Přejít na obsah

Moje stará dobrá octávka

Doporučené příspěvky

Já jsem koupil v březnu 2009 mou první Škoda Octavia GLXi 1.6 55kw, r.v. 1998, poctivých 142.000 Km (nyní 145.000 km), od kolegy z práce za 65.000,- + sada plecháčů 15" (195x65xR15) se zimáky a zahrádkou. Teď mám obuty letní liťáky 16" (205x55xR16)

Provedené opravy před koupí:

- do 74.000 km byla servisovaná,

- 6/2002 měněna lamda sonda

- 8/2003 103 000 km byl měněn rozvodový řemen

- 3/2004 byly měněny dva tlumiče výfuku, přední tlumiče, pylový filtr

- 2005 měněny tři mechnismy el. oken

- 2/2008 měněna brzdová kapalina

- 10/2008 měněny přední kotouče + destičky

- pravidelně měněn olej - polosyntetika

Já už provedl tyto opravy

- 3/2009 - výměna chladiče (byl prasklý, jednoduchá výměna svépomocí)

- 4/2009 - olej + filtr, vzduchový filtr (běžná údržba ne oprava), polosyntetika Mogul EE 10W40

- 5/2009 - zadní brzdové čelisti+brzdové válečky (tekly) kontrola převodového oleje (je ho tam dost, měnit ho nebudu)

- 6/2009 - měněna stahovačka LP okna (ta poslední, která ještě měněna nebyla, vyměněno za faceliftovou), tak s oknama mám snad už klid

- 7/2009 - výměna svíček

- 9/2009- teplotní čidlo, oprava středního dílu výfuku

- 12/2009 - výměna obou H4

- 3/2010 - výměna zadní výfuk Tyll, olej + filtr, vzduchový a pylový filtr

- 10/2010- levá přední stahovačka

- 10/2010 - čepy řízení

Přecházel jsem z Formana, takže pro mě je to ve všem paráda, jak motoricky, tak pohodlím - takže jsem spokojen. Teď po několika měsících můžu říct, že jiné auto než octávku už nechci. Teď když jedu, tak čumím po každé octávce, jsou úžasný. Motorický výkon je pro mě dostatečný. Dlouhodobou spotřebu mám 8l, ale jezdím hlavně město, když vyjedu mimo, tak je to kolem 6,5 l.

post-375-1246200844_thumb.jpg

post-375-1246200868_thumb.jpg

post-375-1246200875_thumb.jpg

post-375-1246200884_thumb.jpg

post-375-1246200900_thumb.jpg

post-375-1246200907_thumb.jpg

post-375-1246200917_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...

jeste si pamatuji tu diskuzi na starym forum :) tak hlavne ze slouzi :)

edit: mas neco delany s podvozkem nebo se mi to jen zda, ze je hrozne nakoplej :palec:

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...
Chau, tak te tu viitam... mas hezkou barvu - hodily by se k ni face zadni svetla...

budes s ni neco delat - mysliim jako nejaky styling nebo tak?? ;)

Jo dík, barva pěkná je, ale žádný úpravy se nechystám, su sociálka :huh: Jediný, co jsem upravil, tak jsem si namontoval loketku.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
Jo dík, barva pěkná je, ale žádný úpravy se nechystám, su sociálka :) Jediný, co jsem upravil, tak jsem si namontoval loketku.

Jé ty sis namontoval loketku a máš starý introš? super dej sem prosímtě fotky jakou tam máš loketku a jak to tam máš ve vnitř připevněné a celkově udělané ... chcu ju taky dávat ale nějak nevím jakou a jak aby to vypadalo pěkně, sem chtěl k vůli loketce předělávat celý středák a dát tam ten novší aby tam šla loketka ...

Odkaz ke komentáři
Jé ty sis namontoval loketku a máš starý introš? super dej sem prosímtě fotky jakou tam máš loketku a jak to tam máš ve vnitř připevněné a celkově udělané ... chcu ju taky dávat ale nějak nevím jakou a jak aby to vypadalo pěkně, sem chtěl k vůli loketce předělávat celý středák a dát tam ten novší aby tam šla loketka ...

Musím udělat fotky, dával jsem ji tam na podzim, chtěl jsem to fotit, ale nějak jsem se na to vyprdl. Mám tam origoš, stačí vyříznout středový plast. Vypadá to dobře a o praktičnosti ani nemluvím. Tady je postup montáže někoho jinýho http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...t=0&start=0

Odkaz ke komentáři
Nooo tak to vidím že asi pujde středák ten novší ... to aspoň pěkně sedí a nejsou tam žádné škvíry ... a nebo se na loketku uplně vyprdnu ... jinak kombinace vlna a novší středák je krása teda aspoň podle mě ... jen najít čas a odvahu na to to předělat ...

to musim jenom souhlasit. tahle kombinace je uplne nej... akrat bych dal cernej tunel... a bez loketky bych uz asi posel ;)

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem dneska měnil žárovičku ovladače ventilátoru topení, která osvětluje celý panel topení. Nejdříve se ovladač dá do polohy č. 2 a vytáhne se, pak jsem se pokoušel žárovičku pinzetou vytáhnout, ale praskla mi. Musel jsem oddělat kryt ovladače a pak jsem ji vytáhl. Je tedy lepší oddělat celý kryt, pokud nemáte nějaké úzké kombinačky, jinak se k žárovce nedostanete. Pak už ji šlo vyměnit lehce, stála 12,- ve škodovce.

post-375-1267448854_thumb.jpg

post-375-1267448992_thumb.jpg

post-375-1267449263_thumb.jpg

post-375-1267449512_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...