Přejít na obsah

Padá nafta po 5 hodinách (vag obrázky)

Doporučené příspěvky

Zdravím, jsem tu nový, a potřeboval bych poradit. Bude to trochu delší a moc rád bych prosil o radu.

Před měsícem jsem koupil oktávku 1.9 BKC. 

Po 14 dnech mi poprvé spadla nafta. Začal jsem hledat příčinu, byla mokrá hadička přívodu do tandemu. Tu jsem nahradil jinou hadičkou a tímto krokem mi začala nafta padat každých 5 hodin stání. Něco jsem o tom zjišťoval, že je potřeba mít nejlépe origo hadičku včetně těch utahovacího elementů. Po pár dnech a s velkým úsilím jsem sehnal novou hadičku, vyměnila se a čekal jsem že by se to mohlo vrátit do starých kolejí. Ale ne. Nafta padá stále po 5 hodinách stání. Tzn každé ráno startuju jak ocas 😂

Padá mi ta nafta stylem, že nechám nažhavit, nebo párkrát protocim klíček (třeba 15x) aby to natlacilo naftu a nastartuju. Chytne to na 1 vteřinu a hned chcípne. Potom tocim v kuse tak 20 až 30 vteřin, než to konečně chytne. 

Koukal jsem se ještě po závadách, jednou takhle ráno jsem rozebral palivový filtr, to bylo plné nafty. Říkám fajn, jdu dál. Od filtru do tandemu v hadici bylo jen trochu nafty, ale asi to držel podtlak v palivovém filtru. Ukáplo pár kapek z hadičky i z nátrubku v tandemu.. to nevím, jestli je chyba nebo ne. Každopádně při vyndávání ty hadičky z tandemu jsem přišel na to, že v tandemu je podtlak a při vytahování ty hadičky se mi samovolně vrací po tom nátrubku. Podltak byl sice malý, ale byl. Možná chyba? 

Mám nějaké fotky z vagu, z měřených hodnot. Byl bych moc rád kdyby mi někdo dokázal posoudit, jestli to jsou už gumičky nebo ne.. dnes jsem jel do Prahy, tam to dvě hodiny stalo, chytlo to v pohodě ale zamnou úplně bílý kouř a smrděl, hulilo to na volnoběh a když jsem se rozjel, tak to strašně hulilo. Pak se to zahralo a bylo to dobrý. 

Screenshot_20230807_171928_Gallery.jpg

Screenshot_20230807_171925_Gallery.jpg

Screenshot_20230807_171922_Gallery.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Podľa kódu je to motor Pumpe-düse. Chápem, že po len vyše mesiaci vlastnenia ešte človek nemusí vedieť o všetkých vlastnostiach daného motora. Preto skúsme od začiatku po poriadku:

1. Po vložení kľúča do spínačky a otočení do polohy svietiacich kontroliek prebehne príprava na štart - podávacie čerpadlo z nádrže "šplechne" - dotlačí naftu cez filter do tandemového čerpadla (to sa roztočí až v momente otáčania vačkového hriadeľa, aby udržiavalo konštantný tlak pre vstrekovače v hlave valcov). K tomu výrazu šplechnúť som to preto vyjadril týmto slovom, lebo by to mal byť pučuteľný výrazný zvuk.        2. Pred štartom by mala byť zhasínacia klapka v otvorenej polohe, ak po vypnutí motora ostala zavretá = problém, motor nenaštartuje. Po vypnutí motora po asi dvoch sekundách sa jej znovu otvorenie prejavuje tiež takým charakteristickým zvukom.     3. Koľko má motor najazdených kilometrov? Naftu v oleji necítiť? Po kratších trasách by aj bolo na mierke oleja vidieť pribúdanie hladiny. Ak áno, potom to môžu byť tesniace O-krúžky. Ten, kto robil diagnostiku, sa ako vyjadril o hodnotách vstrekovačov? Na voľnobeh trochu rozdielne hodnoty - na treťom v. je najslabší. Ale v prevádzkových otáčkach sa snaží RJ dávky vstrekov vyrovnať veľmi dobre.    4. DTC diagnostika nevypísala?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...