Přejít na obsah

Chyba alternátoru?


Stesticek

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás všechny. Mám na Vás prosbu. Už delší dobu pozoruji, že mě asi nějak zlobí alternátor. V autě mám namontovaný PolarFis. Ráno, když vyjíždím z panelákové garáže, tak než nastartuji, tak mi na budíku ukazuje stav baterky 12,3V. Při staru spadne na 10,9V. Po nastartování je tam 14,1V. Rozjedu se, vyjedu ven a jedu na pohodu. Rozsvícená světla a puštěné rádio + kamera. Než najedu na Jižní spojku, tak jedu sídlištní silnicí. Po najetí na Jižní spojku mi to trochu kolísá 14,1V - 14,3V. Zatím vše ok. Odpoledne nebo k večeru jedu z práce a po nastartování 14,1V a buď se drží na 14,1V nebo stoupne během jízdy na 14,4V - 14,5V nebo klesne na 13,9V - 13,8V. DNeska to byl ale nějaký extrém. Jedu ze Spořilova na Prahu 8 Libeň přes centrum. Nejenže to bylo od Nuseláku totálně zacpané, ale alternátr mi začal nějak padat. Úsek dlouhý 9km jsem jel 80 minut. Co se týče alternátoru. Když jsem vyjel, tak na altíku bylo 14,1V. Přijel jsem ke koloně a při volnoběhu (rozsvícená světla, rádio, kamera) altík ukazoval 13,8V. Než jsem se dokodrcal do Libně, tak to spadlo až na 13,2V na volnoběhu. Při jízdě to bylo jen 13,6V. Když jsem přijel domu, tak jsem měřil baterku a měla 12,8V po vypnutí motoru. Dal jsem jí teď pro jistotu na nabíječku. Může jít do kopru altík nebo regulátor. Mám Octavii II. předfacelift. Předem moc děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
před 9 hodinami, Mildee napsal:

Mě se to chová relativně podobně, klasicky kolem 14,1V-14,3V kolem 13,8 nebo 13,9V jsem taky kdysi zaznamenal, ale mám pocit, že to byla delší trasa nebo nějaký neobvyklý režim, k tomu co jezdím. Doporučuju míň sledovat Polar, vadnoucí altík poznáš bezpečně i bez něj.

Děkuji za odpověď. Mě ale vyděsilo to, že včera ,,kolonový úsek" od Nuselského mostu až k Národnímu muzeu jsem jel 50 minut a během této doby to padalo z 13,8V na 13,2V. To je mi právě divný.

Upraveno uživatelem Stesticek
Odkaz ke komentáři

Ahoj. Vzhledem ke koloně tak se stává že při volnoběhu altik nedává skoro všechny mají otáčky kdy začínají dobíjet někde kolem 1600 1800 pokud jedeš na volnoběh všechny spotřebiče jedou z baterky další věc nové auta nedobiji vůbec pouze z kopce a při zaraženým kvalitu.Toto je ohledně emisí menší odběr méně emisí.

Upraveno uživatelem Tomdlouhan
Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...