Přejít na obsah

Jaká kola zvolit na Octavii 2013?


Han

Doporučené příspěvky

zdravím, mám doma tuhle 2013 1.8tsi dsg v bazaru mi dali za to ze nejede vodní čerpadlo na nezávislého topeni tyhle RS 17 kola ale ja je nemůžu vystát byli k tomu pouze zimní 17 takze sem to bral na přístí léto bych chtěl koupit nějaké pěkné kola něco už mám vybráno ale nevím jakou šířku kola jestli 8.5 nebo 9.5 má s tím někdo zkušenosti co se tam vleze? Pneu by byli 225/40 R18  IMG_20200928_172014.jpg.e793eb5979477b45ce43429699bc9bd7.jpg

Odkaz ke komentáři

@Han kdyz ses tak chytrej mohl jsi rovnou napsat ze nevis jakou sirku kola v kombinaci se spravnym ET zvolit, dokonce bys mohl vzit do ruky vodovahu a zmerit si kolik tam je mista abys sis dokazal spocitat jaka kombinace se tam asi tak vleze, nebo dohledat kola ke kterym se prodavaji typove listy na zapsani kol do VTP spolu s odpovidajicimi rozmery taky neni takovej problem. Nejvic bys ale inteligentici za me projevil kdyby jsi tohle tema dal do sekce podvozek pripadne i vyuzil nektere z temat ktere tam uz je. Ale vis co ja tohle tema za tebe tam presunu a tobe bych poradil si projit par webu vyrobcu/prodejcu kteri jsou certifikovnani na to aby vystavili typove listy a tam zjistis jake jsou tam bezne kombinace sirky disku, ET a pneu ktere lze na OIII dopsat

Odkaz ke komentáři
před 2 minutami, Radas napsal:

@Han zatím jsi zde v tomto vlákně dostal informace k tvému dotazu na maximální úrovní znalostí ostatních, tak nechápu co nemá pro Tebe cenu.

Jen sem chtěl vědět jestli 8.5 nebo 9.5 technický průkaz si umím přečíst 

Odkaz ke komentáři

Tady jde o to, že tobě se sice nelíbí zalezlý kola ale řešíš tady jestli 225 obout na 8,5 nebo 9,5. 

Pak tu mimochodem prohodíš, že ET bude tedy určitě 40. 

To je jak kdyby ses ptal jestli barák z cihel nebo ze dřeva, že už víš, že topit budeš koksem...

 

Nejdřív si srovnej v hlavě co chceš a pak polož otázku jako člověk. 

Jak to tady bylo řečeno, pokud nechceš origo kola, tak si najdi výrobce podle svého gusta a téměř každej výrobce má konfigurátor ve kterém ti prozradí co na tvoje auto lze bez problémů použít, nebo co dokážou zhomologovat...

Ono když si nastavíš tvrdý parametry ET40 a guma 225 tak věř, že moc na výběr mít nebudeš. 

Ano předfacelift má celkem úzkou zadní nápravu ale to se dá pořešit homologovanejma podložkama a s origo kolama na tom budeš jako facelift..

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Tak na geometrii nezjistí vůli v čepech nebo tyčkách řízení...  Možná by bylo lepší zajet do jiného servisu, kde ví co dělají. Odhalit vůle v řízení a celkově na částech nápravy by měl být základ! 
    • To mne bohužel nenapadlo.. tipoval sem to na ty čepy jelikož sem to auto nedávno kupoval. Také je mi divné že mechanik na geometrii nic špatného nezjistil, řekl jen že geometrie je ok já sedl do auta a žádná změna..krom té geometrie sem mu předem zmiňoval i tu vůli řízení.. 
    • Ahoj, často je i vůle v tyčkách řízení, tak je dobré měnit s čepy i tyčky. To by měl ale dobrý mechanik zjistit ještě před opravou! 
×
×
  • Vytvořit...