stejski Odesláno Duben 3, 2020 Sdílet Odesláno Duben 3, 2020 Ahoj před barákem máme na parkovišti hrboly a někdy se stane když zastavim auto se zařazenou 1.rychlostí tak auto cukne (malinko popojede) joko kdyby proklouzla spojka. Někdy taky když jedu kolem 50km/h tak auto jakoby pocukávalo. Když mírně šlápnu na pedál spojky tak z pedálu je cítit vibrace (bez plynu pedál nevybruje). Diaknostika nic nehlásí. Myslíte že to je spojkou? Je to Octavia Tour r.v. 2012 najeto 94000km a ještě nebyl vyměněn rozvodovej řemen 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hado Odesláno Duben 3, 2020 Sdílet Odesláno Duben 3, 2020 Nazdar, to na tej jednotke sa mi snáď na každom aute už veľa krát stalo 😄 Honda, Audi, Fiat aj Octavia II. Nikdy som to neriešil - podľa mňa je to normálne a nieje to problém. Ani tie vibrácie mi neprídu zvláštne - motor sa točí, sila sa prenáša, pokiaľ to nieje že ti vibruje celé auto podľa mňa je to ok - netreba nechávať nohu na spojke a je to 🙂 Možno skúsenejší z fóra budú mať niečo k tomu. Rozvody rozhodne odporúčam, keď nie vymeniť aspoň pozrieť opticky v akom stave sú remene. Po tých 8 rokoch už budú mať čosi za sebou. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
noxik600 Odesláno Duben 8, 2020 Sdílet Odesláno Duben 8, 2020 Jsou to vibrace motoru. Mám od autoškoly zvyk mít nohu nad spojkou a když ji položím na pedál , tak cca 2cm jde bez odporu, pak začínají vibrace a až potom funguje spojka a její odpor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Duben 8, 2020 Sdílet Odesláno Duben 8, 2020 To je dosti špatný zvyk. Nevědomky si můžeš nohu o spojku opírat a tím ji zbytečně namáhat, pak vzniknou vůle. Každá spojka ale zabíra jinak, záleží na motoru a jejím opotřebení. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.