Přejít na obsah

nebliká jedna strana při otevíraní a zavírání dálkou.


czscorpio

Doporučené příspěvky

Zdravím,přestala mi problikávat pravá strana vzadu i vepředu při otevírání a zavírání dálkou. Auto jsem koupil před 4 roky v Německu. Je to škoda octavie 1,6 74Kw rok výroby 1998 sedan,všechny okna a zrcátka v elektrice. Trochu jsem si to tady pročítal než jsem se odvážil hodit dotaz,ale musím to zprovoznit.Takže, nejdřív jsem si zjistil co mám za řídící jednotku řídící jednotka: 1J0 959 799 L, Komponent: 0W Zentral-SG Komf.0002 a podle toho co tu je psáno, tak neumí dálku. Ale jelikož mám dálku ,tak je tam namontované nějaká univerzální centrálka. Odendal jsem kryt u pedálů a zjistil jsem, že bíločerný vodič ,který vede do sloupku A je obnažený na cca 1cm a jeden zelený vodič je obnažený na konci a nikde neumístěný(viz přiložené foto).Tak se ptám, než udělám nějakou blbost, nemohl být ten zelený propojený s tím bílo černým vodičem. A nebo mi mě mohl někdo navézt jak je to správně zapojené, aby problikávaly obě strany při zavírání a otevíraní dálkou. Ještě tam je uplně vlevo hnědý vodič, který je protáhnut do pojistkovky, kde je nezapojený a má obnažený konec. Tak by mě zajímalo, kam patří tento vodič. Jinak od začátku co jsem auto koupil, tak mi od začátku při scenování VAG-COM adresy 46  hlásí chybu 01329 - Datova sbernice komfortniho systemu v nouzovem rezimu.,kterou jsem doteď neodstranil. Předem díky za jakoukoliv radu.

20210314_115414.jpg

20210314_115500.jpg

20210314_115601-001.jpg

Odkaz ke komentáři

Zjisti si barvu dratu ktera de na tu funkční stranu co blika 

U oktavky sou to draty černo bilej a černo zelenej většinou to je zapojený u páčky blinkrú 

Na tý uni dalce sou pro blinkry dva draty stejné barvy nebo je tam jeden a je to pomoci diod rozdeleny na levou a pravou stranu

Pokud maš dva draty a ta jedna strana - vystup z ty uni dalky by nešla lze to pomoci diod rozdvojit z toho funkčního vystupu a přepojit tak aby chodili obě strany 

 

Upraveno uživatelem pavel71
Odkaz ke komentáři

Ahoj a díky za odpověď. Před chvíli jsem přišel z rachoty, tak jsem jen narychlo nakoukl před panelákem k té dálce co je tam vlastně zapojené. A zjistil jsem, že 2 žlutočerné z dálky jsou připojené na kostru pod volantem. Červený vodič je přes vlastní pojistku veden nevím kam. Dva hnědé kabely jdou přes vlastní pojistky do sloupku A, bílý vodič jde přes vlastní pojistku do sloupku A. Nakonec je tam ještě zapojený bíločerný vodič, který jde taktéž do sloupku A(viz přiložené foto). U páčky směrových světel kabely z dálky nejsou připojené. Tapecírunk ve dveřích u řidiče jsem už nestihl sundat, neb začalo poprchávat, tam jsem vše musel rychle dát do kupy, aby bylo auto pojízdné. 

20210317_152843.jpg

20210317_152929.jpg

Odkaz ke komentáři

Díky za návod, jak budu moc tak se na to vrhnu. Taky jsem trocha pátral a pomocí strýčka Google jsem něco našel. V zásadě se to neliší od tvého návodu. Jen v zapojení blinkrů u páčky směrovek jsem našel poznámku na jednom foru, že může být zapojeno ve sloupku A, že si tím co to montují  ulehčují  práci. A to bude můj případ. Proto jsem to zapojení nenašel u té páčky směrovek. Teď trocha hapruji  s nohou, tak jak se dám dohromady, jde se na to. Ještě mám komfortku v nouzovém stavu, tak budu muset prolézt kabely u dveří. Ale ještě jednou ti dík za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Tak dneska jsem před panelákem rozhodil plasty a dohledal napojení hnědých vodičů. Byly napojené ve sloupku A u řidiče rychlospojkami. Na první pohled nic špatného jsem neviděl, rozebral jsem rychlospojky prostříkl  je a zase dal dohromady. A ejhle ,blinkry jdou. Takže se tam asi za ty roky co se to dělalo dostala oxidace a proto to nešlo.

Takže ještě jednou dík všem za snahu a trpělivost mi pomoci při hledání problému.😉

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...