Přejít na obsah

1.6 55 KW - škubání při zatížení (3000 ot+ , 4.-5. rychlost)


Fryw

Doporučené příspěvky

Ahoj. Chápu že takto na dálku je to spíš věštění z křišťálové koule, ale třeba to bude někomu povědomé, tak se zeptám. V poslední době vnímám nějaký problém na mojí octavii. Jde o škubání (citelná chvilková ztráta tahu). Pomůže pustit plyn a znovu sešlápnout - v krajním případě, ale někdy to přejde samo. Tak rok zpět jsem vnímal opravdu mírné "poškubávání" při vytáčení motoru ve vyšších rychlostech, nic zásadního, tak jsem to ignoroval. V poslední době se to ale projevuje mnohem výrazněji. Typicky když se třeba napojuji na dálnici a je třeba motor více vytočit, když zrychluji třeba na 4. rychlostní stupeň na 80km/h+, tak motor na moment úplně ztratí tah. Někdy to dokonce připomíná až cuknutí, kdy při rozjezdu rychle pustím spojku. Nestává se to vždy, ale je to tak 50:50. Při rozjezdech nebo vytáčení motoru na nižší převodové stupně to nepozoruji. Pokud jedu klidně a motor skoro vůbec netočím tak je vše v pořádku. Auto startuje bez problémů a chod na volnoběh je v pořádku. 

Mám diagnostiku a neukazuje žádnou chybu. Na protokolu z TK je uvedeno "mírná netěsnost na výfuku". 

Nějaké nápady na co se zaměřit? 

díky

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Po delším pozorování a najetí pár stovek km jsem se zaměřil na pozorování ručičky a musím říct, že v moment, kdy auto zaškube/přestane táhnout, tak se ručička nijak výrazně nevychyli na žádnou stranu. Taky musím říct, že se mi závada za poslední dobu projevila minimálně. Rozhodně to není tak, že by se při každém tahu závada projevila...a třeba při prudkém rozjezdu a akceleraci 1.2.3 vůbec...

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...

Tak nepomohlo. "Vesele" škubalo dál. Dal jsem na rady kamaráda a použil aditivum na čištění vstřiků. Nevěřil jsem tomu, že by šel problém vyřešit "chemickou" cestou. No, každopádně do téměř prázdné nádrže jsem dal aditivum a dotankoval do plna. Prvních asi 150 km to občas škublo. A pak už těch necelých 600 km co najedu na nádrž nic. Už tam mam třetí nádrž (s aditivem) a vůbec to neškube.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...