štípa Posted December 25, 2025 Share Posted December 25, 2025 Když zatopím je v autě divný smrad ( ne chemický) a letos ( při aktuálních mlhách dvoutýdenních) se ještě začnou rosit skla ( hlavně přední). Teď zamrzlo + okna jsem zevnitř poíédně vyčistil ( teplá voda s jarem) a nanesl nanopřípravek proti rosení vntřních skel a dělá to pořád , i když míň. Smrad je už druhý rok - nepomohlo ani vyčištění pěnou (bez rozebrání vzduchové cesty) , to rosení začalo až letos - při těch mlhách. Dokáže někdo poradit? Díky! 0 Quote Link to comment
štípa Posted December 25, 2025 Author Share Posted December 25, 2025 asi jsem to našel v odborné literatuře ( Petzold) - netěsnící výměník tepla - při topení to smrdí a rosí se okna. 0 Quote Link to comment
HONZAV1 Posted December 28, 2025 Share Posted December 28, 2025 Pokud je netěsnící výměník, pak by ubývala chladící kapalina. Pokud neubývá, bude chyba jinde viz zaneřáděné topení, filtr a mlžení buď namočeným filtrem, nebo nepřepnutím na vnější okruh mechanikou topení. Od klávesnice se těžko radí. 0 Quote Link to comment
Konny Posted January 1 Share Posted January 1 Pokud se ztrácí chladící kapalina, tak ti teče topení (mlžení a sladký smrad). Jinak kdy jsi měnil pylovy filtr? 0 Quote Link to comment
štípa Posted February 22 Author Share Posted February 22 Netěsnil radiátor, v nádobě pod ním byla malá louže - viz foto. Úbytek chladicí kapaliny jsem nezaznamenal, po výměně radiátoru vše OK. Jen jsem musel odmastit vnitřní strani oken.... 0 Quote Link to comment
Recommended Posts