Přejít na obsah

Raketka

Doporučené příspěvky

Kdybys porad nelestil ten motor tak mas cas si zaridit novou gumu :palec:

A právě dneska jsem si ten čas udělal :wub: Shodili jsme z toho disku zbytky gumy a hodili ho na vyvažovačku - v jednom místě je trošičku ťuknutej, ale je to vevnitř a fakt nepatrně, takže pohoda. Zítra se mi ozve borec z pneuservisu, jestli je schopen sehnat gumu a když to klapne, tak po neděli jsme opět ready :P

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Miluju zimu, tu nádhernou zimu, kdy je všude spousty sněhu. Zimu na Vysočině, kde se silnice pouze prohrnují. Kde po soli nejsou ani památky a místo sraček vítá řidiče krásná bílá cesta, jako by vedla do nebes. Po stranách nahrnuté sněhové bariéry a sem tam vyskákané muldy. Miluju, zimu, kdy mrzne až praští. Kdy jsou cesty pokryté silnou vrstvou ledu a auto drží směr jen díky vyjetým kolejím. Drží ho tak silně, že si člověk nepřipadá jako řidič, ale jako strojvedoucí, který vede svou mašinu. Je to nádherné. Silně nevyzpytatelné a díky tomu tak vzrušující, když se člověk prohání s Raketkou tou nádhernou večerní scenérií a netuší, kde na něj bude číhat změna povrchu. Kdy na jinak suché cestě bude skrytý "blacky ice", tolik obávaný rallyovými piloty na Monte Carlu. Kdy si auto nedá říct a navzdory točení volantem bude pokračovat rovně. Kdy veškerá snaha o brždění bude marná a ESPčko bude blikat jako vánoční stromeček. Tohle je to, co mne naplňuje nadšením, když člověk promýšlí každý nájezd do zatáčky a snaží se odhadnout optimální stopu a rychlost. Né vždy se to podaří, ale o to adrenalinovější je potom průjezd, a tím větší radost má člověk z toho, že to ustál. Je úžasné vodit si auto od apexu k apexu, uvolňovat stopu ruku v ruce s tím, jak se auto hrne díky odstředivé síle ven a plynem si jemně korigovat trakci. A pak příjde změna - zatáčka se utáhne a spolu s tím prdelka ustřelí. A záleží na každém soudruhovi, zda-li to práskne do škarpy, nebo to rychle vykontruje a lehkým driftíkem se vytáhne zpět do svého směru. Je to neopakovatelný zážitek, když auto poskakuje na namrzlých muldách a jen sem tam se kola chytnou něčeho, kde získají (byť mizernou) dávku jistoty. Takový je život na Vysočině, a jen takový mně dokáže vždy spravit náladu a nakopnout víc, než jakákoliv Redbullí křídla :smich: :smich: :smich:

...Ať žije zima, zimní eRZety a zimní rally jako taková :smich: :D :)

IMAGE_156.jpg IMAGE_157.jpg

Odkaz ke komentáři
No ako tak pozerám, že si sa sekol o 21km :smich::smich:

Hlavne aby si neublížil Raketke pri tých driftíkoch, pretože vieme, že je to niečo iné ísť so speciálom a osobným autom, tu to až tak neodhadneš a to by si aj ty nerád :smich:

tak ono to podle me neuskodi si to obcas vyzkouset. pak kdyz ti to nekde nahodou ustreli, tak alespon vis co s tim... a treba kdyz litam po meste kdyz napadne a nic nejede a je ta krizovatka nebo zatacka dost siroka tak to skoro radsi proletim prdeli napred nez kdyz se mi sune predek kamsi k obrubniku...

Odkaz ke komentáři
Hlavne aby si neublížil Raketke pri tých driftíkoch, pretože vieme, že je to niečo iné ísť so speciálom a osobným autom, tu to až tak neodhadneš a to by si aj ty nerád :smich:

To zas né, to my si s Raketkou rozumíme :smich:

...Člověk se musí napřed zaučit na civilním, pak teprve může přesednout do speciálu :smich:

Odkaz ke komentáři
  • o 2 měsíce později...

Tak Raketka už má letňáčky. Letos jsme z důvodu finančních úspor zvolili ekonomičtější variantu ve formě Firestonek za 2350 kus, tak sem zvědavej, jak se předvedou. Designově vypadají dost dobře, pomalu líp než Pirellky a bridžky dohromady, ale těžko říct, jak budou držet a kolik nakroutí :D

...Každopádně jsem zjistil, že loňský bridžky na tom nejsou tak špatně, jak jsem čekal. Jedna teda byla projetá durch na dráty, ale další tři by se ještě v nouzi daly dojet, uprostřed mají minimálně 2 mm a zhoblovaný jsou jen kraje, takže zůstaly do zálohy :P

A zítra jedem na servisku, takže rakeťanda dostane novej olej a zřejmě snímač tlaku výfukových plynů, protože nic jinýho s tím motorem asi soudruzi nevymyslí. Ale co, máme ho v záruce, tak ať hezky mění :) A možná necháme vyčistit klimu, to se uvidí podle nálady :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...