, vie len priamo do byte 18 uložiť nejakú konkrétnu hodnotu. Pri čítaní hodnoty byte 18 cez VCDS sa vždy vráti hodnota 0, preto je aj problém zistiť, aké hodnoty sú tam zapísané - dá sa to jedine cez VAS. Zatiaľ chýba presný popis, čo ktorá hodnota znamená, navyše pre rôzne verzie a indexy BCM sú hodnoty pre to isté rôzne. Inak s priamou editáciou byte 18 odporúčam byť veľmi opatrný, BCM sa zvyknú zablokovať a pomôže jedine výmena za nový nepoškodený kus!

Pre zaujímavosť, v prílohe sú hodnoty konfigurácie svetiel z mojej OIIRS MR2011...

param_1.jpg

param_2.jpg

param_3.jpg

param_4.jpg

Odkaz ke komentáři

vcdskem bych se konfigurace světel moc nedotýkal, je to nejen kódování jak psal igor, které naoko zůstává stejné, ale i změna používání eprom BCM jednotky.

Třeba pokud máte jednotku 087D která podporuje i LED denní svícení u RS, tak to nejd ejen nakódovat, musí se změnit konfigurace světel - používání eprom a pokud se s tim moc blbne, tak se eproma začne přepisovat chaoticky a vypadne z toho auto ala vánoční stromeček (dáš blink, svítí zpátečka apod.) :(

Odkaz ke komentáři

A co třeba to třeba otrocky prokáblovat z levého světla jako na OI, když už někdo bez té druhé mlhovky nemůže žít?

Jasně, není to úplně sofistikované řešení hodné tak chytrého auta jako je OII, asi by tam bylo potřeba dát nějaké diody aby se nemíchaly proudy ve větvích mlha/brzda, ale mělo by to fungovat...

EDIT: akorát jsem se díval do schémat tak z centrální jednotky tak vedou vodiče průřez pouze 0,5 sqmm, tak aby se třeba nehřál...

Upraveno uživatelem Kajman
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

V prílohe je video ako dôkaz, že predsalen ide tú druhú hmlovku aktivovať :pivo: Zatiaľ to mám overené len vo svojom aute s BCM High 087J MY2011, zajtra budem mať možnosť overiť to v ďalších FL a dám vedieť výsledok.

Bohužiaľ, VCDS je na aktiváciu druhej hmlovky nepostačujúce, je nutný VAS. V autorizovanom servise to nespravia, pretože do VASu treba nahrať upravený skript parametrizácie BCM. Skript mám zatiaľ len ja, keďže som jeho autorom :wub:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...