han.ji20 Odesláno Únor 28, 2010 Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 tak tak..... ten motor nedopadne dobře Nevím no, znám člověka co tak jezdí od novoty ... je to 97ka taky 55kW ... má tam 220 tisíc motor jak nový, olej nežere, puvodní rozvody a dokonce i spojka ... Jinak je to starší pán z velehradu ... podnikatel ... s těma rozvodama je to moc... ale te spojce se fakt divím ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 28, 2010 Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 podle mě magor....a o tom si myslete ch chcete....když neudělá rozvody.....a ještš když takhle jezdí.....musí to mět zakarbonované a jíné až hrůza....to je těžké podtáčení! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Únor 28, 2010 Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 Nevím no, znám člověka co tak jezdí od novoty ... je to 97ka taky 55kW ... má tam 220 tisíc motor jak nový, olej nežere, puvodní rozvody a dokonce i spojka ... Jinak je to starší pán z velehradu ... podnikatel ... s těma rozvodama je to moc... ale te spojce se fakt divím ... No ty rozvody blázen :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 28, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 Hmm tak 1500ot. na pětku je extrém, ale když tu byla řeč o čtyřce...čtyřka a 50Km/h na tachu=1500ot. Taky ji tak občas polechtám, ale jen v obci na dlouhé rovině, nebo mírném kopečku dolů-pokud je tam stoupání, nebo ostřejší zatáčky tak hodím za tři :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Únor 28, 2010 Sdílet Odesláno Únor 28, 2010 a ještě řekni že od novoty neměnil ani olej.... :P :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Hmm tak 1500ot. na pětku je extrém, ale když tu byla řeč o čtyřce...čtyřka a 50Km/h na tachu=1500ot.Taky ji tak občas polechtám, ale jen v obci na dlouhé rovině, nebo mírném kopečku dolů-pokud je tam stoupání, nebo ostřejší zatáčky tak hodím za tři Jakou máš převodovku? Asi máš dlouhou. Rozhodně nejezdím na 1500 ot. A přes vesnice nejezdím za tři. Ty máš asi novější octu s jinou převodovkou. Dokážou jezdit rychleji než ty starší kousky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Nevím no, znám člověka co tak jezdí od novoty ... je to 97ka taky 55kW ... má tam 220 tisíc motor jak nový, olej nežere, puvodní rozvody a dokonce i spojka ... Jinak je to starší pán z velehradu ... podnikatel ... s těma rozvodama je to moc... ale te spojce se fakt divím ... A to je jako pravda??? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Je to pravda, bílá oktávka , má ji pán z Velehradu a slouží mu velice dobře... neměnil by ...jinak oleje mění pravidělně ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Hmm tak 1500ot. na pětku je extrém, ale když tu byla řeč o čtyřce...čtyřka a 50Km/h na tachu=1500ot.Taky ji tak občas polechtám, ale jen v obci na dlouhé rovině, nebo mírném kopečku dolů-pokud je tam stoupání, nebo ostřejší zatáčky tak hodím za tři No jako nevím jak vy ostatní ale já mám při 50-55 na 5 ku mezi 1500-1600 otáčkama ... na 4 ku když jedu 50-55 tak něco přes 1800 otáček ... spíš ty jezdíš slabých 50 ... a já slabých 60 no :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 to bych tomu autu nemohl udělat jed na 1500ot. podnikatel s 13let starym autem..asi se mu moc nedaří :) magor co má zakarbonovaný motor a pak fakt nejede a pooooolamu se rozjíždí při výjezdu z města(typický brzdič) a to že mu drží spojka....nemá to zas tolik výkonu aby ji oddělal... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 No jako nevím jak vy ostatní ale já mám při 50-55 na 5 ku mezi 1500-1600 otáčkama ... na 4 ku když jedu 50-55 tak něco přes 1800 otáček ... spíš ty jezdíš slabých 50 ... a já slabých 60 no ;) Tak nějak, já spíš jezdím přibližně 60tkou na čtyřku. Ale rychlost je ve skutečnosti nižší a otáčky se blíží k 2000 ot. :) Jak říkám, záleží na typu převodovce, mám krátkou a má větší sílu. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 to bych tomu autu nemohl udělat jed na 1500ot. podnikatel s 13let starym autem..asi se mu moc nedaří magor co má zakarbonovaný motor a pak fakt nejede a pooooolamu se rozjíždí při výjezdu z města(typický brzdič) a to že mu drží spojka....nemá to zas tolik výkonu aby ji oddělal... Ono taky záleží o jaký jde motor. Atmosferická nafta tyto otáčky normálně využívá... naproti tomu HTP už začne skučet a vydávat zvláštní zvuky pod 2000ot. Nemyslím že by se to dalo nějak paušalizovat co je podtáčení. Záleží na motoru. Taky neříkám že tak jezdím pořád. Spíš to používám na rovinky, kde to stačí jen lechtat skoro bez plynu. 1,6 55Kw díky konstrukci s těmito otáčkami nemá problém. Naopak točit ji pořád na 6000ot. nemá vůbec žádný smysl. Ten motor je kostruován prostě do nižších otáček :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Jakou máš převodovku? Asi máš dlouhou. Rozhodně nejezdím na 1500 ot. A přes vesnice nejezdím za tři. Ty máš asi novější octu s jinou převodovkou. Dokážou jezdit rychleji než ty starší kousky. Člověče nevím jaký je tam typ převodovky. Dělaly se tři typy převodů pro 1,6 55Kw: CZE, DRY, DUT Mrknu na to až bude chvilka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Karátek Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Podívej se určo. Ale bude jiná než mám já. A s těmi otáčkami se mi to nezdá, sice jede na 1500 ot, ale nejel bych na ně dlouho. Motor jede v pohodě ve 2000 ot. dlouhodobě a točím do 4500, když potřebuji. Ještě jsem se nedostal k 6000 ot. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Březen 2, 2010 Sdílet Odesláno Březen 2, 2010 Já mám DRY , a to je jaká, krátká nebo dlouhá? :) Taky motor nevytáčím a jezdím do 2000 a úplně v pohodě, samozřejmě se musí jednat o rovinku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Květen 31, 2010 Autor Sdílet Odesláno Květen 31, 2010 (upraveno) Tento víkend byl docela dobrej zápich Kamarád ke mě přišel na návštěvu omrknout jeden stařičký hudební nástroj, který jsem renovoval a když jsme doprohlíželi nástroj ta mi začal okukovat v garáži Oktu. Ne že by ji neznal - viděl ji pár dní po tom co jsem ji koupil. Takže jsem mu řakl ať si ji moc neprohlíži protože je nemytá, nečesaná :D , nevysávaná a nic moc nového jsem na ni neudělal. A on povídá "člověče jsem si ti pořídil oktávku taky". Zůstal jsem stát s otevřenou hubou Jezdí léta v Puntu první generace. Pořád mudroval jak si koupí do budoucna buď retro Fiata 500, nebo Pandu a.... najednou si pořídí Oktu Důvod jeho volby byl ale opodstatněný. Změnil zaměstnání a sem tam musí jet do práce po dálnici cca 150km. Říkal že s Puntem to bylo na dálnici fakt o držku. Vedle prolítla Audina a málem ho to odfouklo :D Jednoho dne ráno se šel jen tak z čistý zvědavosti podívat k autorizovanému prodejci tady u nás a nejdřív se bavili o nové Fabii, ale tu kvůli ceně a ztrátě hodnoty nového auta celkem ani nechtěl. Tak mu byla nabídnuta na zamyšlení ojetá Octavia :P No hádejte jaký asi motůrek? Správně - 1,6 55Kw, červená, GLX, rok výroby 2000, první majitel, serviska, najeto cca 86 000Km :D A tak ji koupil. Zajel na čumendu k původnímu majiteli, zjistil že byla garážovaná a servisovaná a Km sedí. Je teda fakt, že mě, když ji kupoval teď na začátku roku v zimě, nedal ani vědět. Býval bych tam šel s ním a trochu bych ho donutil udělat něco s cenou. 109 000Kč mi připadá trochu přitáhlé za vlasy, ale zase vzhledem ke stavu a najetým Km by se to dalo překousnout. Domluvili jsme se na nějaké konzultaci, protože si ji chce trochu projít, zkontrolovat(brzdy), vyčistit(motor) a přeci jen já ji znám za ta léta trochu důvěrněji Takže další AEE v okolí a já o něm celou dobu neměl ani tušení :( Tak si počkám až mi ji doveze ukázat, zkusím ho pak nahlodat, aby hodil fotky sem na fórum. Pěkných AEEček není nikdy dost a podle toho co popisoval tak to bude celkem fešanda Upraveno Červen 1, 2010 uživatelem TomášT 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 1, 2010 Sdílet Odesláno Červen 1, 2010 Mno pekne! Kamarát má konečne poriadne auto a zo správnym motorom ! No keby som narazil ja na nejaký vážne dobrý kúsok tak by som do toho možno išiel aj zas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 1, 2010 Jedno AEE ti nestačí? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 1, 2010 Sdílet Odesláno Červen 1, 2010 nie:D ! Ale naozaj chcem ešte jednu. Chcel som ju kúpiť už minulý rok ale ... kríza:D! Otázka je len motorizácia no. Mal by to byť benzín. Otazka je len aký? Vidím to asi zas na 1.6 ale asi 75kW, samozrejme sen je 1.8T najlepšie RS (to auto mi nedá spať proste ) ale ....kríza:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 1, 2010 krize nekrize...aut jsou mraky. To já spíš uvažoval o nějakém "veteránu"..."klasiku" nebo něco takového....Golf cabrio, případně starší Méďa - třebas 123 "piáno" ...prostě mazel pro radost a AEE na práci 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 1, 2010 Sdílet Odesláno Červen 1, 2010 Máš na mysli niečo na výkendové výlety a tak že jo. Taká felícia zo 60 - tych rokov tak to by som si vedel predstaviť ! Už len vyhrať loto ! Inak máme doma rozrobenú Octaviu 1962, ale to je skôr otcova záležitosť. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 2, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 2, 2010 Feldu má dneska kde kdo. Je to hezký auto, ale... Mě se spíš líbí starší mercedesy, nebo nějaký to cabrio... :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 3, 2010 Sdílet Odesláno Červen 3, 2010 No to ja zas mercedes moc ee. Ale ten trojkový golfík cabrio to by sa mi páčilo ;) ! Robilo sa to aj ako 2.0 GT? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 3, 2010 Sdílet Odesláno Červen 3, 2010 tak sem se pokoušel hledat, ale cabrio v GT ani GTI se nedělalo.. každopádně 2litr se tam dával, ale asi jen ten 8V 85kW.. ale ještě zkusím pohledat ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
VSemi Odesláno Červen 3, 2010 Sdílet Odesláno Červen 3, 2010 do trojkového golfa GT se dával 2,0 85kW............a v tom kabriu byl taky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 3, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 3, 2010 v tom zeleným cabriu je 1.8 8V 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 3, 2010 Sdílet Odesláno Červen 3, 2010 Tá 1.8 bola tiež 55kW nie? To asi nebol najlepší motor? či? Ja by som asi skôr ten 2.0 bral 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Červen 4, 2010 Sdílet Odesláno Červen 4, 2010 1,8ka má buď 55 nebo 66kW jsou 2 varianty :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červen 4, 2010 Autor Sdílet Odesláno Červen 4, 2010 je tam 66Kw verze na takovýho drobka by to aj mohlo stačit. Ona 1,8 8V 66Kw nejede špatně. Vezl jsem se jednou v Toledu starší generace a docela dobrý. Kdyby se dávala do Octy, tak bych ji bral. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Červen 6, 2010 Sdílet Odesláno Červen 6, 2010 Aha. Takže to je 8V, som myslel, že či to nebol nejaký predchodca AGN - ka . Čo si ty inak myslíš o AGN-ku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.