Přejít na obsah

Zatékání vody do prostoru podlahy - LZ

ALEDOL

Doporučené příspěvky

Dobrý den, 

prosím vás o radu, už téměř rok na to nikdo nemůže přijít.

Vozidlo (Octavia - sedan - 1.6, 74kw) mám již dva roky a zhruba od loňského listopadu se začlo dít, že při dešti se nějakým způsobem dostává voda na podlahu, ale vždy pouze pod sedačkou řidiče, tedy v zadní části, na levé straně a nikde jinde. 

Mám sice střešní okno, ale to je uzavřené dobře, protože strop mokrý není, okna těsní dobře také, zkoušel jsem to několikrát intenzivně v bezkontaktní myčce. V servisu mi izolovali levé zadní dveře, ovšem bez úspěchu, voda tam teče dál. Trochu dostávají dveře od karoserie, ovšem pouze vzadu a sedačka také není nikdy mokrá, vždy pouze koberec. 

Když auto stojí na suchém povrchu po dešti a má uvnitř vodu, kape z něj ven, tudíž mě ještě napadlo, jestli se to tam nedostává spodem za jízdy, ovšem, zrovna dnes celou noc auto stálo a stejně tam je voda a těžko tam nateklo spodem za stání. Dnes jsem odtud dostal téměř 7 litrů vody, takže opravdu to není zanedbatelné množství. 

Jediné místo, kde se objevuje voda, kromě zmiňovaného místa, tak je při otevření LP a LZ dveří na jejich prazích.

Má někdo nějaký nápad? Auto jde zhruba za 5 dní na servisní prohlídku, tak bych jim tam rád řekl, co by mohli ještě zkusit, když ani je nic nenapadá. 

Třeba nějaké odtokové kanálky nebo tak něco? 

Děkuji všem!

IMG_20200926_201650.jpg

Odkaz ke komentáři

Mám tady jeden dotaz spojený s předchozí radou, po případě dotaz na další nápady. 

Mokro je skutečně jen na podlaze, ani na prazích a dneska dokonce ani na dveřích. 

Nemůže to tam jít někdy zepředu? Či zevnitř? Ze spoda? Už opravdu nevím. 

Přikládám fotky. 

PS: Dveře trochu nedoléhají, nechám to seřídit, ale nemyslím si, že to by byl ten problém. Taktéž tu gumu nechám napružit k autu, ale to by bylo mokro i jinde, kdyby to šlo odtud, ne? 

IMG_20200928_145559.jpg

IMG_20200928_145108.jpg

IMG_20200928_145124.jpg

Odkaz ke komentáři

Na všechno se podívám osobně, i to předám do servisu, ale pořád si říkám, že kdyby tam teklo třeba oknem nebo pantem víka kufru, že by asi byla vidět i nějaká cesta, kudy tam zatýká, tj. že by nebyla mokrá jen ta podlaha samotná.

Spíš si říkám, jestli tam nemůže téct úplně někudy jinudy, jestli tam třeba není vyústění něčeho v těch místech. 

Protože znám vícero lidí, kterým z neznámých důvodů zatýká zrovna na tohle místo, a nejedná se jen o Octavie. 

Odkaz ke komentáři

Když se to dostane pod pirellku , tak to na špatně těsnícím místě (většinou v ohybu) projede na vnitřní stranu a tam to jede pod plastem takže to není vidět . První kapka se ukáže za dlouho ale pak je to jak knot.

Tím pantem , jak jsem psal nevím jak u sedana , ale u kombíka to většinou kape do kapsy kufru. 

Spojem střechy mi zatejkalo u feli, 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 roky později...

Dobrý den, už asi 3 měsíce řeším úplně stejný problém a jsem z toho na větvi. Mám úplně stejnou Octavii v sedanu, dokonce stejná barva i motor. Voda na podlaze za řidičem a trochu i u řidiče, ale za řidičem bylo opravdu jezero. Zkoušel jsem už takových věcí a pořád jsem to nevyřešil. Jak jste to vyřešil? Čím to bylo? Už jsem opravdu beznadějný.

8441DCCA-3E27-41E6-A807-B1F77583A2A3.jpeg

Odkaz ke komentáři

Skontroluj si tú fóliu pod tapecom vo dverách, spodok býva časom už odlepený a voda stekajúca po skle z vonku neodtečie vybraním vo dverách von, ale po fólii dvermi ide dnu. Nová fólia, nemusí byť origo, stačí presne obstrihať hrubšiu, napríklad od fóliovníka. Na dvere nalepiť obojstrankou a dolu natiahni húsenicu sanitárneho tmelu  odolný voči vode okrem toho vybratia pre vodu. Je približne v polovici. Prilepiť a nech sa roztečie kde chce. Po štyroch rozobratiach dverí a neúspešnom pátraní  konečne pokoj. Postupne urobené na všetkých dverách. 

Upraveno uživatelem Čudlo
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...