Přejít na obsah

Špatné startování - Teplé starty

Doporučené příspěvky

Zdravím, 

Nesetkal se někdo se špatnými teplými starty?

Na studeno motor chytí na druhé otočení, otáčky ok, srovnají se velmi rychle.

Jakmile ale jedu, zastavím, a zahřátý motor vypnu, za patnáct minut/půlhodiny přijdu k autu a chci startovat, tak točí, dusí se, má tendenci chcípnout a pak teprv nastartuje.

Teplota vždy ~90°, vyměnil jsem od klapky (+ zákl. nastavení) přes čidla (origo, neorigo, prvovýroba německo) teploty snad vše co ten motor má, předstih seřízení, svíčky kabely, filtr ale nic.

Přijdu druhý den, motor studený a chytne na br-brnk.

Co na teplé starty může mít ještě vliv?

Odkaz ke komentáři

Keď je všetko v poriadku tak ten motor naskočí hneď ako keby na pol otáčky motora studený či teplý. Htp mi točí dlhšie možno aj 3x sa otočí motor pokiaľ naštartuje. Nevem ako je to u teba ale mne pri zapnutí zapaľovania čerpadlo na benzín tlačí benzín až do nádrže keď je ticho pekne počuť ako čurí benzín späť. Takže kontrola čerpadla , neviem v akom stave je palivový filter, kontrola sania či tesnia gumové tesnenia okolo vstrekovačov pri hlave pod klapkou nejakým sprejom napr čistič bŕzd. Ešte by som skúsil vymeniť zapalovaciu cievku tá tiež vie potrápiť ja mám stále jednu v aute a rozdeľovač skontrolovať či sú kontakty čisté. Čo ešte sa kazí tak lambda sonda. Tú si vieš skontrolovať cez vag. Ešte jedna vec keď tak ťažko štartuje čo ide z výfuku? Voda sa nestráca?

Odkaz ke komentáři

Palivák je tam cca 5 let, sporadicky motor dostává VIF a 100okt.
Jinak všechno vyměněno, zkontrolováno nebo repasováno za poslední půlrok/rok.
Čerpadlo vyměněno, je slyšet jak zapne a tlačí, ale z nádrže neslyším nic.
Přes VAG jsem si nyní kontroloval jízdu, 82° - 84° při ustálené jízdě, když trčím na světlech 90°.
VAG čistý, lambda houpe při jízdě 0,04-0,84V.
O víkendu jsem vyměnil čidlo teploty za nové originál, je to lepší, ale to druhé otočení na konci je takové že to pomalu startér vzdává.

Pokud vypnu zrovna nastartovaný studený motor, nastartuju na brnk.

To by mohlo být další pojítko, startér 🤔
Za studena se mu chce, ale jakmile se zahřeje tak má problém.
A nebo baterka, ale i s 12,30V po asi půlhodině blbnutí se světly (praska žárovka) + rádio to studené chytilo dobře.

Z výfuku nejde nic, lehká pára když je zima a kondenzát jen pod tvrdou akcelerací, voda drží hladinku.

Upraveno uživatelem Tavi
Odkaz ke komentáři

Ja keď som mal problém z štartérom tak po otočení zastal zmazal všetko na budikoch a potom sa roztočil samozrejme rozladil aj klapku. Kúpil som nový aj púzdro do prevodovky a odvtedy pokoj. Batériu skús nabiť alebo vymeň z druhého auta či bude nejaká zmena. Nechápem tú žiarovku to by muselo prebíjať. Skôr už prišiel jej čas.

Odkaz ke komentáři

Ta žárovka bylo konstatování že jsem měnil žárovku a ověřoval jestli auto svítí a bliká, takže jsem půlhodinu běhal kolem auta se zaplým zapalováním a teprv potom jsem startoval - v pohodě.

Baterku jsem kontroloval a je ok, měněná 4 roky dozadu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...