Paul74 Odesláno Březen 18, 2021 Sdílet Odesláno Březen 18, 2021 Zdravím, neví tu někdo, jak přesně funguje spínání světla v kufru? Světlo mi sepne někdy po několika sekundách, někdy nesepne. Na maxidotu se otevření kufru zobrazuje vždy a správně. Demontoval jsem zámek z víka kufru, v němž je spínač ovládající podání informace maxiku, že je otevřený/zavřený a zapíná/vypíná osvětlení v kufru. Pokud jsem vodiče v zástrčce spojil/proklemoval manuálně, fungovalo světlo v kufru bezchybně. Stejně tak i info na maxiku. Zkoušečkou jsem propískával i kontakty na zámku a simuloval oba stavy zámku a vše absolutně bez problémů. Jakmile ale zapojím zástrčku do konektoru, přestane zap/vyp. světla v kufru fungovat. Napadla mě jediná možnost, zda nemoho být kontakty ve vypínači "unavené" a může být v sepnutém stavu i tak moc velký odpor, že Comfortka si myslí, že je vlastně vypínač rozepnutý a proto nepustí do světýlek v kufru proud. Neměřil jsem totiž odpor mezi kontakty v zámku, jen jsem je propísknul a nekonečný odpor tam nebyl. Nevím, jak velký odpor zkoušečka vyhodnotí, že je vlastně obvod rozepnutý. Je moje úvaha správná, nebo mám hledat příčinu někde jinde? Shnilé kontakty ve štekru v levé kapse (jako u kombíků) jsem nenašel, neboť jsem na takový štekr ani nenarazil. Předem díky za fundované odpovědi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 19, 2021 Sdílet Odesláno Březen 19, 2021 Ked nieco zistis daj vediet. Mne to robi podobne, raz svieti a raz nie, no zatial som to neriesil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Paul74 Odesláno Březen 19, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 19, 2021 Výsledek sem určitě pověsím [emoji6]Odesláno z mého Redmi Note 8T pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tomiq07 Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 pridavam sa... raz zopne po par sekundach, inokedy vobec... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
OziToretto Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 A zobrazuje se vám na maxidotu, že máte otevřený kufr? Mám stejný problém, ale kufr mi nezobrazí ani maxik a auto si myslí, že je pořád zavřené. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 Maxik mi to ukazuje vzdy. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 Můžu potvrdit zabrazení otevřeného kufru na Maxidotu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Paul74 Odesláno Březen 20, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 Ten spínač v zámku je jakoby dvoustupňovej. Při zavírání kufru prvně dojde k vypnutí světla a posléze k signálu maxidotu, že je kufr zavřený. Při otevírání je postup opačný. Zřejmě budeš mít vadný ten spínač v zámku.Odesláno z mého Redmi Note 8T pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
hado Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 (upraveno) Chlapi podobne, zapne sa svetlo vždy, ale až po pár sekundách 🙂 kufor sa na budíkoch rozsvieti vždy Upraveno Březen 20, 2021 uživatelem hado 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Březen 20, 2021 Sdílet Odesláno Březen 20, 2021 Jak psal kolega výše, u Octavia II předFL pomohla až výměna zámku. Mikrospínače na maxidot a osvětlení fungují samostatně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Paul74 Odesláno Březen 22, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2021 Tak jsem proměřil kontakty spínače a potvrdilo se mi, ze i po sepnutí (okruh pro svetlo kufru) tam stále byl odpor ca 20 ohmů. Takže nutná výměna. Kontakty pro maxidot byly v pořádku.Odesláno z mého Redmi Note 8T pomocí Tapatalk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Březen 22, 2021 Sdílet Odesláno Březen 22, 2021 Co treba presnejsie vymenit? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Paul74 Odesláno Březen 22, 2021 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2021 Vymenit se musí celý zámek neboť je to snýtované. Kvůli bezpečnosti zámku nebudu fuserit a roznytovavat a zase snýtovávat... Spíš uvažuji, že bych proklemoval ten obvod maxiku a svetla v zástrčce a bylo by to spínané současně. Domnívám se, ze beztak jsou oba obvody pouze signální/nesilové.Odesláno z mého Redmi Note 8T pomocí TapatalkEdit: proklemovat kontakty se nedoporučuje, aby náhodou neodešla Comfortka. Takže došlo na výměnu zámku a problém je tímto odstraněn. Zámek jsem ze zvědavosti kuchnul a fotky přikládám. 1 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.