potoks Odesláno Únor 27, 2023 Sdílet Odesláno Únor 27, 2023 čau, jak velké otáčky máte v těchto teplotách po nastartování? já mám delší dobu skoro 1100 a to i 10-15min po nastartování. až poté klesají k volnoběžným (cca 750 ot/min). po ránu v mrazech trvalo až 5min než to začlo rozmrazovat čelní sklo. baterku jsem novou dával včera ale stejný výsledek. diagnostika nic neukazuje. jakmile jsou lepší teploty nedrží to takové otáčky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Únor 28, 2023 Sdílet Odesláno Únor 28, 2023 Myslím si, že normální stav, u Superba se to chová podobně. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Březen 1, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2023 (upraveno) to jsi mě překvapil (a trochu uklidnil). no je možné že int. dobíjení tak ždímá baterii že se ráno vzpamatovává dlouho.. o tom že to fouká po delší době vím, ale ty otáčky mě zaskočily.. a čekání v mrazu 5min než to něco začne dělat tuplem. kor u nové baterky. no už si ji nechám, dával jsem tam AGM. origo teda byla asi ještě v pohodě, při výkupu vážila 20 kg jednou jsem četl, myslím ve světě motorů, o testu int. dobijení. testovali jakousi škodu, pak korejce a ještě cosi. měřili za jízdy jak moc nechá auto napětí klesnout a jak moc tomu pak dává při brždění motorem. škodovka měla nejagresivnější charakteristiku.. edit: rovnou se zeptám, dnes mi rozmrazovala jen půlka skla. je na výměnu celé sklo nebo je chyba někde po cestě k té druhé půlce? Upraveno Březen 1, 2023 uživatelem potoks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 2, 2023 Sdílet Odesláno Březen 2, 2023 To rozmrazení půlky skla je zajímavé, poradit neumím, u Octavia 3 - drátky vždy rozmrazovalo celé, u S3 je fólie. Ty otáčky asi nebudou jen v souvislosti s AKU/nabíjením, protože mám na obou S3 S/S odpojený (jeden softvérově, jeden konektorem na baterce a otáčky někdy drží zvýšené až do ohřátí motoru (nejedná se však o vypalování DPF). Když S/S není aktivní, nabíjet by to mělo kontinuálně. Ověřit nemohu, ale když jsem měl prvního S ca 2 roky, baterka slábla a jednou jsem nenastartoval. Po odpojení S/S je baterka stále ok - stáří 4,5roku a vydrží i měsíc odstavené auto teď v zimě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Březen 3, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 3, 2023 (upraveno) S/S mám taky odpojený, softwarově. ale int.dobíjení ne, konektor u baterky vypojovat nechci. takže to baterku cykluje u vypalování to drží cca 1000ot/min. v tomto případě cca 1100 (už to je mi divné že až tak vysoko) a drží to i při zahřátém motoru (voda 90, olej např. 60). až po cca 10-15min jízdy už jsou v normálu proto si taky myslím že v tom může být něco víc než jen baterka a dal jsem to do motoru Upraveno Březen 3, 2023 uživatelem potoks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Březen 5, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2023 nikdo nic? foto z dneška. po 8km, olej na 60st a otacky viz foto. až po dalsich cca 5min jizdy uz normalni (cca 750ot/min) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Radas Odesláno Březen 5, 2023 Sdílet Odesláno Březen 5, 2023 (upraveno) V jakém stavu je DPF ? není zrovna v režimu regenerace a stále se snaží o dokončení. můžeš to nějak překontrolovat? Nemáš v tuto dobu zrovna aktivní předehřev (webasto) ? Upraveno Březen 5, 2023 uživatelem Radas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Březen 5, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2023 (upraveno) dpf je ok (mám vag dpf). když regeneruje drží to poctivě 1000 ot/min webastem myslíš nezávislé topení? to ve výbavě nemám.. Upraveno Březen 5, 2023 uživatelem potoks 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HONZAV1 Odesláno Březen 5, 2023 Sdílet Odesláno Březen 5, 2023 Asi bych za tím nic nehledal, je tomu prostě zima 🙂 . Mám 2 Superby a oba to dělají, nepravidelně a někdy pěkně dlouho. Vždy je to ale spojeno s větší, nebo menší zimou. Když je motor ohřátý, nebo je venku teplo, tak to nedělá nikdy. Nevím, klidně to může mít souvislost s elektrickým ohřevem ... . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
potoks Odesláno Březen 6, 2023 Autor Sdílet Odesláno Březen 6, 2023 ok, nebudu řešit. jen mi to je nepříjemné (hluk motoru, hůř se řadí první a druhý stupeň,...) snad se brzy oteplí 😄 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.