Přejít na obsah

Žárovky H4 (Osram, Philips...)

Konny

Doporučené příspěvky

jinak třeba je mít na paměti,že žárovky stárnou tzn. že ikdyž neprasknou tak jejich intenzita klesá stářím. Takže po výměně žárovky kolikrát člověk žasne jaký tam měl bludičky,nemluvě o čistotě světel. A zde dva zajímavý články na dané téma

http://www.atmag.sk/clanky/poradna/silnejs...7d79802a1250ed1

http://www.atmag.sk/clanky/poradna/silnejs...7d79802a1250ed1

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem si dneska nakonec pořídil Osram Night Breaker, protože jsem v okolí nesehnal žádné Philipsy. Ještě jsem s nima nejel, takže nemůžu říct jak svítí, ale věřím že dobře (rozdíl oproti SilverStar tam určitě je). No a asi příští měsíc si pořídím denní svícení, tak snad mi ty žárovky chvíli vydrží... :palec:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravím všechny,

Než jsem vyměnil origo čiré světla za devileye od sonaru měl jsem NB a byl jsem s nima nadmíru spokojený. Jsem z 90% noční jezdec a troufnu si tvrdit ze NB jen malý kousek zaostavaji za xenony alespon co se viditelnosti v noci týče. Koupil jsem je schválně v OBI pro případ, kdyby se náhodou potvrdily předpoklady o životnosti. Jedna žárovka asi po roce odešla (myslim si že za to může ale ta maxi dioda v potkávacích světlech co narušovala tepelny okruh potkavaci H4 NB) zašel jsem celou sadu do OBI reklamovat a za 30dnu jsem dostal dve nové žárovky. Jo málem bych zapomněl měl jsem podle návodu na skodaoctavia.cz připojene mlhovky jako denni sviceni. Na popojíždení po městě to uplně stačilo a policajti mi na to nikdy nic neřekli :palec:

Dal jsem je i přítelkyni do Felicie a nemuže si je rovněž vynachválit, říká že když vidi kdejaky reflexni proužek na vzdalenost 500m cítí se mnohem jisteji a bezpečněji.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak po asi 3 týdnech používání žárovek Osram NB musím říct, že lepší žárovky jsem neviděl, je to naprostá bomba jak svítí a ty dálkové nemají chybu :lol: , teď se jen ukáže jak dlouho vydrží, ale snad s plánovaným denním svícením vydrží dlouho :)

Odkaz ke komentáři

neni to tak jednoduchy... myslim, ze se to nekde resilo. Ta zarovka musi vydrzet xx "sviticich hodin", dejme tomu, ze ca 3-4 mesice, nevim ted, na kolik km je to spocitany. Takze prodejce ti podle nejakych zprumerovanych statistik muze rict, ze zarovka ma vlastne po smrti, protoze nasvitila ty svoje hodiny. Tak jsem to aspon nekde cetl a pochopil :)

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

pirate tdi: mám ty Night Breakery od Osramu a jsou to opravdu suprové žárovky, lepší jsem zatím neviděl. Co se týče těch LED H4, ty podle mě nikdy schválený nebudou, protože to nefunguje. Superfatty (je to největší expert zde na foru přes ledky http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=136) s Háčka ledkama laboroval a vůbec to nesvítilo, protože světlo ve světle musí vycházet z jednoho bodu, kdežto u ledek H4 to není možný :lol:

Odkaz ke komentáři

Ale one silny zarovky nemuzou konstrukce vydrzet 2 roky takze reklamace by neplatila. Vsehny co maji lepsi svitivost nebo silnejsi svetlo tak muzou vydrzet urciti pocet hodin a pak slus. Gdo je pouziva pro celorocni sviceni tak je meni po pul roku a do mi potvrdil kazdy gdo na NB-ckah jezdil. Mne to negdy vydrzi 6 mesicu, negdy mesic, a kvuli tomu ze na leve strane mam namontovany alarm hnde za svetlometem a potrebuji pul hodini na vymenu zarovky u leveho svetlometu tak uz pujdou do smeti. Jinak jsem tak jenom pro zkousku na pravou stranu namontoval klasicku OSRAM uplne obicejno, zadne 30% vice svetla a WHITE LIGHT, proste klasika, a mile jsem prekvapen, sviti mozna 10-20% hur nez ty NB. Kdo nejezdi moc v noci a pouziva deni svetla tak uricte muzu doporucit.

Jinak jsem negde cetl ze Philips dela xenonove sady????? Je to mozne? A pripadne cena takove sady.

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...

Dám taky jeden příspěvek ohledně světel.

Oktávka mi blbě svítila, to je celkem známý fakt (nemám čirou optiku).

Dneska bylo hezké počasí, tak jsem rozebral přední světlomety, vyčistil jsem paraboly od desetiletého povlaku (dle rady, kterou jsem tady někde našel), zpátky jsem namontoval NOVÁ zakoupená skla (340 kč/kus),

vyměnil jsem no name žárovky za PHILIPS XTREME POWER a přál bych vám vidět, jak to teď svití !

:palec:

Odkaz ke komentáři

Já jsem ty světla čistil loni na jaře a po vyčištění paraboly, seřízení světel a místo obyč. žárovek jsem dal Osram SilverStar a nevěřil jsem vlastním očím jaký velký to byl rozdíl. Letos v létě jsem dal nový žárovky Osram Night Breaker a je to zase o něco lepší. No rozhodně to vyčištění paraboly udělá hodně, takže pokud to jde, tak vyčistit :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...