iguka Odesláno Červen 28, 2009 Sdílet Odesláno Červen 28, 2009 Já jsem koupil v březnu 2009 mou první Škoda Octavia GLXi 1.6 55kw, r.v. 1998, poctivých 142.000 Km (nyní 145.000 km), od kolegy z práce za 65.000,- + sada plecháčů 15" (195x65xR15) se zimáky a zahrádkou. Teď mám obuty letní liťáky 16" (205x55xR16) Provedené opravy před koupí: - do 74.000 km byla servisovaná, - 6/2002 měněna lamda sonda - 8/2003 103 000 km byl měněn rozvodový řemen - 3/2004 byly měněny dva tlumiče výfuku, přední tlumiče, pylový filtr - 2005 měněny tři mechnismy el. oken - 2/2008 měněna brzdová kapalina - 10/2008 měněny přední kotouče + destičky - pravidelně měněn olej - polosyntetika Já už provedl tyto opravy - 3/2009 - výměna chladiče (byl prasklý, jednoduchá výměna svépomocí) - 4/2009 - olej + filtr, vzduchový filtr (běžná údržba ne oprava), polosyntetika Mogul EE 10W40 - 5/2009 - zadní brzdové čelisti+brzdové válečky (tekly) kontrola převodového oleje (je ho tam dost, měnit ho nebudu) - 6/2009 - měněna stahovačka LP okna (ta poslední, která ještě měněna nebyla, vyměněno za faceliftovou), tak s oknama mám snad už klid - 7/2009 - výměna svíček - 9/2009- teplotní čidlo, oprava středního dílu výfuku - 12/2009 - výměna obou H4 - 3/2010 - výměna zadní výfuk Tyll, olej + filtr, vzduchový a pylový filtr - 10/2010- levá přední stahovačka - 10/2010 - čepy řízení Přecházel jsem z Formana, takže pro mě je to ve všem paráda, jak motoricky, tak pohodlím - takže jsem spokojen. Teď po několika měsících můžu říct, že jiné auto než octávku už nechci. Teď když jedu, tak čumím po každé octávce, jsou úžasný. Motorický výkon je pro mě dostatečný. Dlouhodobou spotřebu mám 8l, ale jezdím hlavně město, když vyjedu mimo, tak je to kolem 6,5 l. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Červenec 8, 2009 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2009 Koukám, že jsi dal oktu i sem. Konečně už tu nejsem s 55Kw sám samotinký ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Červenec 9, 2009 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2009 jasný, na tvoje doporučení :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Září 20, 2009 Sdílet Odesláno Září 20, 2009 Ten motor docela prokouknul Si ještě pamatuju tu původní fotku před prodejem :lool: Jinak jsem si všiml, že nemáš ABS? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel s Odesláno Září 26, 2009 Sdílet Odesláno Září 26, 2009 pekna oktavecka , jinak nejste sami kluci taky 55kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest Filda Odesláno Říjen 20, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2009 Kucí taky se k vám hlásím, jen ať je nás tady víc 0 Citovat Odkaz ke komentáři
konwas design Odesláno Říjen 20, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2009 Chau, tak te tu viitam... mas hezkou barvu - hodily by se k ni face zadni svetla... budes s ni neco delat - mysliim jako nejaky styling nebo tak?? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
matty7 Odesláno Říjen 20, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2009 Ahoj pane,tak to je pěkná cena za kterou jsi pakupil:-) a zajímalo by mě jak jezdí těch 55kw? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jero Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 Moc pěkná kočka ! Fascinuje mě ta tvoje spotřeba ,, ja se nidky na 6,5 nedostal :) ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 (upraveno) jeste si pamatuji tu diskuzi na starym forum :) tak hlavne ze slouzi :) edit: mas neco delany s podvozkem nebo se mi to jen zda, ze je hrozne nakoplej Upraveno Říjen 21, 2009 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest chipmann Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 Zdar chlape pěkná tak hlavně ať ti slouží k tvé spokojenosti a budeš na ní něco vylepšovat myslím tím styling atd. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Giancarlo Odesláno Říjen 21, 2009 Sdílet Odesláno Říjen 21, 2009 Ahoj pane,tak to je pěkná cena za kterou jsi pakupil:-) a zajímalo by mě jak jezdí těch 55kw? Jazdí dobre :) ! Vážne, myslím že vzhľadom na svoju hmotnosť ide veľmi dobre! Sa nám ten AEE klub rozrastá :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Leden 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 Moc pěkná kočka ! Fascinuje mě ta tvoje spotřeba ,, ja se nidky na 6,5 nedostal ;) ... dlouho jsem v tomto vlákně nebyl, jinak koncem léta jsem byl na Slovensku a jel jsem 300 tam a 300 km zpátky, tam jsem měl 5,9 l a zpátky 6,1 , takže paráda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Leden 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 Chau, tak te tu viitam... mas hezkou barvu - hodily by se k ni face zadni svetla... budes s ni neco delat - mysliim jako nejaky styling nebo tak?? ;) Jo dík, barva pěkná je, ale žádný úpravy se nechystám, su sociálka Jediný, co jsem upravil, tak jsem si namontoval loketku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Leden 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 Ten motor docela prokouknul Si ještě pamatuju tu původní fotku před prodejem ;) Jinak jsem si všiml, že nemáš ABS? Ano Tome, ABS nemám, holt starý typ. ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Leden 12, 2010 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2010 jeste si pamatuji tu diskuzi na starym forum ;) tak hlavne ze slouzi ;) edit: mas neco delany s podvozkem nebo se mi to jen zda, ze je hrozne nakoplej s podvozkem nic dělaný není, nevím co tím myslíš-nakoplej 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Únor 12, 2010 Sdílet Odesláno Únor 12, 2010 podvozek je normál bych řek, ale ta fotka kdysi jak si vozil tu betonovou dlažbu neměla chybku :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest houmik Odesláno Únor 12, 2010 Sdílet Odesláno Únor 12, 2010 (upraveno) iguka: ze je predek dost vysoko na ty prvni fotce :D Upraveno Únor 12, 2010 uživatelem houmik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 13, 2010 Sdílet Odesláno Únor 13, 2010 Jo dík, barva pěkná je, ale žádný úpravy se nechystám, su sociálka :) Jediný, co jsem upravil, tak jsem si namontoval loketku. Jé ty sis namontoval loketku a máš starý introš? super dej sem prosímtě fotky jakou tam máš loketku a jak to tam máš ve vnitř připevněné a celkově udělané ... chcu ju taky dávat ale nějak nevím jakou a jak aby to vypadalo pěkně, sem chtěl k vůli loketce předělávat celý středák a dát tam ten novší aby tam šla loketka ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 14, 2010 podvozek je normál bych řek, ale ta fotka kdysi jak si vozil tu betonovou dlažbu neměla chybku myslím taky, že je podvozek v normálu a tu dlažbu mi ani nepřipomínej, nejradši bych si nakopal. Kdo neviděl, psal jsem to tady http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=49969&hl= jsou tam i fotky. Auto těch 795 kg nákladu přežilo, žádný problém nemám. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 14, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 14, 2010 Jé ty sis namontoval loketku a máš starý introš? super dej sem prosímtě fotky jakou tam máš loketku a jak to tam máš ve vnitř připevněné a celkově udělané ... chcu ju taky dávat ale nějak nevím jakou a jak aby to vypadalo pěkně, sem chtěl k vůli loketce předělávat celý středák a dát tam ten novší aby tam šla loketka ... Musím udělat fotky, dával jsem ji tam na podzim, chtěl jsem to fotit, ale nějak jsem se na to vyprdl. Mám tam origoš, stačí vyříznout středový plast. Vypadá to dobře a o praktičnosti ani nemluvím. Tady je postup montáže někoho jinýho http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...t=0&start=0 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 14, 2010 Sdílet Odesláno Únor 14, 2010 jj budu rád za fotky jak uděláš :-) velké díky ti :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 Slíbené fotky, není to sice ještě doladěný, ale aspoň něco, jinak v autě mám teď trošku bordel, holt dvě děti udělají své. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
han.ji20 Odesláno Únor 15, 2010 Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 Nooo tak to vidím že asi pujde středák ten novší ... to aspoň pěkně sedí a nejsou tam žádné škvíry ... a nebo se na loketku uplně vyprdnu ... jinak kombinace vlna a novší středák je krása teda aspoň podle mě ... jen najít čas a odvahu na to to předělat ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 Neviděl bych to tak tragicky s tou škvírou, ze zadu žádná není a ze předu není vidět, protože je sklopená loketka. Jinak loketku doporučuji, kdo si zvykne, už nechce jinak. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
kubiik Odesláno Únor 15, 2010 Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 Nooo tak to vidím že asi pujde středák ten novší ... to aspoň pěkně sedí a nejsou tam žádné škvíry ... a nebo se na loketku uplně vyprdnu ... jinak kombinace vlna a novší středák je krása teda aspoň podle mě ... jen najít čas a odvahu na to to předělat ... to musim jenom souhlasit. tahle kombinace je uplne nej... akrat bych dal cernej tunel... a bez loketky bych uz asi posel ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Jarysek120 Odesláno Únor 15, 2010 Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 tak to koukam ze to de.... myslel sem ze to nejde... jinak bez loketky uz to nejde.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Únor 15, 2010 Autor Sdílet Odesláno Únor 15, 2010 Jo, jde to v pohodě, sundá se středový tunýlek, vyřízne se díra, našroubuje se kovová trojnožka a na to se přišroubuje loketka. Práce na půl hodinky. Zde je pěkný návod, sice to je na faceliftový panel, ale to neva. http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=53788 0 Citovat Odkaz ke komentáři
iguka Odesláno Březen 1, 2010 Autor Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 Tak jsem dneska měnil žárovičku ovladače ventilátoru topení, která osvětluje celý panel topení. Nejdříve se ovladač dá do polohy č. 2 a vytáhne se, pak jsem se pokoušel žárovičku pinzetou vytáhnout, ale praskla mi. Musel jsem oddělat kryt ovladače a pak jsem ji vytáhl. Je tedy lepší oddělat celý kryt, pokud nemáte nějaké úzké kombinačky, jinak se k žárovce nedostanete. Pak už ji šlo vyměnit lehce, stála 12,- ve škodovce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
TomášT Odesláno Březen 1, 2010 Sdílet Odesláno Březen 1, 2010 vydřiduši mě stála 5Kč v neškodovce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.