Přejít na obsah

Probíjející kabely ve dveřích – jak se dostat ke svazku pod palubkou?

Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

mám takový menší problém – při každém nastupování a vystupování dostanu pěknou ránu, protože mi probíjejí přelámané kabely v průchodce do dveří (dveře u řidiče). Rozhodl jsem se celou tu část kabeláže přepájet, ale nejsem si jistý, jak se nejlíp dostat k místu, kde kabely pokračují pod palubovkou.

Máte s tím někdo zkušenost? Stačí sundat spodní část palubky, jako kdybych měnil relé? Je odtamtud přístup ke svazku, který vede do dveří?

Budu rád za jakékoli rady, díky předem!

Odkaz ke komentáři
3 hours ago, Luki@007 said:

Jestli si to dobře vybavuju, tak svorkovnice pro kabeláž dveří je pod plastovým krytem A-sloupku pod palubkou (jak je páka na otvírání kapoty.

Tak to byl k tomu docela jednoduchý přístup :) Kouknu na to a dám vědět, díky!

Odkaz ke komentáři
49 minutes ago, pavel71 said:

Ja myslim že kdyby ty kabely skratovaly tak ti lítaj pojistky a auto nefunguje jak má 

Dle mě je tvúj problém statická elektřina 

Samozřejmě pokud máš náké viditelné poškození kabeláže tak určitě opravit 

Pojistky mi nelítají. Auto mělo někdy v historii měněné dvěře a elektřinu tam dělal nějakej šikula. Svazek má v pantu káblíky pospojované čokoládou, a polovina kabelů je neorigo černých takže chci vyměnit celou tu zprasenou část.

A taky proč si myslím že jsou někde zpřelámané/obnažené kabely je protože mi občas problikává/skomírá podsvícení ovládání stahovaček na dveřích.

A čím si myslíš že by když tak mohla být způsobená ta statická elektřina? Mám možnost to nějak otestovat?

Odkaz ke komentáři

Jestli tam maš čokoladu tak ji vyházej a pajením nastav svazek tak abys měl v ohybu nové draty a ne spoj 

Jiný barvy až tak nevaďí 

Ten konektor dveří je na sloupku musiš sundat paku otviraní kapoty a plast 

Ta statika většinou to dělá oblečení ja stim taky valčim hlavně když dojdu do prace a od kovový skřínky dostanu ranu až se probudim? 😂

Na 120 byly takovy gumovy pasky s dratem uvnitř bylo to vzadu chyceny ke kastli a tahalo se to po zemi aby ta statika šla do země 

Odkaz ke komentáři
  • o 3 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...