MartinRS-CR Odesláno Říjen 14, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2022 (upraveno) Zdravím. Je možné, že Octavia 3 RS 2016 nemá na přední nápravě čidlo úrovně podvozku kvůli nivelaci světel? Ptám se, protože tam žádné nemám a VAG ukazuje úroveň 0%. Upraveno Říjen 15, 2022 uživatelem MartinRS-CR Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 15, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2022 Není náhodou na zadní?Pokud máš halogenová světla, tak je legislativní možnost mít ruční ovládání sklonu světel. Pokud jakákoli jiná musí být nivelace, kterou bych logicky hledal vzadu. Odkaz ke komentáři
MartinRS-CR Odesláno Říjen 15, 2022 Autor Sdílet Odesláno Říjen 15, 2022 RS má xenony a vzadu samozřejmě čidlo je. Ale mám i dvojku RS a ta má čidlo úrovně na přední i zadní nápravě (přijde mě to logické, že to snímá obě nápravy dle zatížení) tak je mě právě podezřelé, že by trojka měla jen vzadu. I když je fakt, že trojka je oproti dvojce odrbaná na vícero drobnostech. Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 15, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2022 No vzhledem k tomu jak deb*lně ta nivelace na OIII funguje, tak by to odpovídalo. Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 16, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 16, 2022 od určitých roků a provedení má Octavia 3 opravdu jen zadní čidlo. Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 17, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2022 Můžeš být prosím trochu konkrétnější? Mám OIII Scout do provozu 05/2016. Sice mám obyčejné halogeny, ale i ostřikovače světel, což, dle mého, běžně halogeny nemají, nebo se pletu? Odkaz ke komentáři
Lancelot Odesláno Říjen 17, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 17, 2022 S halogeny máš nejspíš nivelaci světel řešenou ručně, tj. skrze kolečko vedle vypínače světel, čili čidlo autonivelace tě nemusí trápit. Ostřiky se daly dokoupit i k halogenům. Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 Samo se bavíme o autech s xenony/LED, klasický halogen má ruční nastavení sklonu světel, buď kolečkem u ovladače světel nebo od FL v menu CAR - nastavení - světla a vidění Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 Mám dva Superby 3 - první 2018 má halogeny a naklápění se řeší přes infotiment, což jasně, mechanika, ale překvapilo mě, že druhý 2022 má LED (standard) a ovládání je též mechanické. A potvrzuji, že ostřiky se dokupují, ani u LED nejsou ve standardu. Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 LED standart mají nižší svítivost, takže nevyžadují nivelici, to samé měl Rapid atd... Odkaz ke komentáři
MartinRS-CR Odesláno Říjen 18, 2022 Autor Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 Díky moc za informace a za uklidnění. Překvapilo mě, že to tam není a u ojetiny si člověk nemůže být nikdy jist, zda nebylo vozidlo napadeno kutilem... Každopádně ani podle VINka mě to přední čidlo úrovně jako ND nenabízí, takže to tak asi bude. Pak ale ta nivelace asi moc korektně na Octavia 3 nefunguje. Řešit jsem to začal proto, že jsem trochu víc naložil kufr a vozejk a svítilo to kamsi do nebes... Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Říjen 18, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 18, 2022 Zajímavé, já to mám u své OIII fl fulled přesně naopak, světla svítí tak nějak ok, v okamžiku kdy se to auto naloží, tak to nivelace dá tak dolů, že nic moc. Je to vlastnost, zkoušeno u několika aut před regloskopem, kdy s naloženým autem to svítí znatelně níž. Odkaz ke komentáři
Mirouch76 Odesláno Říjen 20, 2022 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2022 V 17. 10. 2022 at 22:16, Lancelot napsal: S halogeny máš nejspíš nivelaci světel řešenou ručně, tj. skrze kolečko vedle vypínače světel, čili čidlo autonivelace tě nemusí trápit. Ostřiky se daly dokoupit i k halogenům. V 18. 10. 2022 at 7:51, Rolbař napsal: Samo se bavíme o autech s xenony/LED, klasický halogen má ruční nastavení sklonu světel, buď kolečkem u ovladače světel nebo od FL v menu CAR - nastavení - světla a vidění Díky za vysvětlení. Ano, je tam regulace sklonu kolečkem vedle volantu. Mám ještě Octavia II Scout a tam jsou xenony a ostřik. Onehdá jsem někde četl, že na halogeny se ostřik ani nivelace nedává, snad ani na přání, a na xenon být musí obojí. Ale už ani nevím kde jsem to četl. Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky